Werkplatform Doordoeners helpt 50-plussers aan nieuwe carrière

| Doordoeners | 2 min | 28 september 2020 9:54
Gewaardeerd
Copyright: Doordoeners
De groep 50-plussers in Nederland wordt steeds groter. Zij zijn vitaler, nemen actiever deel aan de samenleving en willen langer blijven werken. Deze veranderde kijk op de 50-plus arbeidsmarkt vraagt om een nieuwe werkwijze in de uitzendbranche. Daarom is Doordoeners, een geheel nieuw platform, gelanceerd. Dit platform helpt mensen boven de vijftig jaar met het starten van een nieuwe carrière. Doordoeners matcht niet alleen werkgevers en werknemers, maar biedt ook de mogelijkheid tot bijscholing en het doen van vrijwilligerswerk.

Ouderen hebben een bedrijf vaak meer te bieden. Ze brengen veel kennis en werkervaring mee en zijn loyaal aan hun werkgever. Wel hebben ze soms andere behoeftes, zoals de wens om parttime te werken en minder fysiek zwaar werk. Doordoeners gelooft dat de talenten van deze mensen veel langer kunnen worden benut als ze een coachende of ondersteunende rol kunnen vervullen. Zo kan bijvoorbeeld iemand die in de bouw heeft gewerkt zijn handigheid inzetten als huismeester en een oud-directiesecretaresse kan parttime als receptioniste aan de slag.

“Ten tijde van corona staan opdrachtgevers minder open voor senioren. Ze zien hen als een kwetsbare doelgroep. Wij zetten de senior in hun kracht door te laten zien dat ze een toegevoegde waarde hebben voor de arbeidsmarkt,” aldus CEO Ard Huininga.

Gebruiksvriendelijk digitaal platform

Het werkplatform levert alle diensten geheel digitaal. Zo kunnen de senioren, door middel van een korte vragenlijst, ontdekken welk type werk bij ze past, kunnen ze online cursussen volgen en worden digitaal de juiste banen gematcht. Ook de financiële afhandeling voor de werkgever en de salarisafhandeling van de werknemer, vinden digitaal plaats. Het platform is gebruiksvriendelijk voor een generatie die niet is opgegroeid met computers.

Een carrièreswitch na je 67e

Uiteraard behoort een carrièreswitch voor deze doelgroep tot de mogelijkheden. Door middel van gratis online trainingen kunnen ze zich omscholen in een gewenste richting. Ook kan men via het platform bijscholen zodat de werknemer met de nieuwste (digitale) systemen kan werken. Stoppen op de pensioengerechtigde leeftijd van 67e is helemaal niet nodig. Ook boven deze leeftijd zijn senioren bij Doordoeners meer dan welkom. De senioren op het platform bepalen zelf hoe vaak en wanneer ze werken, veel organisaties hebben behoefte aan de ervaring van deze doelgroep. Dankzij werk via Doordoeners dragen senioren hun kennis over en hebben ze meer sociaal contact.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (6 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Doordoeners

Doordoeners is een uitzendplatform voor mensen vanaf vijftig jaar. Naast het matchen van werkgever en werknemer biedt het platform cursussen en vrijwilligerswerk aan. Doordoeners is gevestigd in Rotterdam en heeft op 1 september 2020 het platform gelanceerd. Momenteel werkt Doordoeners hard aan een goede balans tussen vraag en aanbod in Noord-Holland en Zuid-Holland. Het doel is om binnen enkele jaren een landelijke dekking te hebben, met een focus op de gebieden die het meest vergrijsd zijn.
Meer over Doordoeners

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.