Data B. Mailservice versterkt positie in hoogvolume inkjet met Ricoh VC20000

| Ricoh | 3 min | 28 september 2020 19:51
Afbeelding: De Ricoh VC20000 | Copyright: Ricoh
Data B. Mailservice, specialist in crossmediale documentstromen, is het eerste bedrijf in Europa dat voor de Ricoh VC20000 kiest. Het bedrijf maakte al in 2012 overtuigd – en met succes – de overstap naar full colour inkjet printen met de installatie van een Ricoh IP5000. Nu versterkt ze haar positie op de markt nog verder met het nieuwe Ricoh VC20000 hoogvolume inkjetproductiesysteem. Directeur Liana Willems-Klaster: “Print blijft belangrijk, naast alle digitale kanalen.”

Data B. Mailservice biedt haar klanten een uitgebreid pakket aan digitale dienstverlening. Tegelijkertijd weet ze het printvolume steeds op peil te houden.

“Print blijft relevant”, stelt Liana Willems-Klaster, “maar dat vereist wel dat we voortdurend scherp blijven opereren. Zeker in onze markt van transactiemail is de capaciteit en dus de concurrentie groot. De investering in de nieuwe rotatieve Ricoh VC20000 zet ons hierbij opnieuw op een voorsprong. Het is een zeer compact systeem, dat een hoge printkwaliteit biedt tegen een zeer aantrekkelijk kostenplaatje. We waren direct overtuigd, toen we dit systeem in het Customer Experience Centre van Ricoh in Telford zagen. Andere partijen kunnen niet tegen deze prijs/kwaliteitsverhouding op.”

Blijven innoveren

De Ricoh VC20000 heeft dankzij het slimme ‘single engine duplex’-concept genoeg aan een beperkt vloeroppervlak om dubbelzijdig full colour te produceren bij een snelheid van 150 meter per uur. Sander Sondaal, directeur Commercial Print Sales bij de Commercial and Industrial Printing Group van Ricoh Europe, is er trots op dat Data B. Mailservice met deze installatie opnieuw voor Ricoh kiest: “Dit is precies waarom we bij Ricoh op het gebied van inkjet voortdurend blijven innoveren. Alleen zo kunnen wij én onze klanten het verschil blijven maken in de snel veranderend markt.”

Verschuiving van printvolumes

Met de introductie van full colour inkjet zette Data B. Mailservices acht jaar geleden al in op de creatie van een ‘white paper factory’, legt Willems-Klaster uit: “De digitaliseringsslag die op dat moment snel op gang begon te komen, zorgde voor een verschuiving van printvolumes. Wij grepen die ontwikkeling aan om ook direct een efficiëntieslag te maken door het printen op voorbedrukte formulieren te gaan vervangen door full colour producties op blanco papier.”

Onder haar opdrachtgevers telt Data B. Mailservice veel gemeentelijke overheden en bijvoorbeeld verzekeraars. Zij zagen al snel de voordelen van deze nieuwe werkwijze, zoals de flexibiliteit om snel aanpassingen te kunnen doen zonder voorraden te moeten weggooien. “Binnen een jaar hadden we 95 procent van de klanten omgezet van voordrukken naar full colour inkjet”, vertelt Willems-Klaster. Al snel volgde daarom een tweede IP5000, die later weer werd vervangen door het Ricoh VC60000 hoogvolume inkjetproductiesysteem. “Met die printer maakten we een volgende slag in kwaliteit. De verschuiving van printvolumes zorgt er namelijk voor dat we, naast ons specialisme van transactiemail, nu ook steeds meer bijsluiters en folders produceren.”

Klik hier voor meer informatie over de Ricoh VC20000.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Ricoh

Ricoh laat mensen beter en makkelijker werken en leven. We helpen klanten informatie en documenten effectiever organiseren en creëren. Veilig, sneller, slimmer en duurzaam. Al meer dan 80 jaar doen we dat met document management solutions, IT services en commerciële en industriële printoplossingen.
Meer over Ricoh

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.