Hacken van de pandemie: nieuwe documentaire onthult toename cybercriminaliteit in gezondheidszorg te midden van COVID-19

| Kaspersky | 2 min | 30 september 2020 11:44
Copyright: Kaspersky
Tomorrow Unlocked, het online magazine van Kaspersky, brengt de tweedelige documentaire 'hacker:HUNTER Ha(ck)cine' uit die onderzoekt hoe cybercriminelen en door de staat gesponsorde hackers het gezondheidszorgsysteem aanvallen. Het eerste deel is te zien op het YouTube-kanaal van het tijdschrift en het laatste onderdeel van de hacker:HUNTER real cybercrime serie.

Voor cybercriminelen is elke crisis een kans - zelfs een wereldwijde pandemie. In de afgelopen maanden hebben de makers van de documentaire met ziekenhuizen, wetshandhavingsinstanties, gezondheidsorganisaties en onderzoekscentra over de hele wereld gesproken om een beeld te schetsen van hoe het gezondheidssysteem tijdens de pandemie werd geconfronteerd met een hi-tech dreiging.

De documentaire onthult de schokkende toename van cyber-inbraken in de gezondheidszorg tijdens de wereldwijde pandemie COVID-19. Het neemt het publiek mee naar de frontlinie van gerichte aanvallen op de Wereldgezondheidsorganisatie, die sinds maart een vervijfvoudiging van het aantal cyberaanvallen op haar systemen heeft gemeld.

Hoewel de gezondheidszorg altijd al doelwit is geweest voor verschillende hackers, zijn de aanvallen te midden van de pandemie enorm toegenomen, omdat aanvallers weten dat ziekenhuizen meer dan normaal bereid zijn om losgeld te betalen. Zo was in maart het universitaire ziekenhuis van de Tsjechische Republiek in Brno (dat verantwoordelijk is voor een groot deel van de COVID-19-testen van het land) slachtoffer van een ransomware-aanval. Op een kritiek moment werd het gedwongen om zijn IT-netwerk af te sluiten en losgeld te betalen.

De documentaire bestaat uit twee afleveringen van 20 minuten:

Over Tomorrow Unlocked

Tomorrow Unlocked is een online magazine voor technologiecultuur, en een filmproductiehuis, gemaakt door Kaspersky. Het richt zich op verhalen die laten zien hoe technologie ons helpt een betere toekomst te creëren, met een mix van achtergrondlezen, documentairefilms en snelle benodigdheden. Meer informatie vindt u op www.tomorrowunlocked.com.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Kaspersky

Kaspersky is een wereldwijd opererend cybersecuritybedrijf opgericht in 1997. Zowel consumenten, overheidsinstanties als bedrijven vertrouwen op de uitgebreide expertise op het vlak van dreigingsinformatie en de meest geavanceerde beveiligingsoplossingen en -diensten van Kaspersky ter bescherming van kritieke infrastructuren en (eco)systemen.
Meer over Kaspersky

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.