Zetes en Thales geselecteerd voor maken nieuwe generatie ePassports België

| Thales | 2 min | 30 september 2020 16:02
Copyright: Thales
  • De Belgische Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken (BUZA) verlengt het contract met het consortium, waarbinnen Zetes en Thales verantwoordelijk zijn voor de uitgifte van sterk beveiligde ePassports aan Belgische burgers.
  • Het nieuwe paspoort dat door Thales wordt geproduceerd, wordt volledig opnieuw ontworpen, inclusief een gegevenspagina van 100% polycarbonaat.
  • Gedurende het zevenjarige contract gaat Thales naar verwachting gemiddeld 550.000 paspoorten per jaar afleveren.
De Belgische Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken heeft ervoor gekozen om de al zeven jaar durende relatie met het consortium van Zetes, waar Thales onderdeel van is, te hernieuwen. Binnen dit contract is met hulp van Thales al een prijswinnend paspoort ontworpen. Daarnaast hebben de bedrijven een sterke samenwerking opgebouwd, waarbij Zetes personalisatiediensten aanbiedt en Thales het assortiment van ePassports verzorgd. Het consortium gaat de Federale Overheidsdienst sterk beveiligde en innovatieve ePassports leveren om misbruik tegen te gaan.

Unieke beveiliging tegen vervalsing

Om vervalsing tegen te gaan, zijn unieke beveiligingsfuncties in het nieuwe paspoort geïntegreerd. Hiermee is het een van de veiligste documenten op de markt. Deze functies omvatten lasergegraveerde afbeeldingen, lasergeperforeerde informatie en ingebedde gegevens die alleen leesbaar zijn door middel van UV-licht. Deze fysieke beveiligingsfuncties worden gecombineerd met digitale bescherming in de chip op de gegevenspagina (waar de gegevens van de burger veilig worden opgeslagen). Tot slot wordt het paspoort voorzien van een primeur door het paspoortnummer met een laser te graveren zowel op het scharnier als op de gegevenspagina. Dit is een extra maatregel tegen identiteitsfraude.

Nieuw uiterlijk visumpagina

Het nieuwe paspoort voor Belgische burgers krijgt een vernieuwd ontwerp voor visumpagina's, geavanceerde beveiligingsmiddelen en een gemoderniseerde gegevenspagina gemaakt van polycarbonaat technologie.

“We zijn trots om samen met Zetes de Belgische Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken te voorzien van een van de veiligste paspoorten. Om privacy te waarborgen en fraude te bestrijden, hebben we een uniek paspoort ontwikkeld en de gegevenspagina's gemoderniseerd met robuuste polycarbonaat technologie. Hierdoor zijn de paspoorten extreem veilig”, aldus Pierre Thepaut, VP Sales Europe, Thales Digital Identity and Security.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Thales
De mensen op wie we allemaal vertrouwen om de wereld draaiende te houden, vertrouwen op Thales. Onze klanten komen naar ons toe met grote ambities: om het leven beter te maken, om ons veilig te houden. Door een unieke combinatie van diverse expertise, talenten en culturen, ontwerpen en leveren onze architecten buitengewone hoogtechnologische oplossingen. Oplossingen die morgen mogelijk maken, en wel vandaag. Van de bodem van de oceanen tot diep in de ruimte en cyberspace helpen we onze klanten slimmer te denken en sneller te handelen – zodat groeiende complexiteit en ieder beslissend moment beheersbaar blijft.
Meer over Thales
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.