DigiD aanvragen voortaan ook mogelijk voor grensarbeiders

| Logius | 1 min | 30 september 2020 16:18
Copyright: Logius / Logius
Mensen die wonen in het buitenland en geen Nederlandse nationaliteit hebben, kunnen voortaan ook een DigiD aanvragen. Voorwaarden zijn wel dat zij een relatie hebben met de Nederlandse overheid, een BSN hebben en woonachtig zijn binnen de Europese Economische Ruimte (EER). Vooral grensarbeiders zullen daarom profijt hebben van deze ontwikkeling.

Wat is er veranderd?

Tot op heden moest iemand die een DigiD wilde aanvragen vanuit het buitenland beschikken over een Nederlands paspoort. Voortaan is het ook mogelijk om een DigiD aan te vragen wanneer je beschikt over een paspoort dat is uitgegeven in een EER-land. Na het doorlopen van het aanvraagproces op de DigiD website, moet een afspraak worden gemaakt met één van de DigiD balies. Hier kan dan de activeringscode voor een DigiD worden opgehaald.

Aanleiding

De Hoge Raad heeft op 24 december 2019 besloten dat een DigiD verstrekt moet kunnen worden aan burgers woonachtig binnen de EER die een relatie hebben met de Nederlandse overheid en een BSN hebben. Naar aanleiding hiervan heeft Logius het DigiD aanvraagproces vanuit het buitenland aangepast.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Logius

Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. We zorgen voor producten en diensten voor de digitale overheid. Logius biedt voorzieningen en standaarden die alle overheidsorganisaties gebruiken in hun digitale dienstverlening. Mensen kennen ons van bijvoorbeeld DigiD, MijnOverheid en Digipoort.

Dankzij deze diensten van Logius kunnen mensen hun belastingaangifte doen, kan een overheidsorganisatie digitaal post sturen en kan de Douane miljoenen berichten over inkomende en uitgaande goederen verwerken. We werken in het hart van de digitale overheid. En daar zijn we trots op.

Meer over Logius
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.