3DEXPERIENCE Edu van Dassault Systèmes helpt studenten en professionals met permanente educatie voor duurzame innovatie

| Dassault Systèmes | 3 min | 1 oktober 2020 16:36
Copyright: Dassault Systèmes
Dassault Systèmes heeft 3DEXPERIENCE Edu gelanceerd om studenten en professionals te helpen zich veelgevraagde kennis en vaardigheden eigen te maken. Hiermee wil Dassault Systèmes invulling geven aan de ambitie om tot permanente educatie te komen voor professionals en studenten. Alleen dan kunnen bedrijven en overheden duurzaam innoveren en kunnen mensen hun ‘employability’ verder verbeteren.

3DEXPERIENCE Edu

3DEXPERIENCE Edu zal op specifieke kennis en vaardigheden afgestemde content bieden, wereldwijd opleidingscentra opzetten en studenten en professionals uitnodigen deel te nemen aan challenges en competities. Daarnaast biedt het een breed portfolio aan opleidingen en mogelijkheden om kennis en vaardigheden op het 3DEXPERIENCE-platform te certificeren.

Kennis en vaardigheden aansluiten op marktvraag

Uit onderzoek is gebleken dat de vaardigheden die studenten bezitten op het moment dat zij de arbeidsmarkt betreden niet altijd goed aansluiten op de vraag vanuit de markt. Door de COVID-19 pandemie is bovendien duidelijk geworden dat veel professionals bijgeschoold dienen te worden en extra training nodig hebben om hun bedrijf of organisatie te helpen transformeren. Hybride educatie groeit daarbij steeds meer uit tot de beste aanpak - zowel via online onderwijs als klassikaal verzorgde educatie. Bij hybride onderwijs wordt steeds meer gekeken naar zogeheten ‘experience-based’ opleidingstrajecten waarbij studenten en professionals zichzelf nieuwe kennis en vaardigheden aanleren door concrete projecten aan te pakken en actief samen te werken met medestudenten, experts en mentoren.

Nieuwe functies en rollen

“Om de industrie in deze tijd van COVID-19 de kans te geven verder te groeien, geven veel bedrijven en organisaties hun medewerkers een nieuwe rol. Het is van groot belang dat zij hun medewerkers helpen om zich de kennis en vaardigheden eigen te maken die zij in die nieuwe functie nodig hebben. De industrie doet er daarom goed aan om nauw samen te werken met opleiders om curricula beter af te stemmen op de vraag vanuit de markt”, zegt Florence Verzelen, Executive Vice President Industry, Marketing, Global Affairs, Workforce of the Future bij Dassault Systèmes. “Als Dassault Systèmes zijn we al heel lang een strategische partner van de industrie. Dat stelt ons als geen ander in staat om vast te stellen welke kennis en vaardigheden in de industrie nodig zijn en hoe we mensen goed op hun rol kunnen voorbereiden. Met 3DEXPERIENCE Edu helpen wij mensen zichzelf verder op te leiden, zodat zij een maximale bijdrage aan innovatie kunnen leveren.”

Decennia ervaring in 11 branches

3DEXPERIENCE Edu is gebaseerd op decennia aan ervaring die Dassault Systèmes heeft opgedaan in 11 belangrijke branches. Het opleidingsproject heeft tot doel ondersteuning te bieden aan wereldwijd 5 miljoen studenten van alle leeftijden per jaar. Ook ondersteunt het academische instellingen, bedrijven en professionals die hun kennis verder willen verdiepen of verbreden. Dit betekent onder andere dat gedurende de COVID-19 pandemie inmiddels educatief materiaal is ontwikkeld voor organisaties als Re-Engineering Australia Foundation, Arts et Métiers ParisTech en Illinois Institute of Technology als het gaat om life sciences en het World Economic Forum rond het thema geavanceerde productietechnologie.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren.
Meer over Dassault Systèmes
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.