Infosequre lanceert spannende VR-game om cyberbewustzijn onder medewerkers te verbeteren

Game bereikt spelenderwijs gedragsverandering en biedt een bloedstollende spelervaring

| Infosequre | 2 min | 02 oktober 2020 14:08
Afbeelding: Screenshot van de VR escaperoom | Copyright: Infosequre
Infosequre, het toonaangevende bedrijf in digitale security awareness programma’s en game-based trainingen, kondigt vandaag een nieuwe virtual reality ervaring aan. De ‘virtuele escaperoom’ is een spannende VR-game waarmee organisaties het cyberbewustzijn van medewerkers kunnen verbeteren. De game daagt spelers op een snelle en leuke manier uit om opdrachten met een cyberthema op te lossen. De juiste mix van spelelementen zorgt voor een bloedstollende ervaring.

Het spel duurt ongeveer 10 minuten, is volledig virtueel en bestaat uit een combinatie van actie, quizzen, behendigheid en lef. Gedurende de game komen spelers in een virtuele serverruimte terecht, waar ze via allerlei opdrachten moeten voorkomen dat alle data op de servers worden gewist. Lukt dat binnen de tijd, dan win je de game. De opdrachten bestaan uit realistische uitdagingen die medewerkers ook in hun dagelijkse werk kunnen tegenkomen. Denk hierbij aan het ontdekken van malware en de vertrouwelijkheid van informatie inschatten.

Het spel kan thuis, op kantoor of op een locatie naar keuze worden gespeeld met een onbeperkt aantal spelers. Organisaties die de game op locatie willen spelen, hoeven alleen aan te geven waar ze de game willen spelen. Alle overige werkzaamheden, zoals de introductie en een nabespreking, worden verzorgd door Infosequre. Bovendien wordt bij iedere sessie een cardboard VR-bril meegeleverd. Klanten die een meer uitzonderlijke VR-ervaring willen, kunnen kiezen voor een all-in-one Pico VR-bril. Gezien spelers zich niet in de dezelfde ruimte hoeven te bevinden, is de cyber VR escaperoom volledig coronaproof.

“De VR escaperoom biedt spelers niet alleen een bloedstollende spelervaring, maar zorgt ook voor gedragsverandering dankzij de juiste mix van spelelementen,” aldus Ernst Bouwman, directeur van Infosequre. “Dankzij het bijna filmische verhaal wanen spelers zich de hoofdrolspeler in een virtuele wereld vol digitale dreigingen. Doordat het spel spannend is om te spelen, wordt het onderwerp ‘cyberbewustwording’ op een leuke manier onder de aandacht gebracht. Bovendien zorgt de actieve rol van de gebruiker ervoor dat de intrinsieke motivatie wordt beïnvloed, waardoor de betrokkenheid bij informatieveilig werken toeneemt .”

Het spel is vanaf nu te boeken via de website van Infosequre. De app is vanaf 21 oktober te downloaden via de App Store en via Google Play. Bezoek voor aanvullende informatie de website: https://www.infosequre.com/nl/security-awareness-game.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Infosequre

Infosequre levert security awareness programma’s en game-based trainingen op het gebied van informatieveiligheid, waarmee organisaties via een sterke security cultuur meetbare gedragsverandering kunnen bewerkstelligen. Het portfolio bestaat uit diverse aantrekkelijke, interactieve formats, zoals e-learning, een VR-game, security awareness video’s, een phishing simulatietool, een virtuele cybersecurity escaperoom en een security awareness scan. De oplossingen zijn leverbaar in vele talen voor klanten uit diverse sectoren, variërend van ‘s werelds grootste multinationals tot lokale mkb-ondernemingen.
Meer over Infosequre

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.