Equinix werkt samen met Nokia aan wereldwijde beschikbaarheid van Edge en IoT

| Equinix | 2 min | 02 oktober 2020 14:17
Copyright: Equinix
Equinix wordt strategisch leverancier voor de managed services van Nokia's Worldwide IoT Netwerk Grid (WING). De samenwerking focust zich op het bieden van geavanceerde netwerkarchitecturen en services. Met WING kunnen netwerk service providers (NSP’s) zonder eigen Internet of Things (IoT)-footprint snel toegang krijgen tot de IoT-markt (IaaS) of hun bestaande IoT-activiteiten uitbreiden.

Wereldwijde verbinding

Nokia gebruikt de Equinix IBX-datacenters om zowel core- als edge-knooppunten in te zetten die hun mobiele-, IoT- en cloudconnectiviteit wereldwijd ondersteunen. Met Platform Equinix kan Nokia WING wereldwijd markten ondersteunen op het gebied van IoT-dataverkeer en device lokale regelgeving (zoals de AVG). Doordat Equinix internationaal datacenters heeft, kan Nokia data efficiënt distribueren over meerdere netwerken en clouds. Daarnaast onderzoeken Nokia en Equinix edge-architecturen en implementatiemodellen die de prestaties van cloud computing, kunstmatige intelligentie (AI), machine learning en IoT verbeteren.

“Nokia WING biedt operators een sterke IoT-service ervaring door hun wereldwijde netwerkaanwezigheid, uniforme uitvoering en een consistente service”, zegt Ankur Bhan, hoofd van WING bij Nokia. “Deze deal ondersteunt onze inspanningen om IoT-gerelateerde data-analyse en -verwerking wereldwijd te ondersteunen."

Jim Poole, Vice President bij Equinix: “Nokia zocht toegang tot meerdere markten en ecosystemen om verbinding te maken met NSP’s en bedrijven die focussen op de ontwikkeling van IoT. Door rechtstreeks verbinding te maken met Nokia WING, kunnen mobiele NSP’s marktwaarde halen uit IoT, AI en beveiliging, met een strategische focus op connectiviteit die nodig is voor business transformatie."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Equinix

Equinix, Inc. (NASDAQ: EQIX), verbindt toonaangevende bedrijven en overheden overal ter wereld rechtstreeks met hun klanten en partners in datacenters met de grootste keuze in netwerken. Equinix brengt bedrijven samen om nieuwe groeimogelijkheden te realiseren en hun organisatie, IT- en cloudstrategieën te versnellen. In de hedendaagse digitale economie, waar zakelijke businessmodellen steeds afhankelijker zijn van elkaar, is interconnectie essentieel voor succes. Equinix exploiteert het enige wereldwijde interconnectieplatform. Dit creëert constant nieuwe mogelijkheden voor bedrijven en overheden die op deze manier bij elkaar worden gebracht.
Equinix and IBX are registered trademarks of Equinix, Inc. International Business Exchange is a trademark of Equinix, Inc.
 
Meer over Equinix

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.