Atos lanceert BullSequana Agility: een oplossing om de kracht van multi-cloud ten volle te benutten

| Atos | 3 min | 05 oktober 2020 10:23
Copyright: Atos
Atos introduceert BullSequana Agility, een zeer krachtige oplossing, powered by VMware, die datacenters op locatie ondersteunt met een met de cloud vergelijkbare flexibiliteit. Dit maakt de weg vrij naar een snelle en veilige overgang naar de hybride cloud ofwel één of meerdere private en publieke cloud-omgevingen die onderling met elkaar verbonden zijn.

De migratie van bedrijfskritische applicaties naar een multi-cloud omgeving brengt veel uitdagingen met zich mee. Dit kan variëren van hoog oplopende kosten en een moeilijk te beheren en onvoorspelbare complexiteit tot een gebrek aan gekwalificeerde professionals. BullSequana Agility maakt een eenvoudig en efficiënt beheer van zowel computing, opslag, netwerk en virtualisatie mogelijk binnen een gemeenschappelijk platform dat wordt aangestuurd via één beheeromgeving.

BullSequana Agility functioneert als een flexibele pool van resources en biedt verschillende voordelen:
  • Een platform dat eenvoudig te beheren, te opereren en schaalbaar is in vergelijking met traditionele op SAN gebaseerde infrastructuren. Elk knooppunt ondersteunt talrijke beveiligde VMs, waarbij al deze knooppunten worden beheerd als een eenduidige entiteit vanuit één beheeromgeving: vCenter®. Hierdoor is het niet langer noodzakelijk om in te loggen via verschillende interfaces.
  • Klaar voor de hybride cloud: in combinatie met aanvullende software voor cloud management en automatie, maakt BullSequana Agility de weg vrij voor de migratie naar de hybride cloud door het bieden van een gemeenschappelijk platform voor zowel private als publieke clouds.
  • Een voorspelbare performance met een hoogwaardige opslagcapaciteit.
  • Een zeer kostenefficiënte oplossing met een lagere CAPEX (kosten voor ontwikkeling of levering van niet-verbruikbare onderdelen van systemen), lagere operationele kosten en de mogelijkheid van een ‘pay-as-you-grow’-aanpak.
Met de ondersteuning van Graphics Processing Units (processors die gebruikt worden voor videotaken) maakt BullSequana Agility ook beeldintensieve VDI-omgevingen mogelijk. Met zo’n Virtual Desktop Infrastructure wordt het mogelijk gemaakt tegelijkertijd meerdere besturingssystemen of virtuele pc's op één fysieke server te gebruiken. Organisaties kunnen, ongeacht de locatie, met het platform werken dankzij de snelle en eenvoudige toepassing van een efficiënte virtuele desktop-omgeving en de mogelijkheid dit naar behoefte op te schalen.

“Atos en VMware hebben een lange staat van dienst met de levering van efficiënte cloud-oplossingen die eenvoudig zijn toe te passen, beheren en op te schalen. Hierbij bouwen we voort op de ruim één miljoen workloads en 500 internationale cloud-projecten die we samen hebben begeleid. BullSequana Agility is een robuust platform waarmee organisaties het fundament kunnen leggen voor multi-cloud datacenters met een hoogwaardige virtualisatie”, vertelt Susan Nash, SVP Strategic Corporate Alliances van VMware.

“BullSequana Agility maakt Atos’ BullSequana S high End server compleet met nieuwe oplossingen die speciaal zijn ontworpen om klanten te ondersteunen bij virtualisatie. Deze oplossingen voorzien in de groeiende behoefte aan forse wendbaarheid tegen lagere kosten”, zegt Emmanuel Le Roux, SVP van de Global Business Line Big Data van Atos. “Gebaseerd op onze langjarige ervaring met cloud-migraties waarbij we de virtualisatie-software van VMware hebben ingezet, beschikken we met BullSequana Agility over een krachtige tool die een succesvolle adoptie van de hybride cloud mogelijk maakt.”

BullSequana Agility biedt een evenwichtige en robuuste infrastructuur die is geoptimaliseerd voor VMware- software (VMware vSphere® en vSAN™). Dit biedt organisaties de flexibiliteit om hun IT-infrastructuur op verschillende manieren in te zetten. Het platform combineert BullSequana SA-servers die zijn gebaseerd op tweede generatie AMD EPYC™-processors, hybride of all-flash storage-oplossingen en optionele Graphics Processing Units (GPU’s). BullSequana Agility voorziet in de virtualisatie en consolidatie van al deze componenten binnen één portal.

Bewezen expertise in de cloud

Atos heeft een lange staat van dienst op het gebied van de ontwikkeling van cloud-infrastructuren en services. Als Principal Partner van VMware Principal en met ruim 3.700 gecertificeerde experts is zij in staat complexe architecturen te beheren en de virtualisatie van datacenters en infrastructuren te ondersteunen [check juiste vertaling]. Atos is daarnaast gepositioneerd als Leader in Gartner’s Magic Quadrant voor Data Center Outsourcing & Hybrid Infrastructure Managed Services, zowel in Europa (voor het negende achtereenvolgende jaar) als in Noord-Amerika (voor het vierde achtereenvolgende jaar).

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Atos
Atos is toonaangevend in digitale transformatie. Het is de Europese leider in Cloud, Cybersecurity en High Performance Computing. Wereldwijd levert Atos aan haar klanten end-to-end Orchestrated Hybrid Cloud, Big Data, Business Applications en Digital Workplace-oplossingen. Atos staat genoteerd aan de CAC40 Paris stock index. Het is de missie van Atos om mede vorm te geven aan de toekomst van informatietechnologie. Haar expertise en diensten ondersteunen de ontwikkeling van kennis, onderwijs en onderzoek gebaseerd op een multiculturele aanpak en dragen bij aan wetenschappelijke en technologische excellentie. Wereldwijd stelt de Groep haar klanten, medewerkers en burgers in staat op een bewuste en duurzame manier te leven, werken en zich te ontwikkelen in een veilige informatie omgeving.
Meer over Atos
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.