Arista breidt Cognitive Campus oplossing uit met edge innovaties

Uniforme WiFi-Wired edge optimaliseert cliënt naar IoT naar cloud-experience

| Arista Networks | 4 min | 05 oktober 2020 13:40
Copyright: Arista Networks
Arista Networks, marktleider in software gebaseerde cloud networking, breidt het Cognitive Campus aanbod uit met edge innovaties voor bekabelde en draadloze netwerken. Cognitive Campus is een nieuwe generatie netwerkoplossing die geavanceerde analyse-, security- en visualisatiefuncties combineert met lokatieservices om een betere cloud-ervaring te bieden. Hierdoor kunnen bedrijven eenvoudiger en veiliger, werkplekken en IoT-apparatuur verbinden met de cloud.

“Campusnetwerken zijn dynamische omgevingen met een grote diversiteit aan remote werkplekken, IoT-apparatuur en daarop gebruikte applicaties die een grote bandbreedte en lage latency vereisen”, zegt Brandon Butler, IDC Senior Research Analyst, Enterprise Networks. “De beheerders daarvan kunnen profiteren van geavanceerde managementsystemen voor bekabelde en draadloze netwerken die AI-gebaseerde analyses, veilige toegang, realtime telemetrie en dashboards bieden voor een client-to-cloud inzicht. Arista’s Cognitive Campus combineert een architectuur, infrastructuur en software managementtools voor de huidige behoeften.”

Arista anticipeert op de behoefte aan een uniforme edge met innovaties voor bekabelde en draadloze netwerken, zoals een vereenvoudigde architectuur en visualisatietools. Verder is het Cognitive Campus aanbod uitgebreid met nieuwe WiFi 6 access points, verbeteringen voor mensen die remote werken, een applicatie voor contracttracering en een aantal integraties voor veilige netwerktoegang.

Arista’s cognitieve AI-gebaseerde architectuur

In nieuwe generatie campusnetwerken worden de apparaten van mensen en het IoT op een uniforme wijze met een datacenter en cloud-services verbonden. Door de explosieve groei en diversiteit aan alle gebruikte apparaten krijgt de campus network edge steeds meer datasets via bekabelde en draadloze aansluitingen te verwerken. Daarvoor is een nieuwe managementarchitectuur nodig die de bekabelde en draadloze infrastructuur op een consistente wijze inzichtelijk maakt en de beheerder aanbevelingen geeft op basis van uitgebreide realtime datasets.

CloudVision is ontwikkeld op basis van een cognitieve AI-gestuurde aanpak van netwerkverbindingen en analyses. Arista’s cognitieve NetDB state-based database verzamelt realtime streaming netwerkdata in de cloud, via op open-standaarden gebaseerde API’s. Deze oplossing is zowel krachtiger als sneller dan traditionele systemen voor netwerkmanagement. Behalve AI gebruikt NetDB ook machine learning technieken voor het proactief oplossen van fouten, het beveiligen van workflows en inzicht bieden in bekabelde en draadloze netwerken voor elke gebruiker en IoT-apparaat.

CloudVision voor een cognitieve uniforme edge

Arista’s cognitieve NetDB-architectuur helpt beheerders inzichtelijke analyses te maken over hoe gebruikers de applicatiekwaliteit, mogelijke netwerkissues en de beveiliging ervaren. Daarvoor is CloudVision uitgebreid met de volgende nieuwe functionaliteit:
 • Anomaly Detection in time-series data, inclusief voorspellende alarmering over mogelijke issues bij de applicatietoegang, het gebruik van resources en de status van apparatuur.
 • Compliance Dashboard voor een proactieve risicoanalyse van zowel de bekabelde als draadloze infrastructuur op basis van bekende beveiligingskwetsbaarheden en softwarefouten, inclusief de mogelijke impact daarvan.
 • Arista P-Tracer helpt de locatie van gebruikers over een bepaalde periode te traceren, onder andere om belangrijke informatie te leveren voor het huidige COVID-19 contactonderzoek. Arista werkt ook samen met leveranciers van locatieservices oor de volgende functionaliteit:
  • Traceren van slimme apparatuur als telefoons, horloges, laptops en tablets
  • Traceersystemen voor zorgapparatuur, inclusief analyses en rapportages over de nabijheid van patiënten, medewerkers, bezoekers en de locatie van die apparatuur.

IoTvision-dashboard

Twee grote uitdagingen bij het beheren van moderne campusnetwerken zijn het garanderen van een hoge kwaliteitsbeleving op alle gebruikte apparatuur en het zo snel mogelijk detecteren en traceren van mogelijke issues. Daarvoor is het nodig te weten welke apparatuur op de bekabelde en draadloze netwerken worden gebruikt, voor welke toepassingen en of ze goed zijn gesegmenteerd.

Als oplossing voor bovenstaande uitdagingen introduceert CloudVision het IoTvision-dashboard. Deze is ontworpen om de ‘endpoint-experience’ samen te vatten en daaraan gerelateerde details inzichtelijk te maken voor de monitoring en probleemoplossing in bekabelde en draadloze netwerken. IoTvision verzamelt alle kritische informatie over elk netwerkeindpunt in een eenvoudig managementoverzicht. Dat geeft beheerders een geconsolideerd inzicht in alle eindpunten, apparaattypes, verbindingsstatus, verkeerspatronen en hoe de kwaliteit wordt ervaren in zowel bekabelde als draadloze netwerken.

Veilige netwerktoegang in het COVID-tijdperk

De Arista Remote Access Point oplossing stelt bedrijven in staat hun uniforme edge uit te breiden naar nieuwe remote werkplekken van medewerkers, zoals flex- en thuiswerkplekken. Daarvoor wordt ook samengewerkt met marktleidende leveranciers van security-oplossingen, met als voordelen:
 • Investeringsbescherming: integratie met aanwezige beveiligingsoplossingen van Palo Alto Networks, Checkpoint en een aantal andere leveranciers van firewalls, maken aparte controllers en managementinfrastructuur overbodig.
 • Single Sign-on toegang: Arista’s nieuwe integratie met Okta’s SSO-infrastructuur maakt single sign-on toegang mogelijk tot het netwerk en applicaties, wat zowel het beheer van gebruikers als securitypolicies vereenvoudigt.
 • Aruba ClearPass integratie - een naadloze integratie met Aruba ClearPass maakt dynamische rolgebaseerde toegangscontrole mogelijk voor het handhaven van securitypolicies in bekabelde en draadloze Arista-netwerken.
 • Forescout eyeSight integratie - Arista en Forescout leveren gezamenlijk geautomatiseerde assessments met betrekking tot het securitygedrag, compliance, probleemoplossing, ontdekken en classificeren van werkplekken, laptops, printers, camera's en andere IoT-apparatuur.

Nieuwe WiFi 6 Access Points

Arista introduceert tevens twee nieuwe WiFi 6 access points met een functionaliteit en prijsniveau voor bedrijfskritische WiFi-netwerken met een hoge dichtheid in binnen- en buitenomgevingen:
 • C-230/E: een 6-stream WiFi 6 AP met dual band 5 GHz en 2.4 GHz radio’s en ondersteuning voor interne en externe antennes, inclusief accessoires voor plafond- en wandmontage.
 • O-235/E: een robuuste outdoor 6-stream WiFi 6 AP met dual band 5 GHz en 2.4 GHz radio’s en ondersteuning voor interne en externe antennes.
Op 29 oktober organiseert Arista Networks met enkele partners een webinar over Arista’s Cognitive Campus Workspaces, waarvoor u zich hier kunt inschrijven.

U kunt nu al een toelichting lezen over deze annoncering in de blog van Jayshree Ullal, President & CEO van Arista Networks.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Arista Networks
Arista Networks is opgericht om software gedreven cloudnetwerkoplossingen te leveren voor de opslag- en computeromgevingen in grote datacenters en campusnetwerken. De awards winnende Arista-platformen voor Ethernet-netwerken van 10 tot 100 gigabits per seconde, herdefiniëren de flexibiliteit, schaalbaarheid en betrouwbaarheid. Het bedrijf richt zich volledig op open standaarden voor private, publieke en hybride cloud-oplossingen en heeft een wereldwijd partnernetwerk voor de levering en ondersteuning van alle producten.
ARISTA, EOS, CloudVision, Cloud Tracer en vEOS router behoren tot de geregistreerde en ongeregistreerde handelsmerken van Arista Networks, Inc. Andere genoemde bedrijf- en productnamen zijn handelsmerken van de betreffende eigenaren.
Meer over Arista Networks
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.