72% bedrijven ervaart toename endpoint en IoT security-incidenten

| Pulse Secure | 2 min | 06 oktober 2020 10:47
Copyright: Pulse Secure
Pulse Secure, gespecialiseerd in software-gebaseerde beveiligingsoplossingen, heeft Cybersecurity Insiders onderzoek laten doen naar security-incidenten gerelateerd aan endpoints en het IoT. Door de voortdurende pandemie wordt er aanzienlijk meer remote gewerkt en gebruik gemaakt van hybride IT-omgevingen, met daaraan gerelateerde risico’s. Uit het onderzoek blijkt onder andere dat 72 procent van de ondervraagde organisaties de afgelopen twaalf maanden een toename aan endpoint en IoT gerelateerde security-incidenten heeft ervaren. Verder denkt 56 procent van 325 respondenten de komende twaalf maanden het doelwit te worden van een cyberaanval op een endpoint of IoT-apparaat.

2020 Endpoint & IoT Zero Trust Security Report

Het door Cybersecurity Insiders gepubliceerde 2020 Endpoint & IoT Zero Trust Security Report, in opdracht van Pulse Secure, geeft inzicht in de belangrijkste issues, overwegingen, initiatieven en investeringen van organisaties voor Zero Trust endpoints en IoT-security. In september 2020 zijn daarvoor 325 IT- en securitymanagers in de Verenigde Staten ondervraagd, van organisaties die actief zijn in de energiemarkt, financiële dienstverlening, overheid en zorgsector.

Samenvatting onderzoeksresultaten

In aanvulling op de al vermelde percentages bestaat de top drie issues uit malware (78 procent), onveilige remote en lokale netwerktoegang (61 procent) en gecompromitteerde data (58 procent). Het meest verontrustend was dat 43 procent over onvoldoende middelen beschikt om onbekende, onbeheerde en onveilige apparaten die toegang hebben tot het netwerken en cloud-services te ontdekken, te identificeren en tegen te houden.

Gevolgen en maatregelen

Organisaties die al slachtoffer zijn geweest van een endpoint of IoT gerelateerd security-incident, rapporteren als gevolgen daarvan een verlies aan gebruikers- (55 procent) en IT-productiviteit (45 procent), gevolgd door systeemuitval (42 procent). 41% van de respondenten gaat securitycontroles voor apparatuur op de bedrijfslocatie uitvoeren, terwijl 35 procent de remote toegang van apparatuur beter gaat controleren en 22 procent de identificatie en monitoring van IoT-apparaten wil verbeteren.

Andere onderzoeksresultaten

  • Belangrijkste uitdagingen voor endpoint- en IoT-beveiliging: onvoldoende bescherming tegen de meest actuele bedreigingen (49 procent), complexiteit van implementaties en operaties (47 procent) en het onvermogen om de beleidsrichtlijnen voor toegang tot en het gebruik van eindpunten en IoT-apparaten (40 procent) op te leggen.
  • Benodigde functionaliteit voor het beschermen van endpoints en IoT-apparaten: monitoring voor afwijkende en niet geautoriseerde activiteiten (54 procent), blokkeren van de toegang en isoleren van onbekende of kwetsbare endpoints en IoT-apparaten (51 procent) en blokkeren van de netwerktoegang en gebruik van cloud-services voor risicovolle apparatuur (46 procent).
  • De vraag naar investeringsplannen om remote medewerkers en endpoints te beveiligen resulteerde bij 61 procent in een toename of meer aandacht voor, terwijl slechts 6 procent een afname verwacht.
Het volledige rapport is hier te downloaden.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Pulse Secure
Pulse Secure levert eenvoudig te implementeren software-gebaseerde oplossingen voor de toegangscontrole van mensen, apparaten en services om het inzicht, de bescherming en productiviteit daarvan voor klanten te verbeteren. De suites van het bedrijf integreren op een unieke wijze de toegang tot clouds, mobiele services, applicaties en netwerken voor een hybride Zero Trust wereld. Bedrijven en serviceproviders in elke markt vertrouwen op Pulse Secure om mobiel of thuiswerkende medewerkers een beveiligde toegang te geven tot de applicaties en informatie in het datacenter en de cloud en hun business compliance te borgen.
Meer over Pulse Secure
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.