Veracode optimaliseert AppSec workflows voor ontwikkelaars met nieuwe GitHub-actie

DevSecOps wordt een naadloze ervaring door AppSec tools beschikbaar te maken in vertrouwde interface

| Veracode | 2 min | 6 oktober 2020 10:53
Copyright: Veracode
Veracode, de grootste onafhankelijke internationale leverancier van oplossingen voor Application Security Testing (AST), heeft een nieuwe GitHub-actie ontwikkeld waarmee ontwikkelaars op een gemakkelijke en vertrouwde manier de veiligheid van hun code tijdens het ontwikkelen kunnen borgen. Met de nieuwe actie kunnen ontwikkelaars direct binnen de UI van GitHub de Static Policy Scan workflow van Veracode uitvoeren, een pipeline scan opstarten én de resultaten van de pipeline scan analyseren.

Met GitHub CI/CD-acties verbeteren ontwikkelaars hun time-to-market door direct op het platform zelf hun code te schrijven, te testen en te implementeren. Zij kunnen met GitHub-acties de Static Analysis scans (SAST) van Veracode inzetten, waardoor de mogelijkheden voor beveiligingstesten met behulp van GitHub workflows aanzienlijk worden uitgebreid. Hiermee kunnen ze applicatiebeveiliging direct integreren in hun DevOps-processen en deze zo voor het hele team inzetten.

John Leon, VP Business Development bij GitHub: "Veracode begrijpt het belang van shift-left-testing, zodat teams op grotere schaal kwetsbaarheden kunnen vinden en repareren. Nu softwareontwikkeling in een razend tempo verloopt, stelt deze nieuwe GitHub-actie onze gezamenlijke klanten in staat om veilige software te ontwikkelen, zonder afbreuk te doen aan snelheid of kwaliteit - en dat alles binnen een vertrouwde interface".

De SAST-oplossing van Veracode ondersteunt de gehele DevSecOps pipeline met snelle, geautomatiseerde en bruikbare security feedback, van het compileren en checken van code tot een volledige policy-scan voor de implementatie. Met de nieuwe GitHub-actie hebben ontwikkelaars controle over Veracode-scans terwijl ze ontwikkelen in de GitHub-omgeving. Hierdoor krijgen ze helder advies over hoe ze ontdekte kwetsbaarheden kunnen verhelpen. Scanresultaten worden omgezet in GitHub code scanning-notificaties. Wanneer code klaar is voor implementatie, kunnen ontwikkelaars de Veracode Policy Scan starten voor een volledige evaluatie van de code, inclusief een auditlog voor compliance-doeleinden. Dit auditlog kan in een voorbeeldweergave worden bekeken zonder dat er automatische waarschuwingen worden afgegeven. Resultaten van Veracode-scans zijn in hoge mate nauwkeurig, zelfs zonder de noodzaak van handmatige aanpassingen, dankzij de beschikbare informatie in Veracodes SaaS-platform dat tot op heden al meer dan 21 biljoen regels code heeft gescand.

“Veilige ontwikkeling is alleen mogelijk op grote schaal wanneer ontwikkelaars vanaf het begin de verantwoordelijkheid nemen voor de veiligheid van hun code. Het is daarom van cruciaal belang dat we tools en integraties bieden die het werk van een ontwikkelaar versimpelen en de nodige functionaliteiten beschikbaar maken binnen de tools die ze dagelijks gebruiken. Onze nieuwe GitHub-actie biedt een naadloze ervaring die ontwikkelaars tijd bespaart, en hen ervan verzekert dat de code die ze schrijven veilig is.”

Veracode tools zijn beschikbaar als GitHub-acties in de GitHub Marketplace.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Veracode
Veracode is ’s werelds grootste onafhankelijke provider van oplossingen voor applicatiebeveiliging (AppSec). Het bedrijf is een toonaangevende AppSec-partner waarmee development-teams veilige software kunnen ontwikkelen, het risico op kwetsbaarheden kunnen verminderen, security kunnen verbeteren en hun productiviteit kunnen verhogen. Met Veracode kunnen ondernemingen hun visie waarmaken. Dankzij een gecombineerde focus op automatisering, integraties, procesoptimalisatie en snelheid helpt Veracode organisaties met accurate en betrouwbare data effectiever mogelijke kwetsbaarheden te vinden én te verhelpen.
Meer over Veracode
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.