Fortinet lanceert nieuwe en gratis Information Security Awareness & Training

Fortinet breidt het cursusaanbod van zijn Network Security Expert Training Institute uit om professionals te helpen om hun vaardigheden aan te scherpen

| Fortinet | 6 min | 6 oktober 2020 10:56
Copyright: Fortinet
Fortinet®, wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cybersecurity, introduceert de nieuwe en gratis Information Security Awareness & Training. Deze training is bedoeld voor organisaties die hun werknemers willen voorlichten over de toenemende risico’s rond cyberaanvallen. Information Security Awareness & Training, een nieuw initiatief van het Network Security Expert (NSE) Training Institute van Fortinet, is geschikt voor elke organisatie die geïnteresseerd is in het implementeren of vervangen van een bewustwordingsprogramma voor informatiebeveiliging dat aan de eisen van NIST 800-50 en NIST 800-16 voldoet. Het NSE biedt certificeringen op acht niveaus. Elke certificering levert (ISC)2-credits op voor professionals die hun status van Certified Information Systems Security Professional willen behouden. Dit vergroot de waarde van de certificeringen voor huidige en toekomstige beveiligingsprofessionals.

De security awareness en beveiligingsvaardigheden aanscherpen

Fortinet breidt vandaag het aanbod van gratis cursussen van het NSE Training Institute uit met de introductie van de dienst Information Security Awareness & Training. Hieronder volgt meer informatie over deze nieuwe dienst en andere recente initiatieven voor het dichten van het tekort aan beveiligingsvaardigheden:
  • Gratis Information Security Awareness & Training-dienst voor organisaties die bedreigingen door insiders willen terugdringen: Organisaties worden voortdurend geplaagd door social engineering-aanvallen. CISO’s realiseren zich hoe belangrijk het is om werknemers te trainen als onderdeel van hun cybersecurity-strategie. Dit is nodig om een einde te maken aan bedreigingen door insiders. Volgens een onderzoek is 68% van alle organisaties van mening dat ze gematigd tot extreem kwetsbaar zijn voor aanvallen van binnenuit de organisatie. Voor CISO’s en managers die de bewustwording op beveiligingsgebied van het voltallige personeel willen bevorderen biedt Fortinet de gratis dienst Information Security Awareness & Training aan. Deze dienst is ontwikkeld door enkele van ’s werelds beste experts in cybersecurity-training. Het doel is om ervoor te zorgen dat werknemers in staat zijn om cyberbedreigingen te herkennen, zodat ze niet aan de trucs van cybercriminelen ten prooi vallen. De trainingscomponent van de dienst omvat vijf verplichte zelfstudiemodules die in het teken staan van de belangrijkste aanvalskanalen en best practices voor cybersecurity. Daarnaast zijn er drie optionele modules voor kennisverdieping. Elk van de modules eindigt met een quiz die controleert of deelnemers de materie voldoende beheersen. Een bibliotheek van hulpmiddelen voor security awareness, zoals posters, e-mailsjablonen en checklists, helpt organisaties om ervoor te zorgen dat het personeel altijd de beveiliging in het achterhoofd houdt. Het beheerdersdashboard maakt het mogelijk om de voortgang van werknemers bij te houden om overstemming met de interne richtlijnen te waarborgen. De kant-en-klare dienst is ontwikkeld volgens eisen van NIST 800-50 en NIST 800-16. De dienst Information Security Awareness & Training wapent werknemers met de kennis die nodig is ter voorkoming van succesvolle phishing, baiting, techsupport-scams en andere social engineering-aanvallen die een voortdurend gevaar voor organisaties vertegenwoordigen.
  • (ISC)2-credits voor voltooide NSE-cursussen: De cursussen die deel uitmaken van het uit acht niveaus bestaande certificeringsprogramma van Fortinet zullen samen met aanvullende trainingen bijdragen aan credits voor professionals die hun Certified Information Systems Security Professional (CISSP)-accreditatie of andere (ISC)2-accreditaties willen behouden. De samenwerking met (ISC)2 zal beveiligingsprofessionals extra aansporen om kansen voor permanent leren te benutten om hun vaardigheden relevant en up-to-date te houden met het oog op het snel veranderende beveiligings- en bedreigingslandschap. Fortinet is een overeenkomst met (ISC)2 aangegaan die de komende drie jaar zal voorzien in CPE-credits voor het cursusaanbod van het NSE, Fast Tracks voor klanten en partners en webinars en andere online of klassikale trainingssessies. (ISC)2 zal aanvragen in behandeling nemen die zijn gebaseerd op één uur aan training en voorlichting. Dit komt overeen met één CPE-credit, met een maximum van acht credits per dag. Cursisten die hun credits willen verzilveren kunnen simpelweg hun behaalde certificaten indienen via het online portal van (ISC)2.
  • Het tekort aan beveiligingsvaardigheden dichten met NSE-certificeringen: Het NSE Certification Program, het paradepaardje van het NSE Training Institute, heeft recentelijk een belangrijke mijlpaal behaald: er zijn wereldwijd meer dan een half miljoen certificeringen toegekend. Met zijn acht certificeringsniveaus dicht het NSE Certification Program het tekort aan vaardigheden op het gebied van cybersecurity. De niveaus variëren van basistraining (NSE 1-3) tot technische producttraining (NSE 4-6), geavanceerde training ten aanzien van beveiligingsoplossingen (NSE 7) en een training die resulteert in de elitestatus van cybersecurity-expert (NSE 8). NSE 8 is het hoogst haalbare certificeringsniveau. Tot dusver hebben 381 deelnemers dit niveau behaald dankzij hun beheersing van extreem complexe concepten op het gebied van netwerkbeveiliging en door gebruik te maken van diverse oplossingen die deel uitmaken van het Security Fabric-aanbod van Fortinet.

Gratis NSE-trainingen van Fortinet creëren nieuwe loopbaantrajecten

Als reactie op de pandemie heeft Fortinet alle zelfstudiemogelijkheden voor gevorderden van het NSE gratis beschikbaar gesteld voor iedereen die nieuwe vaardigheden wil opdoen of diens vaardigheden wil uitbreiden. Dat geldt onder meer voor IT-professionals, studenten, veteranen en werkzoekenden. Doordat werknemers van de ene op de andere dag zijn gaan thuiswerken, hebben organisaties behoefte aan specialistische vaardigheden voor het effectief beveiligen van de toegang op afstand tot het bedrijfsnetwerk en de nieuwe omgevingen die door thuiswerken zijn ontstaan. Fortinet heeft als gevolg van deze ontwikkelingen een sterke opleving in de vraag naar zijn NSE-trainingen en -certificeringen bemerkt.

Door de toegang tot NSE-training uit te breiden met gratis cursussen wil Fortinet nieuwe loopbaantrajecten creëren voor mensen die hun beveiligingskennis willen opvoeren of een carrière in cybersecurity ambiëren. Deze gratis cursussen bereiden deelnemers voor het op het behalen van de bekroonde NSE-certificeringen. Deze helpen hen om de aandacht van potentiële werkgevers te trekken en hun loopbaan een impuls te geven. Volgens een recente enquête over het tekort aan beveiligingsvaardigheden geeft 82% van alle organisaties de voorkeur aan kandidaten die over certificeringen beschikken. 94% van de respondenten is van mening dat hun certificeringen hun beter hebben bereid voor hun huidige beveiligingsfunctie.

Vincent Zeebregts, country manager Fortinet Nederland: “Organisaties moeten ervoor zorgen dat hun werknemers weten hoe ze uiteenlopende cyberbedreigingen kunnen identificeren en zich daar tegen kunnen beschermen. Volgens een rapport van het Ponemon Institute steeg het aantal bedreigingen door insiders tussen 2018 en 2020 met 47%. Dat betekent dat ze een levensgroot gevaar voor organisaties vertegenwoordigen. Tegelijkertijd zijn IT-professionals voortdurend op zoek naar kansen om nieuwe kennis op te doen en hun beveiligingsvaardigheden aan te scherpen. Om in beide behoeften te voorzien rolt Fortinet de gratis dienst Information Security Awareness & Training uit, evenals andere initiatieven voor permanent leren. Dit sluit aan op het niet aflatende streven van Fortinet om een einde te maken aan het tekort aan vaardigheden op het gebied van cybersecurity en zijn activiteiten op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.”

Lees meer over het Network Security Expert (NSE) Training Institute en zijn initiatief voor gratis cybersecurity-training, het NSE Certification Program, het Security Academy Program en het Veterans Program.

Kom meer te weten over de activiteiten van Fortinet op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Fortinet
Fortinet (NASDAQ: FTNT) beschermt ’s werelds grootste ondernemingen, internetproviders en overheidsorganisaties. Het biedt organisaties intelligente, naadloze bescherming van hun groeiende aanvalsoppervlak en stelt hen in staat om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen die aan hun grenzeloze netwerk worden gesteld, nu en in de toekomst.
Meer over Fortinet
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.