Online tech-verhuurbedrijf Grover breidt uit naar Nederland

De nieuwste tech-gadgets eenvoudig en betaalbaar te huur via de website van Grover

| Grover | 3 min | 06 oktober 2020 11:28
Gewaardeerd
Afbeelding: Van links naar rechts: Christopher Silva (CTO), Michael Cassau (oprichter & CEO), Johann Jenson (CPO), Thomas Antonioli (CFO) | Copyright: Grover
Goed nieuws voor Nederlandse gadget-liefhebbers en voor iedereen die geld wil besparen op de nieuwste technologische hoogstandjes: online tech-verhuurbedrijf en deeleconomie-pionier Grover breidt uit naar Nederland. Grover betreedt de Nederlandse markt als onderdeel van de internationale uitbreidingsstrategie en lanceert vandaag zijn online platform in Nederland. Grover is het eerste bedrijf in ons land dat middels verhuur de nieuwste techproducten aanbiedt aan consumenten.

Dankzij het verhuurmodel van Grover krijgen consumenten toegang tot de nieuwste technologieën zonder daarvoor de hoofdprijs te betalen. Ideaal in een tijd waarin het belangrijker dan ooit is om verbonden en productief te blijven. Klanten huren via de website van Grover gemakkelijk een scala aan gadgets, variërend van smartphones, laptops en fitness-trackers tot VR-brillen, home-entertainment en nog veel meer. Het aanbod van Grover omvat onder andere verschillende soorten Apple-producten, GoPro's, VR-headsets en de nieuwste game-apparatuur. Bovendien profiteren Grover-klanten van maximale flexibiliteit. Grover werkt met huurtermijnen van één, drie, zes of twaalf maanden, waardoor klanten beschikken over een product zolang zij het daadwerkelijk nodig hebben.

Grover werkt met een gelaagd prijssysteem, waarbij de maandelijkse huurkosten bij langere huurperioden lager zijn dan bij kortere huurtermijnen. En wanneer een klant een product niet langer nodig heeft, kan het eenvoudig worden teruggestuurd naar Grover en worden ingeruild tegen een ander item. Op deze manier belanden ongebruikte apparaten niet in de kast. Grover laat apparaten gemiddeld vier à vijf keer circuleren en draagt daarmee bij aan de deeleconomie: in totaal heeft het bedrijf al bijna 150.000 apparaten gecirculeerd.

Het verhuurmodel van Grover is gebaseerd op maandelijkse betalingen. De huur van een product kan op elk moment worden verlengd, zonder extra papierwerk of financieringsovereenkomst. Aan het einde van de geselecteerde huurperiode is het mogelijk om het apparaat te blijven huren, het gratis te retourneren óf om het apparaat te kopen. In het laatste geval wordt het volledige betaalde huurbedrag in mindering gebracht op de aankoopprijs.

Michael Cassau, CEO en oprichter van Grover: "Huren in plaats van kopen is een slimme manier waarop de moderne consument toegang krijgt tot de nieuwste technologische producten. Bovendien veranderen onze eigen behoeften meestal voordat een apparaat het einde van zijn levensduur heeft bereikt. Door de constant veranderende realiteit willen we directe toegang tot producten en vermijden we langdurige financiële commitment, zeker nu de coronapandemie ervoor zorgt dat we voorzichtiger zijn met grote uitgaven. Grover biedt hiervoor de ideale oplossing. De producten die je niet langer wilt gebruiken stuur je terug, en je betaalt alleen, tegen een heel redelijke prijs, voor het daadwerkelijke gebruik. Hierdoor ontstaat meer financiële ruimte voor andere producten of ervaringen, blijf je verbonden en hoef je je geen moment te vervelen, mochten de social-distancing-maatregelen weer worden opgevoerd."

Grover is ervan overtuigd dat de Nederlandse consument openstaat voor een verandering in tech-aankoopgedrag met behulp van het Grover-model. "De Nederlandse e-commercesector is erg sterk en we willen de Nederlandse consument een nieuwe manier bieden om toegang tot technologie te krijgen. Nederlanders zijn ruimdenkende, milieubewuste en digitaal-gedreven consumenten met een zichtbaar veranderende mindset, zoals wordt geïllustreerd door initiatieven als de Nationale Recycling Week. Grover biedt een krachtige service die zowel flexibiliteit als efficient gebruik van hulpbronnen aanmoedigt", voegt Cassau toe.

Alternate text
Onlangs bracht Grover zijn 2020 Growth Report uit. Het rapport bevat inzichten in de groei van het bedrijf gedurende het afgelopen jaar, inclusief de mijlpaal van een jaaromzet van meer dan vijftig miljoen euro. Bezoek Grover's website voor meer informatie en om het volledige tech-aanbod te ontdekken.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Goed (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Grover
Grover is een van de Europese marktleiders op het gebied van verhuur van consumentenelektronica en biedt een eenvoudig verhuurmodel voor de nieuwste tech-gadgets. Grover biedt zowel particuliere klanten als bedrijven toegang tot meer dan tweeduizend tech-producten, waaronder smartphones, laptops, VR-uitrusting en fitness-trackers. Klanten profiteren van hoge mate aan flexibiliteit en volledige gebruiksrechten tegen een fractie van de aankoopprijs. Grover biedt gebruikers de mogelijkheid om producten te houden, om te ruilen, aan te kopen of terug te sturen, afhankelijk van hun individuele behoeften. De producten zijn te huren via Grover.com en via het uitgebreide online en offline partnernetwerk van Grover, waaronder de toonaangevende elektronicawinkel MediaMarktSaturn, Gravis en Conrad. In februari 2020 lanceerde Grover zijn online dienst in Nederland.  

Grover is een pionier in de bevordering van de deeleconomie. Dankzij het bedrijfsmodel kunnen technische producten gedurende hun levenscyclus aan verschillende gebruikers worden verhuurd, waardoor de maximale waarde uit elk product wordt gehaald en elektronisch afval wordt verminderd. Grover is in 2015 opgericht door Michael Cassau en is onderdeel van de 'access over ownership'-beweging, net als andere succesvolle bedrijven zoals Netflix, AirBnB en Spotify.
Meer over Grover
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.