World Music Day 2020: aantal abonnementen muziekstreamingdiensten stijgt

| devolo | 3 min | 6 oktober 2020 18:40
Copyright: devolo
Op 1 oktober draaiden we aan de volumeknop – al sinds 1975 vieren we op deze dag World Music Day. Tijdens het 45-jarig jubileum van deze muzikale dag is de muziek vooral afkomstig van het internet.

Muziek is digitaal

Online streamen in plaats van cd’s verzamelen en podcasts luisteren in plaats van naar de radio… De laatste jaren verandert het luistergedrag van mensen en bevindt de muziekindustrie zich midden in een grote verschuiving. Alleen al vorig jaar groeide de wereldwijde inkomsten van streamingdiensten met 32 procent. In 2019 besloegen streamingdiensten van de belangrijke Noord-Amerikaanse markt 79,5 procent van de totale inkomsten. Een duidelijker teken dat het tijdperk van de cd voorbij is, krijg je niet. Ook in Nederland groeit de populariteit van muziekstreamingdiensten hard: volgens NVPI Audio, de groepsvereniging die de belangen behartigt van Nederlandse muziekmaatschappijen, hadden deze diensten in 2019 een omzetaandeel van 78,2 procent.

De grootste streaminghits

Het Zweedse bedrijf Spotify® is een van de bedrijven die op grote schaal profiteren van deze trend. De naam van het bedrijf staat haast synoniem aan muziek streamen. In het tweede kwartaal van 2020 had het platform wereldwijd299 miljoen gebruikers, waarvan 38 miljoen premiumabonnees. De artiesten die het meest succesvol zijn op het platform? Vorig jaar was het de Amerikaanse artiest Post Malone, wiens nummers volgens de lijst van meest gestreamde artiesten op Spotify meer dan 6,5 miljard keer werden gestreamd. Ook twee andere bekende artiesten, namelijk Billie Eilish en Ariana Grande, werden vaak gestreamd. Eilish, die onlangs achttien werd, had zelfs het meest gestreamde album van het jaar met ‘When We All Fall Asleep Where Do We Go?’. Ariana Grande is volgens de streamingcijfers de meest succesvolle zangeres van de afgelopen tien jaar. En over de afgelopen tien jaar gesproken: sinds 2010 is het nummer ‘Shape of You’ van Ed Sheeran het meest beluisterde nummer op Spotify.

Krachtig geluid vraagt om krachtig internet

Ondanks alles schotelt het streamingtijdperk ons ook een aantal nieuwe uitdagingen voor. Waar ongestoord muziekluisteren vroeger nog weleens werd gedwarsboomd door vastgelopen tapes of beschadigde cd’s, komt dat vandaag de dag door slechte internetverbindingen. En dat gebeurt niet alleen onderweg. Veel thuisnetwerken raken overbelast als te veel familieleden tegelijkertijd bandbreedte gebruiken. Dat kan komen doordat de internetsnelheid niet voldoende wordt verspreid door de woning, of omdat de WiFi-dekking niet voldoende is voor mobiele apparaten.
Muziek luisteren zonder onderbrekingen begint daarom met een stabiel thuisnetwerk, dat het eenvoudigst te installeren is met Powerline-adapters. Deze adapters maken gebruik van het bestaande elektriciteitsnet en toveren elk stopcontact om in een toegangspunt voor WiFi of een netwerkconnector voor kabelverbindingen. De voordelen van oplossingen zoals de adapters uit de Magic-serie van devolo zijn talrijk: muren en plafonds vertragen niet langer verbindingen en omdat je de adapters eenvoudig naar een andere locatie kan verplaatsen, heb je altijd snel internet waar dat nodig is. Het internet bereikt zo zelfs de zolderkamer, waar je vervolgens via online streaming je eigen privéfeestje kan bouwen.Alternate text

Prijzen en verkrijgbaarheid

De huidige Magic 2 WiFi next-adapters van devolo zijn verkrijgbaar in twee varianten: de Starter Kit bevat twee adapters en heeft een adviesprijs van 199,90 euro. De kit dekt een leefruimte van circa 90 vierkante meter. De devolo Magic 2 WiFi next Multiroom Kit dekt grotere leefruimten tot circa 180 vierkante meter. Deze kit bevat drie adapters en heeft een adviesprijs van 299,90 euro. Om een bestaand Magic-netwerk uit te breiden, zijn de Magic 2 WiFi next-adapters ook los verkrijgbaar voor een adviesprijs van 129,90 euro. devolo biedt een fabrieksgarantie van drie jaar op al zijn producten.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over devolo
devolo maakt de woning intelligent en het stroomnet slim. Privéklanten brengen met Powerline-adapters van devolo highspeed dataverbindingen in elke ruimte. Internationaal zijn er ongeveer 40 miljoen dLAN®-adapters in gebruik. Bovendien ontdekken klanten met devolo Home Control de mogelijkheden van het Smart Home – snel in te richten, naar wens uitbreidbaar en makkelijk per smartphone te bedienen. Als OEM-partner past devolo zijn producten en oplossingen aan de individuele behoeften van internationale telecombedrijven aan. Op professioneel terrein biedt de ombouw van de energievoorzieningsinfrastructuur bovendien kansen: met devolo-oplossingen kunnen nieuwe Smart Grids realtime bewaakt en geregeld worden, en zijn volledig nieuwe diensten te realiseren.
Meer over devolo
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.