Trend Micro breidt Smart Factory Protection uit met industriële IPS Array voor bescherming van grootschalige industriële netwerken

Geavanceerde netwerksegmentatie stopt bedrijfskritische bedreigingen

| Trend Micro | 3 min | 7 oktober 2020 13:26
Copyright: TXOne Networks
Trend Micro, wereldwijd leider in cybersecurity, introduceert zijn eerste industrial intelligent IPS array die speciaal is ontwikkeld voor industriële omgevingen. De oplossing is ontworpen voor het beveiligen van grootschalige industriële netwerken tegen kritieke aanvallen en voor het reduceren van zowel de OPEX als CAPEX.

EdgeIPS Pro, dat is ontwikkeld door TXOne Networks, is speciaal gemaakt voor wereldwijde smart factory-eigenaars in industrieën zoals automotive en semiconductor manufacturing waarin centraal beheerde en sterk geautomatiseerde fabrieken worden ingezet met meerdere productielijnen. Het maakt onderdeel uit van de smart factory security-suite van Trend Micro die elke laag omvat - van uitgebreide perimeters voor de cloud tot en met corporate IT, site manufacturing-operations, supervisory control en control layers.

De IT- en OT-integratie in smart factories heeft gezorgd voor enorm veel productiviteitsvoordelen. Het heeft echter ook gezorgd voor een toename van cybersecurity-risico’s op malware-infectie en ongeautoriseerde toegang. Dit kan de productie volledig stil leggen omdat alle machines en endpoints in degelijke fabrieken met elkaar verbonden zijn, wat ze kwetsbaar maakt voor aanvallen. Fabrikanten moeten op zoek gaan naar de juiste netwerkbeveiligingsoplossing, inclusief netwerksegmentatie die ervoor zorgt dat de productiviteit kan toenemen en de security-werkzaamheden efficiënt verlopen.

Conventionele IT-netwerkbeveiligingsoplossingen kunnen niet optimaal aangepast worden aan OT-omgevingen, zeker als het gaat om ondersteuning van industriële netwerkprotocollen. Bestaande industriële netwerkbeveiligingsoplossingen hebben op hun beurt vaak moeite met gecentraliseerd beheer omdat security appliances vaak individueel ingezet en onderhouden moeten worden voor honderden assets en netwerken die soms binnen organisaties bestaan.

“In een snel veranderend digitaal landschap is de succesvolle integratie van IT en OT kritiek voor een onderneming”, zegt Akihiko Omikawa, executive vice president of IoT security bij Trend Micro en voorzitter van TXOne Networks. “Het toevoegen van EdgeIPS Pro als een integraal onderdeel van Trend Micro’s Smart Factory Security-oplossing is een belangrijke stap in het beveiligen van grootschalige industriële netwerken op de shop floor. De IT-vriendelijke inzet en het beheer stellen organisaties in staat om in productie te blijven terwijl ze serieuze dreigingen buiten de deur houden.

EdgeIPS Pro is een transparante ‘intent-based’ industrial intelligent IPS array die is gebouwd met TXOne’s one-pass Deep Packet Inspection-technologie (TXODPI) waarmee netwerksegmentatie mogelijk is op basis van firewall/IPS/protocol-filtermogelijkheden met diepere en bredere ondersteuning voor industriële netwerkprotocollen. Er is geen noodzaak om netwerkconfiguratie-instellingen te veranderen van bestaande assets waarmee de initiële kosten voor de inzet verder dalen. Het zorgt tevens voor efficiënt centraal beheer voor grootschalige industriële netwerken met Gen3 hardware bypass dat 48 of 96 poorten ondersteunt en dankzij een eenvoudige IT rackmount-uitvoering.

“Het gebrek aan netwerksegmentatie om malware te kunnen stoppen is een belangrijke factor in de controle op de netwerklaag en een echte uitdaging voor ICS-omgevingen omdat deze diepere en bredere ondersteuning voor industriële netwerkprotocollen nodig hebben”, zegt Dr. Terence Liu, General Manager van TXOne Networks. “Met EdgeIPS Pro kunnen administrators nu zorgen voor goede netwerksegmentatie.”

Ga voor meer informatie over de smart factory security-oplossingen van Trend Micro naar:
https://www.trendmicro.com/en_nl/business/solutions/iot/smart-factory.html

Voor meer informatie over EdgeIPS Pro, ga naar: https://www.txone-networks.com/en-global/products/index/edgeipspro.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Trend Micro
Trend Micro, wereldwijd leider in cybersecurity-oplossingen, zet zich in voor een wereld waarin we digitale informatie veilig kunnen uitwisselen – zowel vandaag als in de toekomst. Door slimme toepassing van onze XGen security-strategie, leveren wij onze innovatieve oplossingen aan consumenten, bedrijven en overheden: connected security voor hun datacenters, cloud-omgevingen, netwerken en endpoints. Onze connected threat defense maakt het eenvoudig om threat intelligence te delen. Ook biedt het centraal inzicht en onderzoek om organisaties zo veerkrachtig mogelijk te maken.
Meer over Trend Micro
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.