Om next-gen apps te ontwikkelen heb je leiders met een technisch DNA nodig

| VMware Tanzu | 3 min | 07 oktober 2020 13:38
Gewaardeerd
Copyright: VMware Tanzu
De afgelopen maanden hebben we gezien hoe recente gebeurtenissen digitale transformatie trends hebben versneld. Van niet meer met contant geld betalen tot en met veel meer mensen die vanuit huis werken. Veel recente veranderingen in consumentengedrag zijn inmiddels gevestigde trends die aansluiten bij de huidige samenleving.

Deze versnelling op digitaal vlak heeft ervoor gezorgd dat er meer flexibel wordt gewerkt, waardoor er nieuwe bedrijfsmodellen zijn ontstaan. Organisaties moeten daarom op zoek naar next-generation applicaties die niet alleen bedrijfsprestaties verbeteren, maar ook de veiligheid van werknemers en klanten waarborgen. Maar hoe moderniseren organisaties hun verouderde app-portfolio terwijl ze nieuwe Cloud Native app-practices toepassen? Nog maar al te vaak zie ik dat organisaties zonder enige voorbereiding starten terwijl ze eigenlijk geen solide basis hebben. Hierdoor is de modernisering met next-gen apps al van te voren gedoemd te mislukken. Een solide basis begint dan ook met leiders met technische kennis, een innovatiecultuur en goede technologie.

Leiders met technische kennis cruciaal

Als er nieuwe processen en tooling worden geïntroduceerd zijn leiders met technische kennis cruciaal. Vaak brengen vernieuwingen verstoringen in de huidige processen en bedreigingen voor bestaande rollen binnen een organisatie met zich mee. Het is daarom van cruciaal belang dat iedere afdeling zich in de grotere visie verdiept en zich schikt naar het algemeen belang. Indien dit niet het geval is, kan het DevOps proces tot stilstand komen. Top-down executive support en multi-team commitment kunnen helpen om deze complexe organisatiedynamiek te doorbreken. Het is daarom belangrijk dat organisaties die willen moderniseren leiders aanstellen met technische kennis. Een leider met een technische achtergrond, zoals app- of software ontwikkeling, heeft het vermogen om veranderingen door te voeren en zorgt voor meer efficiëntie in de hele organisatie. Dit zal leiden tot betere bedrijfsprestaties, meer innovatiepotentieel en betere klantervaringen. Om succesvol te zijn in DevOps, moet er vanuit een hoog niveau een cultuur worden gecreëerd die nodig is om te innoveren en slimme beslissingen te nemen. Hierdoor kan er meer continuïteit en flexibiliteit worden gerealiseerd binnen het bedrijf, wat uiteindelijk zal resulteren in een toekomstbestendige omgeving om klanten mee te verrassen en medewerkers te ondersteunen.

Kies de juiste technologie om te groeien

Naast cultuur is er ook technologie nodig om te moderniseren met next-gen apps. Een robuuste basis is essentieel om alle applicaties, die zorgen voor innovatie, te laten draaien. Deze basis moet ervoor zorgen dat apps eenvoudig te beheren zijn en tevens consistent zijn op verschillende platforms en omgevingen. Voor bedrijven is het vaak lastig om de juiste technologie te kiezen. Er is overweldigend veel keuze waardoor het erg lastig is om te bepalen welke technologie moet worden ingezet. Bedrijven die succesvol willen zijn met digitale transformatie, moeten daarom op zoek naar doelgerichte technologieën die zorgen voor klantwaarde en snelle constante prestaties. Als het aankomt op het kiezen van technologieën moeten bedrijven bepalen welke toepassingskaders voor hen het belangrijkst zijn, welke databases ze willen inzetten en één of twee Cloud platformen kiezen. Dit stelt bedrijven in staat om nieuwe opkomende technologieën te evalueren en voorkomt dat ze ‘verouderde’ technologieën gaan gebruiken. Ook dit is een belangrijke reden om voor leiders te kiezen met een technische achtergrond.

Betere prestaties in lastige tijden

Het zijn lastige tijden, dat valt niet te ontkennen. Maar bedrijven passen zich aan en willen succesvol zijn. Er zijn twee basisprincipes om de onzekerheid van nu te pareren: leiders met technologie in hun DNA, gecombineerd met een digitale basis die kan helpen het tempo van het leveren van nieuwe apps en diensten te versnellen. Als het niet lukt om beiden te implementeren, dan zullen organisaties niet in staat zijn om applicaties te bouwen die ervaringen opleveren en waar klanten meer voor willen betalen.
Auteur: Dieter Hubau, Platform Architect bij VMware Tanzu

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over VMware Tanzu
Om vandaag op de markt te winnen, moet u investeren in zowel uw mensen als uw technologie. Maak uw teams vrij om complexere uitdagingen aan te gaan. Gebruik flexibele, cloud-native ontwikkelingsmethoden en -tools. Upgrade uw oude systemen naar nieuwe native runtimes in de cloud. Dit soort transformatie op bedrijfsschaal is niet eenvoudig. Maar met VMware Tanzu kunt u het tempo van verandering versnellen. We helpen de manier waarop uw bedrijf werkt te heroverwegen en er een onderneming van de volgende generatie van te maken. We doen dit met een portfolio van oplossingen om uw applicatie en infrastructuur te moderniseren.
Meer over VMware Tanzu
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.