Nieuwe whitepaper illustreert de centrale rol van projectoren in plaats van led-displays bij Europese evenementen

Europese verhuur- en podiumbedrijven ondervinden creatieve, commerciële en operationele voordelen dankzij de Panasonic RQ50K projector

| Panasonic | 2 min | 08 oktober 2020 9:14
Copyright: Panasonic
LED-displays die bij live-evenementen ingezet worden als backdrop worden gaandeweg vervangen door de nieuwste generatie 3-Chip DLP-laserprojectoren vanwege hun creatieve, commerciële en operationele voordelen, volgens de nieuwste whitepaper van Panasonic.

De paper is gebaseerd op de ervaringen van de grootste verhuur- en podiumbedrijven in Europa, waaronder The AED Group in België en STS Communication uit Italië. De 50.000 lumen, 3 Chip DLP-projector levert Native 4K-beelden in een lampvrij ontwerp zonder filters met hermetisch gesloten optiek en gaat 20.000 onderhoudsvrije bedrijfsuren mee.

De Rental & Staging bedrijven vonden de projectoren eenvoudiger te bedienen en kosteneffectiever. Beeldprestaties en stroomverbruik waren net zo goed als of beter dan bij LED-alternatieven. De creatieve mogelijkheden waren beter dankzij het gebruik van de projectoren, die het gemakkelijker maakten om zwevende schermen en verschillende schermvormen te creëren, en waarmee close-ups van de camera beter tot hun recht kwamen doordat de resolutie en de helderheid van de beelden geschaald kunnen worden.

Bij een gestandaardiseerde inzet van 4 schermen, elk met een afmeting van 9,6m x 6m en met beelden met een resolutie van 4K, rapporteerden verhuur- en podiumbedrijven een aantal significante besparingen door het gebruik van de projectoren tegenover LED-displays:
  • Pre-check tijd kon worden teruggebracht van een week tot minder dan een dag.
  • Voor het transport waren niet langer 70 flightcases nodig, maar slechts 5
  • De insteltijd kon worden verminderd van 110 naar 40 manuren.
  • Het stroomverbruik was 2 tot 3 keer zo laag ten opzichte van LED-displays, bij dezelfde helderheid.

"LED-displays zijn de markt gaan domineren voor gebruik als videomuur en podiumachtergrond omdat de helderheid en het contrast van het beeld ongeëvenaard waren, maar de introductie van de Panasonic RQ50K heeft deze trend snel omgebogen", aldus Hartmut Kulessa, European Marketing Manager bij Panasonic Business. "De Rental & Staging industrie heeft zich snel gerealiseerd dat het gebruik van deze projectoren een game-changer is, die nieuwe niveaus van commerciële en operationele voordelen, beeldprestaties en creatieve flexibiliteit met zich meebrengt die de LED-displays met gemak overtreffen.”

"Deze whitepaper probeert deze voordelen voor het eerst duidelijk te identificeren en te beschrijven, zodat anderen kunnen zien hoe deze technologie de dynamiek van creatieve achtergronden bij live-evenementen en tv-producties verandert.

Een kopie van de whitepaper, getiteld The Return of the Laser Projector for Event Backdrops, is hier te vinden.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Panasonic
Panasonic Corporation is wereldwijd leider in het ontwikkelen van diverse elektronische producten en oplossingen voor klanten op het gebied van consumentenelektronica, wonen, auto's en B2B. Panasonic Corporation gebruikt zijn technologieën voor het creëren van nieuwe waarde door middel van innovatie in alle divisies, voor een beter leven en een betere wereld voor zijn klanten.
Meer over Panasonic
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.