Thales biedt Teradata Vantage-klanten nieuwe schaalbare encryptie-oplossing om data eenvoudig en snel te beschermen

Thales Transparent Encryption beschermt opgeslagen gegevens in Teradata Vantage, inclusief de database, logboeken en systeembestanden

| Thales | 3 min | 8 oktober 2020 10:06
Copyright: Teradata
Thales kondigt een nieuwe, krachtige gegevensbeveiligingsoplossing aan voor Teradata-klanten die het Vantage-platform gebruiken voor het opslaan van data en analyses. Thales Transparent Encryption is een volledig transparante en schaalbare encryptie-oplossing die data in elke omgeving beschermt. De oplossing zorgt ervoor dat Teradata Vantage-klanten voldoen aan compliance- en privacyregels door encryptie, toegangscontrole en auditregistratie van gegevenstoegang toe te passen.

De oplossing is eenvoudig te implementeren in systemen en bestanden, waardoor opgeslagen gegevens snel versleuteld zijn binnen het Vantage-platform. Voor de implementatie zijn er geen wijzigingen in applicatieontwikkeling of database-integratie vereist. De oplossing neemt risico's op datalekken weg en ondersteunt compliance-initiatieven, terwijl maanden tijd wordt bespaard op de implementatie van gegevensbescherming voor een Teradata-omgeving.

Effectief en schaalbaar toegangsbeleidsbeheer

De oplossing van Thales is volledig onzichtbaar voor Vantage-gebruikers en beheerders zolang ze geautoriseerde toegang hebben tot de databases en systeembestanden. Ze merken niets van de beveiliging die is ingeregeld. Processen en acties van ongeautoriseerde gebruikers worden echter onmiddellijk gestopt en geregistreerd. De oplossing kan flexibel worden ingezet in fysieke, virtuele en cloudomgevingen, waardoor organisaties een gedetailleerd toegangsbeleid kunnen implementeren. Beheerders hebben hiermee toegang tot de infrastructuur en systemen zonder de mogelijkheid om gevoelige gegevens in leesbare tekst (of vorm) te kunnen zien.

De oplossing is ontworpen om te voldoen aan de hoge schaal- en prestatie-eisen van Vantage-implementaties in verschillende omgevingen. Dit betreft omgevingen die honderden terabytes tot vele petabytes groot zijn en gevoelige gegevens bevatten. Daardoor vallen ze onder de strengste privacyregels (bijvoorbeeld de AVG en CCPA). Ook genereert de schaalbare oplossing weinig overhead van encryptie en decryptie-activiteiten, waardoor gebruikers gegevens kunnen beveiligen en kritieke I/O- en opslagefficiëntie behouden.

"We zijn blij dat we met het Teradata-team ons aanbod hebben kunnen uitbreiden met transparante encryptie-oplossingen. Onze bestaande gezamenlijke klanten kunnen hun databeveiligingsplatform makkelijk uitbreiden naar hun Vantage-omgeving. Ze gaan ervaren dat de nieuwe oplossing op herkenbare wijze privileged access management, encryptie en security logboeken verzorgt. Nieuwe klanten kunnen al hun gegevensbeveiligingsvereisten en gebruiksscenario's verenigen op één gebruiksvriendelijk, schaalbaar en krachtig platform. De Thales-oplossing vormt een aanvulling op de uitgebreide reeks controles in de Vantage-omgeving en zorgt ervoor dat implementaties voldoen aan de strengste richtlijnen en audits en beschermt de meest waardevolle gegevens van een bedrijf '', aldus Todd Moore, Senior Vice President, Encryption Solutions bij Thales.

Jay Irwin JD, Directeur van het Teradata Center for Enterprise Security vult aan: "Het klantenbestand van Teradata bevat een aantal van de grootste en meest datacentrische bedrijven ter wereld. Schaalbare security is van vitaal belang voor deze klantenkring, waardoor de oplossing van Thales bijzonder geschikt is om Teradata's best-in-industry cloud mogelijk te maken. Met de toepassing van transparante encryptie-oplossingen van Thales bieden we een gelaagde verdediging die klantgegevens op locatie, in de cloud en in hybride omgevingen beschermt."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Thales
De mensen op wie we allemaal vertrouwen om de wereld draaiende te houden, vertrouwen op Thales. Onze klanten komen naar ons toe met grote ambities: om het leven beter te maken, om ons veilig te houden. Door een unieke combinatie van diverse expertise, talenten en culturen, ontwerpen en leveren onze architecten buitengewone hoogtechnologische oplossingen. Oplossingen die morgen mogelijk maken, en wel vandaag. Van de bodem van de oceanen tot diep in de ruimte en cyberspace helpen we onze klanten slimmer te denken en sneller te handelen – zodat groeiende complexiteit en ieder beslissend moment beheersbaar blijft.
Meer over Thales
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.