Nieuw rapport: Palo Alto Networks onthult omvang van misconfiguratie-risico in de cloud voor organisaties

| Palo Alto Networks | 2 min | 08 oktober 2020 10:43
Afbeelding: Aanvaller's gebruik van de AssumeRole feature opeenvolging van events | Copyright: Palo Alto Networks
Vandaag heeft Unit 42, het Threat Intelligence-team van Palo Alto Networks, het Unit 42 Cloud Threat Report H2 2020 uitgebracht, waarin de risico's worden onthuld voor internationale ondernemingen die cloud-workloads adopteren. Het onderzoek toont aan dat Nederland een belangrijke rol speelt in cryptojacking.

Belangrijkste bevindingen

  • Onderzoekers van Unit 42 demonstreren de impact van misconfiguraties in de cloud: Tijdens een Red Team-oefening met een klant ontdekte Unit 42 in minder dan een week tijd twee kritieke AWS-misconfiguraties die hadden kunnen leiden tot een datalek van meerdere miljoenen dollars. Palo Alto Networks hielp de klant om het probleem op te lossen.
  • Cryptojacking is een groeiende cloudbedreiging voor organisaties: 23% van de organisaties wereldwijd die een cloudinfrastructuur onderhouden, wordt getroffen door cryptojacking (in februari 2018 was dit nog 8%) - en slecht geconfigureerde omgevingen lopen het grootste risico. Nederland staat, na Amerika, op de tweede plaats van landen waar mining pools verbonden zijn aan de cloudorganisatie.
image
  • Organisaties worden geteisterd door een slechte cyberhygiëne in de cloud: 62% van de wereldwijde organisaties voert Google Cloud Platform-workloads uit met admin rechten; 47% van de wereldwijde organisaties met AWS-workloads heeft multi-factor authenticatie niet ingeschakeld voor gebruikers. Beide zijn manieren voor aanvallers om een ??organisatie te infiltreren en grote schade aan te richten.
Uit eerder onderzoek van Unit 42 naar wereldwijde trends binnen netwerkaanvallen bleek deze maand al dat, wanneer we kijken naar de locatie vanwaar aanvallen ontstaan, Nederland op de zesde plaats komt na grote landen als Rusland, China en de VS (zie tabel hieronder).

image

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Palo Alto Networks
Palo Alto Networks als leverancier op het gebied van cyberbeveiliging geeft de cloud-centric toekomst vorm met technologie die de manier waarop mensen en organisaties werken transformeert. Onze missie is om de cybersecuritypartner bij uitstek te zijn en onze digitale manier van leven te beschermen. We helpen de grootste beveiligingsuitdagingen ter wereld aan te pakken met continue innovatie die de nieuwste doorbraken in kunstmatige intelligentie, analyse, automatisering en orkestratie grijpt. Door een geïntegreerd platform te leveren en een groeiend ecosysteem van partners te versterken, lopen we voorop bij het beschermen van organisaties via clouds, netwerken en mobiele apparaten. Onze visie is een wereld waar elke dag veiliger en veiliger is dan de vorige.
Palo Alto Networks, en het Palo Alto Networks-logo zijn handelsmerken van Palo Alto Networks, Inc. in de Verenigde Staten en in rechtsgebieden over de hele wereld. Alle andere handelsmerken, handelsnamen of servicemerken die hierin worden gebruikt of genoemd, zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.
Meer over Palo Alto Networks
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.