Tanium kondigt investeringsronde aan van $150 miljoen, gestimuleerd door grote industry-partnerships

| Tanium | 2 min | 08 oktober 2020 10:45
Copyright: Markus Spiske op Unsplash
Tanium, leverancier van unified endpoint management en beveiliging ontwikkeld voor veeleisende IT-omgevingen, kondigt aan dat het $150 miljoen extra aandelen heeft verkocht. Bestaande investeerders Fidelity Management & Research Company, LLC, Baillie Gifford, hun respectievelijke filialen, en fondsen en accounts geadviseerd door T. Rowe Price Associates, Inc. namen deel aan de financiering. Deze nieuwe investeringen brengen het totaal dat is opgehaald door Tanium, op meer dan $900 miljoen en brengt de waardering van de organisatie op meer dan $9 miljard.

De financiering komt vlak nadat de organisatie een strategisch partnership aankondigde met Salesforce en een investering door Salesforce Ventures in juni 2020, wat zorgde voor hernieuwde interesse bij bestaande investeerders.

“Tanium is een pionier met een fundamenteel andere benadering van beheer en beveiliging van endpoints, door operationeel inzicht, security controls en risicomanagement te verenigen”, zegt James Anderson, Partner bij Baillie Gifford. “Deze transformatieve benadering wordt gedreven door een fantastisch leiderschapsteam dat we enorm bewonderen, met een bewezen staat van dienst. We zijn verheugd onze investering in Tanium uit te breiden.”

“Vanaf het begin is Tanium toegewijd aan het bouwen van een platform dat anticipeert op en zich aanpast aan de behoeften van onze klanten. Het geeft hen het inzicht en de controle die zij nodig hebben om de complete lifecycle van endpoints te beheren en beveiligen, waar die zich ook bevinden”, zegt Orion Hindawi, co-founder en CEO bij Tanium. “Deze kwaliteiten zijn meer dan ooit relevant en bedrijfskritisch. Deze investering bevestigt nogmaals dat open platforms die klanten helpen digitaliseren en transformeren op hoge snelheid van enorme waarde zijn voor organisaties in elke sector.”

Naast de aankondiging van een strategisch partnership met Salesforce in juni, blijft Tanium op snel tempo innoveren. In juli kondigde de organisatie de beschikbaarheid aan van Tanium as a Service, de eerste en enige zero-infrastructuur endpoint-management- en -beveiligingsoplossing. In augustus kondigde de organisatie een ander groot partnership aan met Google Cloud en een integratie met Chronicle. Tanium stelde daarnaast recentelijk Mark Fields, voormalig CEO van Ford Motor Company, aan als lead independent director van de raad van bestuur.

Tanium heeft een sterke staat van dienst wat betreft groei. In 2019 groeide de omzet meer dan 50% jaar-op-jaar, tot meer dan $430 miljoen, met dubbelcijferige aangepaste EBITDA en Operating Cash Flow marges. In dezelfde periode breidde Tanium zijn personeelsbestand uit met meer dan 50% tot meer dan 1.400 fulltime werknemers.

Allen & Co. diende als financieel adviseur voor Tanium tijdens deze financiering.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Tanium

Tanium biedt een bewezen endpoint management- en security-platform dat gebouwd is voor veeleisende IT-omgevingen. Veel van de grootste en meest ontwikkelde bedrijven ter wereld, inclusief meer dan de helft van de Fortune 100, top retailers, financiële instellingen en zes divisies van de Amerikaanse strijdkrachten vertrouwen op Tanium voor het maken van belangrijke beslissingen, om efficiënt en effectief te kunnen opereren en bestand te zijn tegen verstoringen. 
Meer over Tanium

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.