Worldstream R&D ontwikkelt ‘real-time netwerk visibility’ technologie voor hybride en on-demand IT-infrastructuren

| WorldStream | 4 min | 08 oktober 2020 11:14
Afbeelding: Tim Vollebregt, Network Director bij Worldstream | Copyright: WorldStream
Worldstream, een snelgroeiende Infrastructure-as-a-Service (IaaS) provider met meer dan 15.000 dedicated servers in beheer, maakt bekend dat zijn R&D- en netwerkontwikkelingsafdelingen een Network Performance Management (NPM)-platform hebben ontwikkeld met real-time en fijnmazige netwerkprestatie analyses. Deze ‘real-time netwerk visibility’ technologie is gericht op de nieuwste IT-infrastructuren met hybride en on-demand IT use cases. Worldstream geeft aan dat het hen naar schatting ongeveer 1,5 miljoen euro per jaar aan licentiekosten had gekost wanneer zij zo’n NPM-platform kant-en-klaar hadden moeten aanschaffen.

De enorme omvang van Worldstream’s wereldwijde netwerkbackbone, met momenteel meer dan 10Tbit/s aan beschikbare bandbreedte, dwong het bedrijf tot uitbreiding van de mogelijkheden voor netwerkmonitoring en -beheer. Om de verdere groei van hun wereldwijde netwerkbackbone te ondersteunen en tegelijkertijd de bedrijfsflexibiliteit en de vereiste kosten en operationele efficiëntie verder te verbeteren, besloot Worldstream om aanzienlijke R&D-investeringen te doen in deze nieuwe ‘real-time netwerk visibility’ technologie.

Worldstream zal binnenkort zijn software-defined Worldstream Elastic Network (WEN) lanceren. Dit betreft een gedecentraliseerd netwerkontwerp, waarbij veel functionaliteit ‘at the edge’ van Worldstream’s hoge-bandbreedte netwerk zal worden aangeboden. Ook voor dit software-defined netwerk zag Worldstream de noodzaak om een meer fijnmazige controle te verkrijgen over het netwerkmanagement en de analyse tooling, en om real-time netwerk visibility te creëren.

1,5 miljoen euro per jaar licentiekosten

“De meeste hostingproviders met eigen netwerkbackbones hebben geen fijnmazig, real-time inzicht in verkeerspatronen en de route-gerelateerde kosten voor individuele klanten,” zegt Tim Vollebregt, Network Director bij Worldstream. “Klanten betalen de prijs voor deze inefficiëntie, omdat de providers wat extra’s factureren om zeker te zijn dat zij hun totale kosten dekken. Deze nieuwe technologie stelt ons in staat om deze inefficiëntie te elimineren en de weg te effenen voor uiterst kostenefficiënte en flexibele implementaties van hybride IT-infrastructuren. Op mondiaal niveau.”

“Het BGP-trafficanalyse en netwerk visibility platform dat ons R&D-team nu heeft opgeleverd, biedt gedetailleerd inzicht in de volumegegevens van een bron-AS naar bestemming-AS en zelfs via transit-AS. Een dergelijk platform zou ons minstens 1,5 miljoen euro per jaar aan licentiekosten hebben gekost,” zegt Vollebregt. “Vooral vanwege het bandbreedtevolume van Worldstream’s wereldwijde netwerk zou zo’n technologie-platform ons veel geld kosten. De interne ontwikkeling van dit platform vereiste nog steeds aanzienlijke investeringen, aangezien een cross-functioneel ontwikkelingsteam binnen de Worldstream-organisatie anderhalf jaar lang fulltime heeft gewerkt aan deze Network Performance Management-technologie. Maar nu is de technologie dus gereed. Volledig op maat gemaakt. Onze klanten kunnen nu profiteren van de voordelen die het brengt.”

Vanuit de datacenter- en hostingindustrie is er al belangstelling getoond voor Worldstream’s in eigen beheer ontwikkelde netwerk visibility technologie. Het bedrijf zal daarom in overweging nemen of het in licentie uitgeven van het softwareplatform aan anderen deel kan uitmaken van zijn go-to-market strategie.

“We hebben inderdaad belangstelling gekregen van enkele van de grootste spelers in de sector via onze open-source communicatiecontacten,” zegt Ivo Roomer, CEO van Worldstream. “We zijn echter nog niet zeker van deze optie. De interne ontwikkeling van nieuwe technologieën is een integraal onderdeel van onze bedrijfsstrategie. Het stelt ons in staat om een unieke IaaS-propositie te bieden en te behouden - om echte uitdagingen voor ons wereldwijde klantenbestand op te lossen. Het is echter alleen maar als ondersteuning voor onze kernpropositie op het gebied van IaaS. Aan de andere kant kunnen we zeker een verschil maken in deze markt voor netwerk visibility oplossingen. We zullen deze optie zeker afwegen en meenemen in onze go-to-market strategie.”

Worldstream Elastic Netwerk

Het nieuw ontwikkelde Network Performance Management platform biedt Worldstream’s netwerkmanagementteam real-time gedetailleerde netwerkinzichten. Ook het grotere plaatje wordt hiermee inzichtelijk voor het team. Onder andere waar het gaat om efficiëntieplanning, troubleshooting, securitymanagement, traffic kostenoptimalisatie, alsmede de optimalisatie van het netwerkgebruik en de prestaties. Het nieuwe technologieplatform stelt Worldstream tevens in staat om ook gebruikers in de nabije toekomst self-service toegang voor real-time netwerkinzichten te geven.

Deze real-time inzichten in Worldstream’s hoge-bandbreedte netwerk zijn volgens Worldstream cruciaal voor de netwerkmanagementfeatures voor het binnenkort te lanceren Worldstream Elastic Network. Eenmaal klaar zal dit EVPN VXLAN-netwerk, dat eveneens intern door Worldstream R&D wordt ontwikkeld, klanten volledige flexibiliteit bieden over hoe zij hun onderling verbonden, hybride IT-oplossingen veilig kunnen schalen. ‘At the edge’ van de wereldwijde Worldstream netwerkbackbone. De nieuwe Network Performance Management technologie biedt gebruikers de mogelijkheid om real-time, end-to-end visibility in het netwerk te creëren - in hun gehele hybride netwerk stack. Voor gebruikers zoals broadcasters, enterprises, cloud service providers, system integrators, independent software vendors en managed service providers.

Het software-defined Worldstream Elastic Network maakt het tegelijkertijd mogelijk om nieuwe on-demand go-to-market bedrijfsmodellen op te zetten, waaronder pay-per-use (cloud) hosting service delivery. Daarnaast zal het worden uitgerust met de mogelijkheid om verbinding te maken met meerdere top cloud providers via public cloud onramps. Worldstream verwacht dat zijn real-time netwerk visibility technologie ook tegemoetkomt aan deze on-demand cloud visibility behoeften.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over WorldStream
WorldStream is opgericht in 2006 en heeft haar hoofdkantoor in Naaldwijk, Nederland. Het bedrijf heeft dedicated servers in beheer en biedt security-gefocuste Infrastructure-as-a-Service (IaaS) hosting diensten waaronder volledig op maat geleverde dedicated servers, colocatie en distributed denial-of-service (DDoS) protectie. Tot de klantenkring behoren cloud service providers (CSP’s), managed service providers (MSP’s), system integrators, broadcasting bedrijven, internet service providers (ISP’s), independent software vendors (ISV’s), MKB bedrijven en enterprise organisaties. WorldStream beschikt over een wereldwijd netwerk met een totale capaciteit van momenteel 10Tbit/s, met een maximale netwerkbenutting van 50 procent om klanten te voorzien van opties voor hoge schaalbaarheid en de mogelijkheid om DDoS-aanvallen eenvoudig af te slaan. De servers van WorldStream zijn ondergebracht in datacenters van WorldStream's zusterbedrijf Greenhouse Datacenters, dat twee zeer energiezuinige datacenters in Naaldwijk exploiteert.
Meer over WorldStream
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.