Drones aansturen en beheren vanuit de Europese cloud

Site Scan for ArcGIS biedt alles-in-een cloud-gebaseerde drone mapping workflow

| ESRI | 3 min | 12 oktober 2020 20:53
Afbeelding: Esri Site scan drone fleet management | Copyright: ESRI
Esri introduceert Site Scan for ArcGIS waarmee een complete end-to-end workflow voor drone mapping mogelijk wordt. De cloud-gebaseerde toepassing stelt gebruikers in staat drone-vluchten te plannen, de data te verzamelen, verwerken, analyseren en te delen en de drone-vloot te beheren, alles op één centrale plek. Het vereenvoudigt het gebruik van drones en zorgt voor eenvoudig te delen informatie met belanghebbenden.

Drones aansturen
Met de Site Scan for ArcGIS Flight Planning app kunnen drone-vluchten worden gepland en vanuit de app worden gestart. Tijdens de vlucht kan de gebruiker de drone ook handmatig besturen vanuit de app.

Een van de nieuwe opties voor het maken van een vluchtplan is de Corridor Scan. Hiermee is het eenvoudiger om langwerpige gebieden in kaart te brengen, zoals dijken en wegen. In plaats van een vlak is het mogelijk om een lijn te tekenen en aan te geven met welke breedte rond deze lijn gevlogen moet worden.

Dankzij het creëren van geavanceerde 3D-vluchtplannen en het delen ervan tussen piloten, is een efficiencyslag te slaan. Door 2D- en 3D-data van ArcGIS over elkaar te leggen, wordt de vliegveiligheid vergroot en de kwaliteit van de gegevensvastlegging verbeterd. Behalve het plannen van de vlucht in 3D kan de gebruiker ook in 3D meer informatie krijgen over de omgeving en tijdens de vlucht de drone live monitoren, van het opstijgen tot het landen.

Data manager
De vluchtdata wordt via een schaalbare cloudomgeving verwerkt tot 2D- en 3D-output, waarna de resultaten eenvoudig in een webbrowser zijn te visualiseren en te analyseren. In de data manager kunnen de producten bekeken worden en eventueel verder worden bewerkt. Zo zijn grondcontrolepunten (GCP’s) toe te voegen, die volledig automatisch worden herkend door de software middels machine learning. Dankzij deze GCP’s is de nauwkeurigheid te verhogen tot 1 centimeter of minder, zowel horizontaal als verticaal.

De opgehaalde data is eenvoudig te delen in verschillende formats zoals een 3D-weergave, rapport of kaart binnen ArcGIS Online of ArcGIS Enterprise. Bestanden zijn ook te verzamelen en te bewerken met behulp van reality capture technologie in Autodesk BIM 360, en te exporteren in gangbare bestandsformaten.

Vlootbeheer
Daarnaast houdt vlootbeheer op één plek alle vluchten, dronehardware en vluchthistorie van piloten bij. Drone programmamanagers kunnen aangepaste preflight checklists voor hun teams maken en de reacties in de cloud opslaan.

Amerikaanse en Europese regelgeving
Voor organisaties in Europa met vereisten op het gebied van databescherming is er een nieuw en volledig onafhankelijk exemplaar van Site Scan for ArcGIS geïmplementeerd op Europese servers, zodat de gegevens in de Europese Unie worden opgeslagen. Voor Amerikaanse bedrijven is er een samenwerking met Auterion, de maker van het meest gebruikte open-source besturingssysteem voor drones, waardoor Site Scan is te gebruiken om missies te plannen en uit te voeren met de Freefly Astro-drone.

Een demo van Site Scan for ArcGIS, die tijdens de Esri GIS Conferentie & Tech 2020 plaatsvond, is te zien in deze video https://www.youtube.com/watch?v=aUmiTtzu8cY&feature=youtu.be&t=3007.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
ESRI
Over ESRI
Esri is wereldwijd marktleider in GIS (Geografisch Informatie Systeem) software, location intelligence en mapping en biedt de meest uitgebreide geospatial cloud-oplossing om bedrijven te helpen met behulp van locatiegegevens hun operationele en bedrijfsdoelstellingen te behalen. Dankzij location intelligence kunnen bedrijven binnen alle sectoren gefundeerde beslissingen maken op basis van helder gepresenteerde data.
Meer over ESRI
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.