IT Campus Rotterdam en IBM starten IT en innovatie onderwijsprogramma voor jongeren

| IBM | 2 min | 13 oktober 2020 19:33
Copyright: IBM
IBM brengt vandaag het P-TECH onderwijsmodel naar Nederland. P-TECH is een internationaal bewezen onderwijsmodel waarin bedrijfsleven, onderwijs en (semi)overheid nauw samenwerken om jongeren te helpen met het behalen van een relevant mbo-diploma op het gebied van nieuwe innovatieve technologie. Wereldwijd volgen al meer dan 150.000 studenten op 220 scholen een P-TECH opleiding.

Al vanaf het eerste leerjaar krijgen de scholieren workshops, lessen en coaching en later lopen ze stages in het bedrijfsleven. Op deze manier krijgen vmbo- en mbo-leerlingen meer inhoudelijke kennis en vaardigheden om verder te studeren of te solliciteren naar een startbaan in de ICT. Tevens ontstaat er een betere aansluiting tussen het onderwijs en het bedrijfsleven.

Het eerste onderwijsprogramma in Nederland is opgezet in samenwerking met IT Campus Rotterdam.

Rotterdam is economisch een belangrijke regio voor ons land. Bedrijven in deze regio hebben continu behoefte aan jong talent in techniek en innovatie.

“Dankzij het P-TECH onderwijsmodel en de samenwerking met bedrijven verwachten wij meer jongeren uit de regio te kunnen helpen om hun talenten te ontwikkelen om zo te kunnen voldoen aan de behoefte aan goed geschoold IT personeel in onze regio,” aldus Marijn Roelof, directeur bij IT Campus Rotterdam.

“Rotterdam is belangrijk voor de Nederlandse economie. Met name het havengebied blijft een magneet voor werkgelegenheid en economische groei. Er is nog altijd een groot tekort aan goede IT’ers met de juiste skills. Dankzij het P-TECH programma en de IT Campus Rotterdam hopen wij dit tekort aan te pakken. Zo ontstaat een betere aansluiting tussen onderwijs en bedrijfsleven. IBM heeft bijna 10 jaar geleden het P-TECH model opgezet en dit werpt zijn vruchten af,” aldus Peter Zijlema, General Manager IBM Benelux.

Vanuit het onderwijs toonden koepelorganisatie LMC en Techniek College Rotterdam direct interesse. Het Zuiderpark College integreert P-TECH vanaf september 2020 in haar nieuwe vmbo-opleiding SmartTech. Ook wordt er een P-TECH traject gestart in het eerste jaar van één van de ICT-opleidingen van Techniek College Rotterdam, dat gefaseerd zal worden uitgebouwd. Als bedrijfs- en netwerkpartners zijn naast IBM ook EIC Mainport Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam, Cisco, House of Esports, Ampelmann, Ikazia Ziekenhuis, Jong Havenvereniging en Shell aan het initiatief verbonden.

Wereldwijd werken er al ruim 650 bedrijven met 220 scholen aan een P-TECH opleiding. Het programma werkt ook proactief aan het geven van gelijke kansen. Het plan is om het programma ook in andere delen van Nederland op te gaan zetten.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Tags

IBM

Over IBM

International Business Machines Corporation (IBM) is een bedrijf dat bij het grote publiek vooral bekend is vanwege de eerste IBM Personal Computer. Tot de kernactiviteiten van IBM behoren het ontwerpen en verkopen van computerhardware, -software, -technologie en dienstverlening in de IT-sector.
Meer over IBM

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.