Geen afname in parkeertransacties Amsterdam ondanks oproep om steden te vermijden

Drukte in binnensteden wordt niet minder

| Parkmobile | 2 min | 13 oktober 2020 19:45
Afbeelding: Parkeerbarometer week 41 - 2020 | Copyright: Parkmobile
Uit de parkeerbarometer van parkeerapp Parkmobile blijkt dat de nieuwe coronamaatregelen nog steeds beperkte impact hebben op het aantal parkeertransacties en dat mensen onverminderd Nederlandse binnensteden binnengaan. Dat laten de cijfers van vorige week zien. Mensen mijden de steden niet, afgaande op het aantal parkeertransacties; in Rotterdam bleef het aantal nagenoeg hetzelfde (-0,6%) en in Amsterdam veranderde er zelfs niks. De ‘grootste’ daling in parkeertransacties is in Den Haag te vinden met 0,9 procent. In de rest van Nederland daalde het aantal met 1,8 procent, vergeleken met week 40.

De nr. 1 parkeerapp heeft ruim 2,5 miljoen actieve parkeerders in Nederland en heeft daarmee goed inzicht in de ontwikkelingen in de Nederlandste mobiliteit. De parkeerdata laten op zowel nationaal als lokaal niveau zien hoe Nederlanders zich met de auto bewegen en of er gehoor wordt gegeven aan de oproep om grote steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag te mijden. Ook twee weken na de meest recente persconferentie blijkt dat het aantal parkeertransacties in steden amper is gedaald.

Amsterdam onveranderd druk, landelijk kleine daling

Opvallend is dat het aantal parkeertransacties in Amsterdam afgelopen week onveranderd is gebleven. Vorige week waren er nog 2,2 procent minder transacties sinds de nieuwe maatregelen van kracht waren, daar is afgelopen week dus geen enkele verandering in geweest. Landelijk gezien daalde het aantal parkeertransacties licht. Gemiddeld genomen waren er in Nederland afgelopen week 1,1 procent minder parkeertransacties in vergelijking met week 40, de week van de laatste persconferentie.

Over de effecten van de maatregelen die op 13 oktober worden aangekondigd is nog niets te zeggen, maar toen de intelligente lockdown in maart werd aangekondigd daalde het aantal transacties en de drukte op straat ongekend hard. Sindsdien is het langzaam weer aan het oplopen.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Parkmobile
Parkmobile is onderdeel van PARK NOW Group, een toonaangevende aanbieder van mobiele betalingen voor parkeren. Met digitale parkeeroplossingen onder de merken PARK NOW, Parkmobile, RingGo en Park-line bedient de organisatie momenteel miljoenen gebruikers in Europa en Noord-Amerika. Het is de missie van de PARK NOW Group is om steden schoner, gezonder en leefbaarder te maken. PARK NOW Group is onderdeel van YOUR NOW, de door BMW GmbH en Daimler AG opgerichte wereldwijde leider in mobiliteitsoplossingen.
Meer over Parkmobile
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.