'Workstation on Wheels (WoW)' biedt ziekenhuizen de perfecte mobiele communicatieoplossing

Gratis gelimiteerd aantal “Workstation on Wheels (WoW)” beschikbaar voor ziekenhuizen en zorgcentra door unieke samenwerking van bedrijven

| Logitech | 4 min | 13 oktober 2020 20:04
Gewaardeerd
Copyright: Logitech
Logitech for Business, Ergotron, Wortell Videobutler, Microsoft, Intel, Philips en TechData bundelen de krachten speciaal voor ziekenhuizen die behoefte hebben aan een mobiele communicatieoplossing in deze uitdagende periode. Met de WoW, bieden ze een perfecte oplossing voor patiënten om bij een langdurig ziekenhuisverblijf in goed contact te kunnen blijven met hun geliefden en familieleden.

Hoe kwam de samenwerking tot stand?

“We werken al veel met ziekenhuizen en we zien in de zorg steeds meer vraag naar zorg op afstand,” zegt initiatiefnemer Remko Brilman, Managing Director bij Wortell Intelligent Communications. “Corona raakt ons allemaal hard en heeft ervoor gezorgd dat de ontwikkeling naar een mobiele oplossing zoals wij die aanbieden met een WoW in een stroomversnelling is gekomen, omdat het voor mensen steeds moeilijker wordt om hun familieleden in het ziekenhuis te bezoeken. Binnen een maand is de samenwerking tot stand gekomen en binnen een week hebben we dit product gefinancierd en gerealiseerd,” besluit Brilman.

Wat is een ‘WoW’?

De WoW is een samenstelling van verschillende producten en Microsoft Teams-software die naadloos op elkaar zijn afgesteld, waarmee het mogelijk wordt voor patiënten om eenvoudig, veilig en volledig ergonomisch met het thuisfront te videobellen tijdens een langdurig ziekenhuisverblijf. Bovendien geeft het artsen ook de mogelijkheid om eenvoudiger familiegesprekken te organiseren op afstand. De WoW is gebouwd op een mobiele en in hoogte verstelbare medische trolley van Ergotron, met een oplaadbare batterij, waarmee het ziekenhuispersoneel er 10 uur lang gebruik van kan maken.

De mobiele unit is uitgerust met de Logitech Meetup, een beeldscherm van Philips voor een perfecte video- en audiokwaliteit en de Logitech Tap, waarmee het apparaat met één druk op de knop eenvoudig te bedienen is. Dit wordt allemaal aangestuurd via de NUC, een minicomputer van Intel. Hiermee kunnen patiënten via de op maat gemaakte software van Wortell, Videobutler en Microsoft Teams eenvoudig videobellen met hun geliefden thuis. De WoW biedt een oplossing voor patiënten die immobiel zijn of zelf niet hun mobiele telefoon of tablet kunnen gebruiken tijdens hun verblijf in het ziekenhuis. Inmiddels zijn de eerste WoW’s al in gebruik en wordt de mobiele communicatieoplossing goed ontvangen door het ziekenhuispersoneel.

Multifunctioneel

De WoW is voor ziekenhuispersoneel niet onbekend. Buiten het feit dat familieleden en patiënten op een veilige en ergonomische manier met elkaar in contact worden gebracht, biedt dit product ook veel nieuwe mogelijkheden. “Naast de oplossing voor patiënten wordt het ook het ook makkelijker voor artsen om bijvoorbeeld groepsgesprekken te organiseren met familieleden van patiënten. Bovendien kan het ziekenhuispersoneel eenvoudig met elkaar in contact komen voor bijvoorbeeld een teamoverleg en biedt het ook mogelijkheden om quarantaineruimtes op een veilige manier in beeld te brengen voor bijvoorbeeld onderhoud. Een bijkomend voordeel is dat ziekenhuispersoneel al werkt met de mobiele units voor bijvoorbeeld documentatie en medicijnuitgifte en al weet hoe ze de WoW moeten bedienen,” licht Wilfred Noordam, Country Sales Manager bij Ergotron, toe.

Een unieke samenwerking

De partners in deze samenwerking denken graag mee met hun klanten en zijn trots om op deze manier te helpen. “We zijn eigenlijk altijd op zoek naar innovaties met onze partners en toen deze kans voorbijkwam, wisten we meteen dat we hier met Ergotron deel van uit moesten maken. We hebben geïnvesteerd in dit samengestelde product om te voorzien in een behoefte van zowel het ziekenhuis als de patiënt en zijn of haar familie. Om dan te zien dat deze samenwerking binnen no-time tot stand is gekomen, verschillende WoW’s al in gebruik zijn genomen en goed worden ontvangen is natuurlijk fantastisch.” vervolgt Noordam.

Ook Logitech is blij met deze mooie samenwerking. “Het is fantastisch om namens Logitech onderdeel te zijn van deze samenwerking en een steentje bij te kunnen dragen in deze moeilijke periode. Zoals gezegd staat WoW voor Workstation on Wheels, maar wij hebben het intern geregeld over Communication on Wheels! Het afgelopen halfjaar zijn we als samenleving veel meer gewend geraakt aan videocommunicatie in ons dagelijks werk- en leefpatroon en wij hebben als doel om ook na deze heftige periode ziekenhuizen blijvend te helpen en ondersteunen met het innoveren van hun videocommunicatieoplossingen. Wat mij betreft proeft deze samenwerking hoe dan ook naar meer,” besluit Joost Jetten, Head of Enterprise bij Logitech.

WoW gelimiteerd gratis beschikbaar

De partners van dit samenwerkingsverband hebben momenteel een gelimiteerd aantal gratis WoW’s beschikbaar, speciaal voor ziekenhuizen of zorginstellingen die deze mobiele communicatieoplossing willen uitproberen. Er zijn al een aantal testversies van de WoW in gebruik in ziekenhuizen in Nederland en ze worden goed ontvangen. Later dit jaar zal de oplossing beschikbaar komen voor ziekenhuizen en zorgcentra voor heel Nederland.

Ziekenhuizen en zorgcentra kunnen een aanvraag indienen via wow@wortell.nl om in aanmerking te komen voor een gratis WoW. Het aantal WoW’s is gelimiteerd en uitgifte ervan wordt per aanvraag beoordeeld.

Kom meer te weten over de organisaties achter deze samenwerking over: Wortell Videobutler, Logitech, Ergotron, Philips, Intel, Microsoft, Techdata Maverick.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Goed (4 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Logitech

Logitech (SIX: LOGN) (NASDAQ: LOGI) verbindt mensen met de digitale ervaringen waar ze om geven en ontwerpt producten die een alledaagse plek hebben in hun leven. Meer dan 35 jaar geleden begon Logitech mensen met elkaar te verbinden via computers. Nu is het een bedrijf met meerdere merken dat producten ontwerpt die mensen samenbrengt via muziek, gaming, video en computergebruik.
Meer over Logitech

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.