Palo Alto Networks kondigt Prisma Cloud 2.0 als Cloud Native Security Platform aan

Verbetering van de beveiliging van cloud-infrastructuur en applicaties

| Palo Alto Networks | 3 min | 13 oktober 2020 20:08
Copyright: Palo Alto Networks
Palo Alto Networks kondigt vandaag Prisma ™ Cloud 2.0 aan. Prisma Cloud 2.0 bestaat uit vier nieuwe cloud-beveiligingsmodules, waarmee het zijn positie als enige omvangrijke Cloud Native Security Platform (CNSP) in de branche versterkt. Een CNSP is ontworpen om multi- en hybride cloudomgevingen en cloud-native applicaties te beveiligen en die beveiliging gedurende de volledige DevOps-levenscyclus te integreren.

Deze aankondiging integreert Aporeto en bouwt voort op de introductie van Palo Alto Networks Prisma Cloud in november 2019.

De nieuwe Palo Alto Networks Prisma Cloud-modules bestaan uit:
  • Data Security biedt mogelijkheden voor preventie van dataverlies, met detectie, classificatie en malwaredetectie voor AWS S3. Data Security is van cruciaal belang voor elke gereguleerde onderneming die cloud adopteert om te voldoen aan compliance-eisen. Wanneer het gebruikt wordt in combinatie met de mogelijkheden van Cloud Security Posture Management (CSPM) biedt het klanten een belangrijke context over hun echte cloudrisico’s rondom de blootstelling van data.
  • Web Application en API Security beschermt webapplicaties tegen Layer 7 en OWASP Top 10-bedreigingen, geïntegreerd met het uniforme ‘agent framework’ dat bedrijven nu al gebruiken voor Cloud Workload Protection Platforms (CWPP).
  • Identity-Based Microsegmentation integreert krachtige Cloud Network Security (CNS)-mogelijkheden, na de overname van Aporeto, om end-to-end zichtbaarheid van netwerkcommunicatie te bieden, samen met uitgebreide controle en beheer van beveiligingsbeleid.
  • Identity en Access Management (IAM) Security biedt klanten Cloud Infrastructure Entitlement Management (CIEM)-mogelijkheden en stelt hen in staat om inzicht te krijgen in wie toegang heeft tot specifieke cloud resources en die resources te beveiligen door geautomatiseerde identiteitstoegang voor alleen diegene die daar toegang tot nodig hebben.
Eerder was Prisma Cloud de enige provider die zowel Cloud Security Posture Management als Cloud Workload Protection aanbood op één platform, met één centrale beheerlocatie, als SaaS-oplossing. Met de huidige toevoeging van Cloud Network Security en Cloud Infrastructure Entitlement Management, heeft Prisma Cloud nu een toonaangevend aanbod in elk van de vier CNSP-gebieden, waardoor Prisma Cloud 2.0 het enige echte Cloud Native Security Platform is.

"Bedrijven passen cloud-native architecturen toe, inclusief containers en serverless, en omarmen methodologieën zoals DevOps om de release-snelheid te verhogen en een grotere schaal te bereiken", zegt Doug Cahill, senior beveiligingsanalist en Group Practice Director, Enterprise Strategy Group (ESG). “Dit vereist van security teams om beveiliging gedurende de volledige levenscyclus van applicaties te integreren en beveiliging te bieden via een platformgerichte benadering naarmate markten samenkomen. De innovatie met Prisma Cloud 2.0 staat in lijn met deze aanpak.”

“Tegenwoordig gebruiken organisaties meerdere clouds op veel verschillende manieren. Dit heeft veel voordelen opgeleverd, zoals snelle implementatie, grotere flexibiliteit en snelle uitrol van functies, maar heeft ook potentieel veel verschillende soorten risico's met zich meegebracht ”, zegt Varun Badhwar, senior vice president voor het product Prisma Cloud bij Palo Alto Networks. “Prisma Cloud 2.0 pakt deze uitdagingen aan met een uniforme oplossing die bedrijven helpt bedreigingen voor hun cloud-resources te detecteren, compliance te handhaven, cloud-native applicaties te beveiligen, cloud-netwerken en applicatiecommunicatie te beschermen en machtigingen af te dwingen en identiteiten te beveiligen voor alle workloads - een echt omvangrijke cloudbeveiligingsoplossing."

Meer informatie

Meer informatie over Prisma Cloud 2.0 en de nieuwe modules vind je hier en ook in ons blog of neem deel aan de 2020 fireside chat op 20 oktober: Defining Cloud Native Security with ESG and Palo Alto Networks.

Beschikbaarheid

Data Security, Web Application en API Security modules zijn momenteel algemeen verkrijgbaar. De andere twee modules zijn momenteel in beperkte preview en kunnen op verzoek worden ingeschakeld.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Palo Alto Networks

Palo Alto Networks als leverancier op het gebied van cyberbeveiliging geeft de cloud-centric toekomst vorm met technologie die de manier waarop mensen en organisaties werken transformeert. Onze missie is om de cybersecuritypartner bij uitstek te zijn en onze digitale manier van leven te beschermen. We helpen de grootste beveiligingsuitdagingen ter wereld aan te pakken met continue innovatie die de nieuwste doorbraken in kunstmatige intelligentie, analyse, automatisering en orkestratie grijpt. Door een geïntegreerd platform te leveren en een groeiend ecosysteem van partners te versterken, lopen we voorop bij het beschermen van organisaties via clouds, netwerken en mobiele apparaten. Onze visie is een wereld waar elke dag veiliger en veiliger is dan de vorige.
Palo Alto Networks, en het Palo Alto Networks-logo zijn handelsmerken van Palo Alto Networks, Inc. in de Verenigde Staten en in rechtsgebieden over de hele wereld. Alle andere handelsmerken, handelsnamen of servicemerken die hierin worden gebruikt of genoemd, zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.
Meer over Palo Alto Networks

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.