Thales levert in Florida rijbewijs op je telefoon

| Thales | 3 min | 14 oktober 2020 10:23
Copyright: Thales
  • Thales levert Florida Department of Highway Safety and Motor Vehicles nationaal en internationaal geldige mobiele rijbewijzen.
  • Thales biedt ook een mobiele rijbewijsoplossing om de identiteit van Floridianen te verifiëren, inclusief bewijs van leeftijd en rijrecht
Florida is de eerste staat in de Verenigde Staten die mobiele rijbewijzen biedt met geavanceerde beveiligingsmechanismen, volledig in overeenstemming met strenge nationale en internationale wetgeving. Thales zal het Florida Department of Highway Safety and Motor Vehicles mobiele verificatiediensten voor rijbewijzen leveren, evenals een mobiele rijbewijsoplossing voor inwoners.

Wet- en regelgeving

In 2021 kunnen inwoners van Florida nieuwe mobiele rijbewijzen aanvragen die gemakkelijk toegankelijk zijn op verschillende apparaten, waaronder smartphones en tablets. Deze mobiele rijbewijzen voldoen aan de nationale en internationale normen van de American Association of Motor Vehicle Administrators en de International Organization for Standardization, wat betekent dat ze in de Verenigde Staten en internationaal gebruikt kunnen worden.

Identificatie- en authenticatiemiddel

Deze nieuwe mobiele rijbewijzen zijn net als de traditionele variant geldig als het gaat om het verifiëren van de identiteit van de bestuurder, leeftijd en rijrechten. Het rijbewijs op de telefoon is tevens een online authenticatiemiddel, waardoor Floridianen online veilig kunnen bewijzen wie ze zijn. Inwoners van Florida kunnen eenvoudig deze mobiele identificatietoepassing activeren en het gewenste type verificatie selecteren. Het mobiele apparaat verlaat de hand van de eigenaar niet, waardoor het een contactloze en gemakkelijke manier is om een ID te tonen.

"Ik ben enthousiast over dit innovatieve project dat van de staat Florida een nationale leider maakt in het aanbieden van veilige en vertrouwde mobiele identificatie. Dit is een ambitie van de gouverneur, Ron DeSantis," zei Terry L. Rhodes, uitvoerend directeur van Florida Department of Highway Safety and Motor Vehicles. "We zijn toegewijd aan de modernisering van bijna elk aspect van wat onze afdeling doet en hoe inwoners toegang krijgen tot onze diensten. Thales is een geweldige partner nu Florida de toekomst van mobiele identificatie betreedt."

“Omdat ID-fraude frequenter en geavanceerder wordt, is het voor ons een prioriteit om ID-verificatie te versterken met extra beveiligingstechnologieën. In de toekomst kunnen ondernemingen in Florida zoals luchthavens, hotels, autoverhuurbedrijven, enzovoort op Thales vertrouwen om klanten te identificeren, terwijl hun privacy wordt gegarandeerd”, aldus Tony Lo Brutto, VP NORAM, Identity and Biometric Solutions bij Thales.

Voorheen was een digitale afbeelding van het rijbewijs eenvoudig te manipuleren. De digitale rijbewijzen zijn moeilijker te vervalsen. Ze bevatten een veilig gedigitaliseerd legitimatiebewijs waarvan de authenticiteit gecontroleerd kan worden.

Gebruikers in controle

Gebruikers bepalen zelf welke informatie wordt weergegeven vanuit de app, afhankelijk van de context. Als het bijvoorbeeld gaat om de toegang tot een casino, hoeft alleen de leeftijd getoond te worden. Het rijbewijs op de mobiel geeft dan alleen die informatie weer.

Het Florida Mobile Driver License-programma profiteert van de door Thales opgedane kennis tijdens het ontwikkelen van staatsidentiteitsprogramma's voor 11 andere Amerikaanse staten en vijf Canadese provincies.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Thales
De mensen op wie we allemaal vertrouwen om de wereld draaiende te houden, vertrouwen op Thales. Onze klanten komen naar ons toe met grote ambities: om het leven beter te maken, om ons veilig te houden. Door een unieke combinatie van diverse expertise, talenten en culturen, ontwerpen en leveren onze architecten buitengewone hoogtechnologische oplossingen. Oplossingen die morgen mogelijk maken, en wel vandaag. Van de bodem van de oceanen tot diep in de ruimte en cyberspace helpen we onze klanten slimmer te denken en sneller te handelen – zodat groeiende complexiteit en ieder beslissend moment beheersbaar blijft.
Meer over Thales
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.