Newion leidt investeringsronde van €2,5 miljoen in Mediatool - met J12 Ventures, Almi Invest enTwig

| Newion | 2 min | 15 oktober 2020 15:32
Afbeelding: Alexander Högman, mede-oprichter en CEO Mediatool
Mediatool, het bedrijf dat mediabeheersoftware aanbiedt voor omnichannel marketeers, heeft € 2,5 miljoen ontvangen in een investeringsronde onder leiding van Newion, early stage investor in B2B softwarebedrijven, samen met J12 Ventures, Almi Invest en huidige investeerder Twig.

Het Zweedse bedrijf Mediatool helpt internationale marketingprofessionals van brands en bureaus bij het plannen, uitvoeren, analyseren en leren. Het bedrijf werd in 2014 opgericht door Alexander Högman (CEO), Magnus Ohlin, Joakim Landberg en Ludwig Magnusson. Met minimale investeringen en veel energie verkoopt het team met succes een product dat geliefd is bij de klanten.

Het doel van de nieuwe investering is om Mediatool verder te ontwikkelen als een marktleider, door de manier waarop marketeers werken en hun marketingbudgetten besteden te veranderen. Met Mediatool kunnen klanten zoals Klarna en Estée Lauder datagestuurd beslissingen nemen op basis van een uitgebreid overzicht van alle marketingactiviteiten.

Alexander Högman, mede-oprichter en CEO van Mediatool: "Ik ben opgetogen en trots dat ik ondersteuning krijg van zulke bekwame en ervaren beleggingsondernemingen. Naast wat we met deze investering kunnen bereiken terwijl we opschalen, zijn we verzekerd van ervaren teams tijdens deze journey. We zullen onze focus op leiderschap binnen onze niche voortzetten en de organisatie opschalen voor de groeiende vraag vanuit de markt."

John Sjölander, Partner bij Newion: “Soms ontdek je een team dat gewoon echt geobsedeerd is door het bouwen van een geweldig product voor hun klanten. Het team van Mediatool doet dit en hun passie om klanten tevreden te stellen heeft ons geïntrigeerd. Met deze deal bewijzen we dat we goede deals kunnen sluiten in de Scandinavische landen, en dat we goed samenwerken met Mediatool, J12 Ventures, Almi Invest en Twig."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Newion

Newion richt zich op Europese business-to-business software startups en scale-ups met een wereldwijde ambitie en behoort sinds haar oprichting in 2000 tot de best presterende fondsmanagers in haar sector. Newion investeerde in onder meer Collibra, iWelcome, Reasult, 24iMedia, Nallian, Foleon, CustomerGauge, L1NDA, The Next Ad, Oxynade, Swipeguide, Roadmap, RexAI, DataStories, Playpass, TaxModel, Deliverect, APICBASE en ValueBlue, en heeft onder andere Oxxio, Mirror42, Q-go en 24iMedia geexit. Newion III wordt ondersteund door InnovFin Equity, met de financiële steun van de Europese Unie onder Horizon 2020 Financiële Instrumenten en het Europees Fonds voor strategische investeringen (EFSI), opgezet in het kader van het investeringsplan voor Europa. Het EFSI heeft als doel de financiering en de uitvoering van productieve investeringen in de Europese Unie te ondersteunen en ervoor te zorgen dat de toegang tot financiering wordt verbeterd.
Meer over Newion

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.