Nokia migreert on-premise infrastructuur naar Google Cloud

Strategisch partnership zorgt voor digitale transformatie

| Google | 1 min | 15 oktober 2020 15:42
Copyright: Google
Nokia en Google Cloud gaan een strategische samenwerking aan voor vijf jaar. Vanuit deze samenwerking migreert Nokia zijn on-premise IT-infrastructuur naar Google Cloud. Dit betekent dat datacenters en servers van over de hele wereld, evenals verschillende softwareapplicaties, overstappen naar de digitale infrastructuur van Google Cloud.

Van on-premise naar cloud-first

Met de nieuwe samenwerking zet Nokia in op een cloud-first IT-strategie, die is ontstaan uit een eerdere samenwerking van vijf jaar. Tegelijkertijd draagt de migratie bij aan de uitbreiding van Nokia’s samenwerkings- en innovatiemogelijkheden voor medewerkers. Het brede infrastructure-as-a-service-portfolio van Google Cloud – met reken-, netwerk- en opslagoplossingen – biedt de benodigde flexibiliteit, snelheid en beschikbaarheid.

Rob Enslin, President bij Google Cloud: "Het is een eer om met Nokia samen te werken en hun infrastructuur met Google Cloud te moderniseren. We kijken ernaar uit om al onze mogelijkheden en ons volledige aanbod te kunnen bieden en Nokia verder te helpen om hun cloud-first-strategie te realiseren.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Google
Google LLC (NASDAQ: GOOGL) is het bedrijf achter de Google-zoekmachine, opgericht door Larry Page en Sergey Brin. Het hoofdkantoor (genaamd het Googleplex) is gevestigd in Mountain View, Californië. Op 19 augustus 2004 werd het bedrijf beursgenoteerd. Sinds oktober 2015 is Google door een reorganisatie een dochteronderneming van Alphabet Inc.

Binnen korte tijd groeide het bedrijf uit tot een van de grootste spelers in de ICT-branche en nam het verschillende andere sites/bedrijven over, zoals YouTube en DoubleClick. Volgens een onderzoek van Millward Brown Optimor was het merk Google in 2007 het sterkste ter wereld.
Meer over Google
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.