Vrouwelijk HR-professional voelt zich vertrouwenspersoon, man voelt zich coach

In 2030 is HR-professional geen recruiter meer

| Nextmoves  | 2 min | 15 oktober 2020 15:52
Copyright: Nextmoves
De vrouwelijke HR-professional vandaag de dag voelt zich voornamelijk een vertrouwenspersoon (28%), de mannelijke HR-professional voelt zich voornamelijk een coach (24%). Er zit dus een groot verschil in de beleving van de rol als HR-professional per gender. Andersom voelt slechts 15 procent van de vrouwen zich voornamelijk coach en 16 procent van de mannen vertrouwenspersoon. Dit blijkt uit onderzoek van Nextmoves, implementatiepartner van SAP SuccessFactors en SAP HCM, uitgevoerd onder ruim 300 HR-professionals. Slechts 14 procent van de HR-professionals voelt zich administrateur.

HR-professional van de toekomst is coach

HR-professionals, zowel mannen als vrouwen, verwachten in 2030 voornamelijk de rol van coach te hebben (24%). Slechts 9 procent verwacht dan nog vooral vertrouwenspersoon te zijn. De rol die men zichzelf over 10 jaar het minst ziet vervullen, is de recruitmentfunctie. Slechts 5 procent denkt in 2030 als HR-professional vooral die rol te bekleden. Dat is opvallend omdat recruitment op dit moment, met 30 procent, nog behoort tot de meest voorkomende verantwoordelijkheden van de HR-professional. Andere veel voorkomende verantwoordelijkheden zijn training en opleiding (42%), personeelsplanning (38%), coaching (33%) en personeelsadministratie (28%).

Jeroen de Bruijn, Manager Sales bij Nextmoves: “HR-afdelingen zijn aan verandering onderhevig. Voorheen lag de volledige procedure van het aannemen van een medewerker bij de HR-professional, van het schrijven van de vacature en het vinden van de juiste persoon tot de salarisafhandeling. In steeds meer organisaties zien we dat verschillende afdelingen een rol spelen in het recruitmentproces. Er worden bijvoorbeeld recruiters aangesteld op de HR-afdeling en de marketingafdeling richt zich op arbeidsmarktcommunicatie. Dit is een mogelijke verklaring voor het feit dat zo’n grote groep HR-professionals verwacht in de toekomst niet meer verantwoordelijk te zijn voor recruitment. Positief is dat men aangeeft dat de toekomstige transitie van het HR-vak meer en meer richting aandacht voor medewerkers gaat, met duidelijke focus op training en opleiding, coaching en personeelsplanning.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Nextmoves
Nextmoves is implementatiepartner van SAP SuccessFactors en SAP HCM. Het bedrijf heeft als missie om de best gewaardeerde SAP HCM dienstverlener van Nederland te zijn. De experts van Nextmoves zijn al jaren thuis in het SAP HR domein en voltooiden al veel SuccessFactors module implementaties bij vele klanten. Bovendien hebben de experts van Nextmoves ruime ervaring in human resources, sommigen wel twee decennia, waardoor ze de belangen en gevoeligheden van het vak goed begrijpen. Door de vakkennis en technische kennis samen te brengen, realiseert Nextmoves die ‘next move’ die jouw bedrijf nodig heeft. Het bedrijf bestaat sinds 2010 en is onderdeel van myBrand.
Meer over Nextmoves
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.