IBM en ServiceNow helpen bedrijven gebruik te maken van AI voor automatiseren van IT en verlagen van kosten en risico’s

Strategische samenwerking combineert Watson AIOps en ServiceNow’s IT Service Management en IT Operations Management Visibility

| ServiceNow | 5 min | 16 oktober 2020 14:38
Copyright: ServiceNow
IBM en ServiceNow kondigen een uitbreiding aan van hun samenwerking om bedrijven te helpen bij het verlagen van operationele risico’s en kosten door het toepassen van AI voor het automatiseren van IT operations. De gezamenlijke oplossing, die later dit jaar beschikbaar komt, zal de AI-gedreven hybride cloud software en zakelijke diensten van IBM combineren met de mogelijkheden van de intelligente workflows en toonaangevende IT service en operations management-producten van ServiceNow.

De oplossing is ontworpen om klanten te helpen betere, AI-gedreven inzichten uit hun data te halen, een referentiepunt te creëren voor een standaard IT-omgeving, en beknopte aanbevolen maatregelen te nemen op basis van afwijkend gedrag om op grote schaal IT-problemen te verhelpen en te voorkomen. Samen zorgen IBM en ServiceNow ervoor dat klanten kostbare tijd en IT resources niet meer hoeven in te zetten voor onderhoudsactiviteiten, waardoor zij zich kunnen richten op transformatieprojecten die nodig zijn om te kunnen voldoen aan de digitale vraag vanuit de business.

“AI is een van de grootste drijvende krachten achter verandering in de IT-sector, waarbij elk bedrijf in hoog tempo een AI-bedrijf wordt,” zegt Arvind Krishna, Chief Executive Officer, IBM. “Door samen te werken met ServiceNow en hun toonaangevende Now Platform kunnen klanten gebruikmaken van AI om snel onvoorziene kosten als gevolg van IT-incidenten te verminderen. Watson AIOps met ServiceNow’s Now Platform is een krachtige manier voor klanten om automatisering in te zetten voor het transformeren van hun IT operations.”

“Digitale transformatie is voor CEO’s niet langer een kans, maar noodzaak,” zegt ServiceNow CEO Bill McDermott. “ServiceNow is toonaangevend in de workflow-revolutie, en onze samenwerking met IBM combineert de intelligent automation-mogelijkheden van het Now Platform met de kracht van Watson AIOps. We willen een grote stap voorwaarts maken als het gaat om productiviteit, innovatie en groei. ServiceNow en IBM helpen klanten te voldoen aan de digitale eisen van zakendoen in de 21e eeuw.”

Bedrijven staan onder druk om te innoveren en goede ervaringen te creëren voor klanten en werknemers, en tegelijkertijd efficiënter te werken en zowel kosten als IT-risico’s laag te houden. Maar organisaties zijn tegenwoordig sterk afhankelijk van technologie, waardoor zelfs de kleinste storingen grote economische impact hebben op zowel omzet als reputatie. Deze samenwerking helpt klanten deze uitdagingen aan te pakken en onnodig verlies van omzet en reputatieschade te voorkomen door het automatiseren van oude, handmatige processen en het verhogen van de IT-productiviteit.

IBM en ServiceNow zullen zich in eerste instantie richten op:

Gezamenlijke oplossing: IBM en ServiceNow zullen de eerste gezamenlijke IT-oplossing in zijn soort aanbieden die IBM Watson AIOps combineert met de mogelijkheden van ServiceNow’s intelligente workflows en toonaangevende ITSM- en ITOM Visibility-producten om klanten te helpen op grote schaal IT-problemen te verhelpen en te voorkomen. Bedrijven die gebruikmaken van ServiceNow ITSM kunnen historische data over incidenten in het deep learning-algoritme van Watson AIOps zetten om een referentiepunt te creëren voor hun normale IT-omgeving, en tegelijkertijd kunnen afwijkingen hierop geïdentificeerd worden. Uit ervaringen van klanten die al gebruikmaken van Watson AIOps blijkt dat het een persoon 60% meer tijd zou kosten om dit handmatig te doen. De gezamenlijke oplossing stelt klanten in staat de werknemerservaring te verbeteren, meer inzicht te krijgen in hun operationele footprint en sneller te reageren op incidenten en problemen.

Specifieke productmogelijkheden zijn:
  • ServiceNow ITSM stelt de IT-afdeling in staat schaalbare diensten te leveren op één cloudplatform waarbij de stijging van de productiviteit geschat wordt op 20%.
  • ServiceNow ITOM Visibility biedt automatisch bijna realtime inzicht in alle resources en de werkelijke operationele status van alle zakelijke diensten vanuit een native Configuration Management Database.
  • IBM Watson AIOps past AI toe voor het automatiseren van de manier waarop grote bedrijven afwijkingen in de IT-omgeving realtime waarnemen, identificeren, oppakken en herstellen. De oplossing is ontwikkeld om CIO’s te helpen weloverwogen beslissingen te nemen bij het voorspellen en vormgeven van toekomstige resultaten, het inzetten van resources voor waardevoller werk en het bouwen van responsievere en intelligentere applicaties die langer meegaan. Een ‘proof of concept’-project met een klant laat zien dat door gebruik te maken van Watson AIOps de gemiddelde hersteltijd van een incident met 65% werd verminderd.
Diensten: IBM breidt zijn wereldwijde ServiceNow-business uit om extra mogelijkheden te bieden voor advies, implementatie en managed services op het Now Platform. Hooggekwalificeerde IBM-professionals gebruiken hun expertise om snel waardevolle inzichten en innovatie aan klanten te kunnen leveren. IBM Services professionals laten klanten ook kennismaken met intelligente workflows om veerkracht te verbeteren en IT-risico te verlagen. ServiceNow investeert ook in het trainen en certificeren van IBM-medewerkers voor klantsucces.

Door gebruik te maken van de gezamenlijke oplossing van IBM en ServiceNow kan bijvoorbeeld een bank volledig inzicht krijgen in een incident, van begin tot eind. Met aanbevelingen en diepe diagnose van Watson AIOps heeft een service agent snel grip op een incident zonder het ServiceNow ITSM-platform te hoeven verlaten. Watson AIOps biedt anomalie-detectie in combinatie met geautomatiseerde aanbevelingen op basis van een diepe analyse van eerdere incidenten. Door gebruik te maken van incident management tools van ServiceNow kunnen acties en inzichten opgeslagen worden voor audit-doeleinden en toekomstige inzichten. Watson AIOps kan dan belangrijke context naar tickets sturen, die alleen via AI-algoritmes en baselining-technieken worden ontdekt, om de data beter bruikbaar te maken voor agents en het na verloop van tijd hertrainen van AI.

“Bedrijven ervaren toenemende druk om mee te gaan in het digitale tempo van een cloud-first markt om te kunnen voldoen aan de eisen van hun klanten,” zegt Stephen Elliot, program vice president, DevOps and Management Software, IDC. “De c-suite past workflows aan om inzichten en automatisering te bieden voor efficiëntere customer engagement modellen en strategieën voor kostenbeheersing. Tegelijkertijd moet IT operations vereenvoudigd worden en de samenwerking tussen IT en business stakeholders verbeterd worden.”

Het nieuws versterkt de samenwerking die eerder werd aangekondigd door IBM en ServiceNow om bedrijven te helpen hun IT operations voor multi-cloudomgevingen te vereenvoudigen.

Ook kondigt IBM de oprichting aan van het AIOps Elite Team – een nieuw, ervaren engagement team dat zich toelegt op het kosteloos ontwerpen van AIOps in een klantomgeving en het bouwen en verfijnen van AI-modellen.

Beschikbaarheid

De nieuwe gezamenlijke oplossing wordt mogelijk gemaakt door een gezamenlijke go-to-market strategie en zal later dit jaar beschikbaar worden vanuit IBM. Meer informatie over de uitgebreide samenwerking tussen IBM en ServiceNow vindt u hier: https://www.ibm.com/watson/aiops.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over ServiceNow
ServiceNow (NYSE: NOW) laat werk beter werken voor mensen. Ons cloudbased platform en onze oplossingen bieden een digitale workflow die de ervaring en productiviteit van zowel werknemers als organisaties verbetert. 
Meer over ServiceNow
Disclaimer
This release contains “forward-looking statements” about the expectations, beliefs, plans, and intentions relating to the expanded partnership between IBM and ServiceNow. Such forward-looking statements include statements regarding expected performance and benefits of our new joint solution and joint go-to-market strategy. Forward-looking statements are subject to known and unknown risks and uncertainties and are based on potentially inaccurate assumptions that could cause actual results to differ materially from those expected or implied by the forward-looking statements. If any such risks or uncertainties materialize or if any of the assumptions prove incorrect, our results could differ materially from the results expressed or implied by the forward-looking statements we make. We undertake no obligation, and do not intend, to update the forward looking statements. Factors that may cause actual results to differ materially from those in any forward-looking statements include: (i) delays and unexpected difficulties and expenses related the solution; (ii) uncertainty as to whether sales of such solution will justify this strategy and investment; and (iii) changes in the regulatory landscape related to the solution. Further information on factors that could affect our financial and other results is included in the filings we make with the Securities and Exchange Commission from time to time.

Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.