Justdiggit en Webfleet Solutions lanceren Green Your Fleet-platform dat wagenparkklanten ondersteunt om CO2-uitstoot te compenseren

Het Green Your Fleet-platform stelt bedrijven in staat om de CO2-uitstoot van hun vloot in te schatten via de CO2-calculator van Webfleet Solutions

| Webfleet Solutions | 3 min | 19 oktober 2020 11:06
Copyright: Webfleet Solutions
Samen met Justdiggit lanceert Webfleet Solutions, Europa's nummer één op het gebied van telematica-oplossingen, Green Your Fleet, een nieuwe tool die wagenparkklanten helpt om een positieve invloed op het klimaat uit te oefenen. Het initiatief bouwt voort op een langetermijnpartnerschap tussen Webfleet Solutions, een dochteronderneming van Bridgestone en de internationale ngo Justdiggit die zich richt op landschapsherstelprojecten in Afrika. Daarbij streeft Webfleet Solutions ook naar de compensatie van de CO2-uitstoot van zijn eigen toeleveringsketen en faciliteiten.

Met het Green Your Fleet-platform kunnen klanten een inschatting maken van hun jaarlijkse CO2-uitstoot op basis van de omvang van hun wagenpark en hun type voertuigen. De calculator is gebouwd met gegevens van Webfleet Solutions’ fleet management software WEBFLEET dat rekening houdt met het gemiddelde brandstofverbruik en de kilometerstand. In een tweede stap genereert de tool de hoeveelheid die nodig is om de CO2-uitstoot van het wagenpark te compenseren. Dit is gebaseerd op de berekeningen van Justdiggit van de indicatieve gemiddelde kosten om één ton CO2 te compenseren door droge gebieden in Tanzania te vergroenen.
Op basis van die informatie kunnen klanten ervoor kiezen om deel te nemen aan het vergroeningsprogramma door Justdiggit te ondersteunen. Zo hebben ze een echte impact op het klimaat, de natuur en de mensen. Het Green Your Fleet-platform laat ook zien hoeveel vierkante meter wordt vergroend, hoeveel bomen worden heraangeplant, hoeveel water wordt bespaard en hoeveel mensen in de buurt worden empowered, wat allemaal mogelijk is door dezelfde bijdrage.

Het Green Your Fleet-platform is een onderdeel van Webfleet Solutions' Green Mission om een duurzamere toekomst op te bouwen door de eigen CO2-voetafdruk te verlagen en ook klanten te helpen hun CO2-uitstoot te verlagen. Via Justdiggit heeft Webfleet Solutions tot nu toe al geïnvesteerd in het opnieuw vergroenen van een gebied in Tanzania dat vier keer groter is dan het centrum van Amsterdam. Concreet resulteert dat in 51.800 ton CO2 die is opgevangen door het heraanplanten van meer dan 130.000 bomen. Dit vergroeningsprogramma haalt niet alleen koolstof uit de lucht, maar heeft ook een positief effect op het levensonderhoud van meer dan 18.000 mensen, bespaart 700 miljoen liter water per jaar en herstelt de biodiversiteit.

"We zijn erg enthousiast om Green Your Fleet te lanceren met onze partner Webfleet Solutions. Dit platform is een unieke klantgerichte benadering die bedrijven inspireert en betrekt bij de inspanning die nodig is om onze planeet af te koelen", vertelt Wessel Koning, Business Development and Partnerships Director van Justdiggit. "Met deze nieuwe eenvoudige tool kunnen bedrijven in één minuut zien wat er nodig is om hun CO2-uitstoot te compenseren en de natuur en de mensen in Tanzania te ondersteunen.”

Thomas Schmidt, Managing Director van Bridgestone Mobility Solutions en CEO van Webfleet Solutions voegt hieraan toe: "Duurzaamheid is een topprioriteit voor veel van onze klanten en ook voor onszelf. Onze fleetmanagement-oplossing WEBFLEET helpt nu al om brandstofverbruik en CO2-uitstoot met wel 25% te verminderen. Het Green Your Fleet-platform biedt de mogelijkheid om nog verder te gaan en deel uit te maken van ons vergroeningsprogramma in samenwerking met onze trouwe partner Justdiggit. Als dochteronderneming van Bridgestone delen we de wereldwijde inzet om een duurzamere toekomst van mobiliteit vorm te geven. De diepgaande samenwerking met Justdiggit is een bijkomende belangrijke stap in het in de praktijk brengen van onze Green Mission."

Over Justdiggit

Justdiggit is een ngo die droge gebieden opnieuw groen maakt door boeren in Afrika te inspireren en te stimuleren, wat een positieve invloed heeft op het klimaat, de natuur en de mensen. Aangetaste landschappen worden hersteld door de combinatie van traditionele technieken, data, technologie en een sterke communicatie-aanpak. Justdiggit nodigt de wereld uit om zich aan te sluiten bij de Regreen Revolution en samen de planeet af te koelen. Voor meer informatie: zie https://justdiggit.org.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Webfleet Solutions
Webfleet Solutions is een van ’s werelds grootse aanbieders van telematica-oplossingen voor wagenparkbeheer, voertuigtelematica en connected cars. WEBFLEET, het paradepaardje onder zijn Software-as-a-Service (SaaS)-oplossingen, wordt door bedrijven van elke omvang gebruikt voor het verbeteren van de voertuigprestaties, het besparen van brandstof, het ondersteunen van chauffeurs en het verhogen van de efficiëntie van het wagenpark. Webfleet Solutions biedt daarnaast diensten aan voor verzekeraars, leasebedrijven, auto-importeurs en dienstverleners die voorzien in de behoeften van zowel consumenten als zakelijke klanten.
Meer over Webfleet Solutions
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.