Gemeente Noordoostpolder gaat voor digitale besluitvorming en duurzaam archiefbeheer met BCT

| BCT | 2 min | 5 december 2019 9:35
Afbeelding: Gemeente Noordoostpolder | Copyright: Gemeente Noordoostpolder
Gemeente Noordoostpolder zet in op innovatie met het Corsa Document Management Systeem van BCT, specialist in Enterprise Information Management. Middels de inzet van verschillende modules van Corsa wordt het complete bestuurlijke besluitvormingsproces gedigitaliseerd, zodat processen tijdig en transparant worden doorlopen. Daarnaast zijn nu alle zaakdossiers inclusief metagegevens centraal beschikbaar binnen Corsa. Dit leidt ertoe dat medewerkers en bestuur efficiënt kunnen werken en de dienstverlening aan de burger en bedrijven geoptimaliseerd wordt. 

Gemeente Noordoostpolder werkt sinds het voorjaar met Corsa Bestuurlijke Besluitvorming en Opvolging, waarmee een flexibel platform gerealiseerd is dat efficiënte processen en optimale informatievoorziening koppelt aan daadkrachtig besturen. Daarnaast beschikt de gemeente met Corsa Archief Assistent en Corsa RMA Adapter nu ook over doorzoekbare en duurzaam toegankelijke zaakdossiers.

André Kappert, Recordmanager bij Gemeente Noordoostpolder: “In het kader van optimalisering en digitalisering hebben wij ons bestuurlijke besluitvormingsproces onder de loep genomen. We werken toe naar een systeem waarin taken in een logische workflow door de organisatie gaan. Gebruikersvriendelijkheid en flexibiliteit staan daarbij hoog op onze wensen- en eisenlijst. Iets dat BCT in deze samenwerking zeker heeft geleverd. Ook de RMA adapter en Archief Assistent werken naar verwachting. Het is voor onze medewerkers ontzettend makkelijk dat alle werkstromen die we gekoppeld hebben aan Corsa nu bevraagbaar zijn. En daar blijft het niet bij. We verwachten ook de nodige tools en kennis aangereikt te krijgen van BCT, wanneer we in de toekomst stappen zetten om aanvullende componenten verder te digitaliseren.”

Tristan Schurgers, Accountmanager bij BCT: “De gemeente Noordoostpolder was op zoek naar efficiëntie, transparantie en een manier om verantwoording af te kunnen leggen over de procesgang. Een correcte en complete informatievoorziening en een vlotte voortgang zijn hiervoor essentieel. Dit sluit nauw aan bij het gedachtegoed van BCT. Het is dan ook mooi om te zien dat Corsa uitkomst biedt en de gemeente op deze wijze werk kan maken van innovatie.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over BCT
BCT is ervan overtuigd dat grip op informatie bijdraagt aan een veilige, kansrijke en duurzame wereld. BCT optimaliseert informatiemanagement bij organisaties aan de hand van het BCT Transitiemodel. Daarmee geeft BCT organisaties in vier overzichtelijke stappen een handvat in de groei naar een kennisgedreven organisatie om zo het maximale uit informatie te halen. Met haar blik gericht op de toekomst, maar met oog voor het huidige ambitie- en volwassenheidsniveau van organisaties, ontketent BCT een evolutie of een revolutie op het gebied van waardecreatie. De specialist in informatiemanagement is een aanjager van innovatie en helpt organisaties hun bestaansrecht te borgen. Hiervoor zet BCT hoogwaardige Enterprise Information Managementtechnologie in.
Meer over BCT
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.

Nog een artikel lezen?


Vorige artikel
Volgende artikel
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.