InterimLife lanceert een nieuw platform voor de directe matching van IT- professionals en opdrachtgevers

| InterimLife | 2 min | 19 oktober 2020 17:11
Gewaardeerd
Copyright: InterimLife
Het matchen van interim IT-professionals en opdrachtgevers is vaak een langdurig en frustrerend proces. Opdrachtgevers ontvangen veel CV’s die niet goed aansluiten op de opdracht en voeren intakegesprekken met IT-professionals die niet over de juiste kwaliteiten blijken te beschikken. Beide partijen zijn ontevreden over de lange doorlooptijd en klagen terecht over de hoge kosten van bemiddelaars.

Volgens Taren Mohan, één van de oprichters van InterimLife, kan de matching van IT-professionals en opdrachtgevers veel sneller en beter: “Wij willen een einde maken aan de ‘CV schuif mentaliteit’. Op het platform van InterimLife hoeft de opdrachtgever niet handmatig in een database te zoeken, maar wordt met behulp van slimme algoritmes en machine learning direct een goede kwalitatieve match gemaakt.”

InterimLife matcht een professional op een opdrachtomschrijving van een opdrachtgever op basis van vaardigheden, kwalificaties, certificaten, ervaringen en karaktereigenschappen. Omdat hierbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van objectieve criteria en harde data is ongelijke behandeling op grond van bijvoorbeeld geslacht, etniciteit en leeftijd uitgesloten.

InterimLife is in september 2020 van start gegaan en binnen een maand hebben al meer dan 400 IT-professionals een profiel op het platform aangemaakt. Vanaf oktober kunnen opdrachtgevers hun opdrachten plaatsen en worden de eerste matches gemaakt.

Taren Mohan: “Wij zijn er zo zeker van dat wij met de kwaliteit van onze database en onze geavanceerde methoden direct een goede match maken, dat wij werken op basis van no match, no pay.”

InterimLife is er van overtuigd dat de markt voor interim IT-professionals gebaat is bij meer efficiëntie, effectiviteit, snelheid, kostenbesparing en gemak. Willem Peter de Ridder, lid van de Raad van Advies van InterimLife zegt hierover: “Door de inzet van machine learning wordt de matching van interim-professionals en opdrachtgevers steeds meer een wetenschap. Het intelligente platform van InterimLife is een pionier van deze toekomst.”

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (6 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over InterimLife

Ons doel is het CV schuiven tot het verleden te laten behoren. De opkomst van data analytics zorgt ervoor dat organisaties hun besluitvorming steeds meer ‘data-driven’ nemen. Het gebruik van data analytics door bedrijven zal het komend decennium alleen maar toenemen. InterimLife past die laatste technieken op het gebied van algoritmes en machine learning toe op het matchen van interim-professionals. Dit doen we door het verzamelen en toepassen van data in gedrag, kwaliteiten, soft- en hard skills en prestaties.
Meer over InterimLife

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.