Noorse asfaltproducent Veidekke start innovatief transport visibility project met Shippeo

| Shippeo | 2 min | 20 oktober 2020 13:08
Copyright: Veidekke Asfalt
Shippeo, de Europese leider in real-time transport visibility oplossingen, kondigt een samenwerking aan met Veidekke Asfalt, de grootste Noorse asfaltproducent.

Veidekke Asfalt produceert jaarlijks asfalt voor meer dan 2.000 kilometer aan wegen. De afdeling inbound logistiek is verantwoordelijk voor het transport van ongeveer 3 miljoen ton grondstoffen naar de Veidekke productiefaciliteiten, terwijl nog eens 3 miljoen ton eindproduct wordt vervoerd naar Veidekke's asfaltverhardingsprojecten als onderdeel van de outbound logistiek.

Eén van de belangrijkste doelstellingen van Veidekke is het verkrijgen van real-time zichtbaarheid bij de leveringen, zodat kan worden geanticipeerd op de ontvangst van binnenkomende grondstoffen om deze efficiënt te verwerken. Dankzij het transport visibility platform van Shippeo weet Veidekke Asfalt de positie en precieze aankomsttijd van alle leveringen en kan de logistiek met maximale efficiëntie georganiseerd worden. Daarbij verloopt de communicatie met de vervoerders volledig digitaal, waardoor fouten worden geëlimineerd en alle betrokkenen direct zijn geïnformeerd over de status van een order en eventuele wijzigingen.

"We zien het visibility platform van Shippeo als een veelbelovende oplossing om de zichtbaarheid van onze logistieke activiteiten te vergroten. Dit gaan we toepassen om nog meer efficiëntie in onze logistieke processen te bereiken", zegt Eyvind Zetterberg, projectmanager bij Veidekke Asfalt. “We willen onze productielocaties éen platform bieden waarmee ze de inkomende logistiek kunnen beheren en problemen kunnen identificeren voordat ze zich voordoen. De samenwerking zal ons ook waardevolle ervaring opleveren ten aanzien van de implementatie van digitale oplossingen in onze toeleveringsketen.” Zetterberg voegt hieraan toe: "We werken graag samen met het ervaren Shippeo team en we zijn ervan overtuigd dat we met de samenwerking de efficiëntie zullen verbeteren voor zowel Veidekke als onze vervoerders."
"We zijn enthousiast over de samenwerking en kijken ernaar uit Veidekke Asfalt te ondersteunen bij het digitaliseren van hun logistieke processen en het verbeteren van de overall bedrijfsresultaten", zegt Dennis van Bodegom, directeur Noord-Europa bij Shippeo. “Met ons platform verwacht Veidekke kosten te besparen dankzij verbeterde efficiëntie en vermindering van repetitieve en tijdrovende taken. Ook zullen ze flexibeler zijn in hun dagelijkse activiteiten. Ik ben onder de indruk van de visie en daadkracht van Veidekke Asfalt. Dit is een veelbelovende samenwerking en een prachtige versterking voor Shippeo op de Scandinavische markt."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Shippeo
Shippeo, de marktleider in Supply Chain Visibility, helpt internationale bedrijven om real-time logistieke data in te zetten voor uitzonderlijke klantenservice en operational excellence. Het wereldwijde platform biedt verladers, vervoerders en eindklanten continue monitoring en maximale nauwkeurigheid van verwachte aankomsttijden voor elke levering, waardoor ze snel problemen kunnen identificeren en tijdig kunnen anticiperen. Shippeo werd opgericht in 2014 en volgt meer dan 5 miljoen ladingen per jaar voor toonaangevende klanten.
Meer over Shippeo
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.