Integratie 3D Surface Imaging Technology in ArcGIS-platform

| ESRI | 2 min | 20 oktober 2020 14:05
Copyright: ESRI
Esri, de internationale specialist in location intelligence, neemt het Duitse technologiebedrijf nFrames over. nFrames ontwikkelt SURE, een innovatieve technologie voor imagery en LiDAR 3D-oppervlak-reconstructie. De technologie wordt geïntegreerd in Esri’s ArcGIS-platform, zodat gebruikers in staat zijn om eigenhandig een hoogwaardige en realistische 3D-weergave van de omgeving te maken.

Hoogwaardige 3D-omgevingsdata is veelgevraagd bij 3D-GIS-toepassingen. De schematische 3D-weergave van de BAG (Basisregistratie Adressen en Gebouwen)-panden in Nederland is voor een realistische beleving vaak niet toereikend. SURE combineert luchtfotomateriaal met informatie uit puntenwolken, zodat een getextureerde mesh wordt gegenereerd. Dankzij het detailniveau en de realistische hoogte, kleuren en texturen van de omgevingsobjecten kan deze mesh dienen als een driedimensionale luchtfoto in een scene. Dit maakt de mesh zeer geschikt voor het visualiseren van omgevingsdata in 3D en als contextinformatie. De visualisatie van nieuwe bouwprojecten kan letterlijk in de huidige omgeving worden geplaatst, net als een door een architect ontworpen gedetailleerd bouwwerkinformatiemodel (BIM).

SURE software wordt onderdeel van Esri’s ArcGIS-platform, waarmee een krachtige tool ontstaat die imagery en LiDAR data omzet in puntenwolken, getextureerde 3D-meshes en echte orthos. Overheden, planbureaus, architecten, ingenieurs en constructiebedrijven, kunnen SURE gebruiken om 3D-kaarten op schaal te genereren, van individuele bouwplaatsen tot complete steden en landen, volledig geautomatiseerd en met een hogere resolutie en herhalingspercentage dan tot nu toe mogelijk was. In de toekomst komen de mogelijkheden van SURE ook beschikbaar in ArcGIS Drone2Map en Site Scan for ArcGIS, zodat gebruikers betere meshes, puntenwolken en echte ortho’s kunnen maken van hun dronebeelden. Dit verbetert tevens de ArcGIS-orthomapping en droneverwerkingscapaciteiten voor het gehele platform.

Het hoofdkantoor van nFrames in Stuttgart vormt nu een nieuw R&D-centrum voor Esri. Dit R&D-centrum richt zich op de nieuwste technologie voor het vastleggen van realiteit, ondersteunt SURE-klanten en biedt tevens ondersteuning voor 3D-GIS.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over ESRI
Esri is wereldwijd marktleider in GIS (Geografisch Informatie Systeem) software, location intelligence en mapping en biedt de meest uitgebreide geospatial cloud-oplossing om bedrijven te helpen met behulp van locatiegegevens hun operationele en bedrijfsdoelstellingen te behalen. Dankzij location intelligence kunnen bedrijven binnen alle sectoren gefundeerde beslissingen maken op basis van helder gepresenteerde data.
Meer over ESRI
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.