Priceless Planet Coalition breidt uit: 23 nieuwe partners toegevoegd om klimaat te beschermen

Coalitiepartners lanceren activaties over de hele wereld om 100 miljoen bomen te planten

| Mastercard | 3 min | 20 oktober 2020 14:10
Copyright: Mastercard
Wereldwijd hebben we steeds vaker te maken met extreme weersomstandigheden als bosbranden en overstromingen. De behoefte om klimaatverandering aan te pakken is groot. Daarom lanceerde betaaltechnologiebedrijf Mastercard begin dit jaar de Priceless Planet Coalition om inspanningen voor duurzaam ondernemen samen te brengen, een initiatief dat zich nu flink uitbreidt. Vandaag maakt Mastercard namelijk bekend 23 coalitiepartners1 te verwelkomen, waaronder Barclays Bank US, HSBC en Doconomy. Een van de doelen van deze coalitie is om in samenwerking met Conservation International (CI) en World Resources Institute (WRI) 100 miljoen bomen geplant te hebben binnen vijf jaar.

De nieuwe coalitiepartners sluiten zich aan bij de 9 bestaande partners, waaronder organisaties als American Airlines, Santander UK en het Nederlandse bunq. Naast de toevoeging van nieuwe coalitiepartners maakt Mastercard ook bekend dat drie gerenommeerde klimaatdeskundigen2 toetreden tot de adviescommissie van de coalitie. Hiermee wordt de link met wetenschappelijk onderzoek gelegd om te zorgen dat de Priceless Planet Coalition een zo groot mogelijke impact heeft op zowel het wereldwijde klimaat als op lokale gemeenschappen.

“Mastercard streeft naar een inclusieve en duurzame digitale economie, waar plek is voor mensen, gemeenschappen en de planeet. Via de Priceless Planet Coalition gebruiken we ons wereldwijde partnernetwerk om samen in actie te komen tegen klimaatverandering”, aldus Jorn Lambert, Chief Digital Officer bij Mastercard. “Duurzaamheid is verankerd in het DNA van ons bedrijf en onze digitale productstrategie, we zijn dan ook verheugd dat steeds meer consumenten hun gedrag veranderen en bewuste bestedingskeuzes maken voor de planeet.”

Duurzamere keuzes maken

Een aantal voorbeelden van initiatieven binnen de Priceless Planet Coalitie zijn:
  • De Nederlandse online bank bunq is onderdeel van de Priceless Planet Coalitie en plant een boom voor iedere 100 euro die met de Green Card wordt besteed. Tot nu toe plantte bunq meer dan een miljoen bomen, wat gelijk staat aan een CO2-reductie van 308 miljoen kilo.
  • Een samenwerking met de Zweedse fintech Doconomy stelt mensen in staat hun ecologische voetafdruk te volgen, te begrijpen en hun verantwoordelijkheid op basis daarvan te nemen. Dit doet de fintech via digitale tools die een nieuwe standaard vormen voor duurzame betaaloplossingen.
  • Mensen kunnen via het Mastercard donatieplatform en de binnenkort beschikbare mobiele app donaties doen aan de bosbouwpartners van Priceless Planet Coalition, waarmee ze direct bijdragen aan de bosbouwprojecten en andere milieudoelen. Via een widget (een web API) kunnen banken en retailers donaties van kaarthouders mogelijk maken op verschillende plekken in het betaalproces.
  • Ook kunnen de coalitiedoelen worden doorgevoerd in de loyaliteitsprogramma’s van het betaaltechnologiebedrijf. Via spaarprogramma’s zoals Mastercard Pay with Rewards kunnen kaarthouders gespaarde punten inwisselen voor bomen en andere initiatieven ter bescherming van het milieu.
  • Om kaartuitgevers in staat te stellen kaarten aan te bieden die gemaakt zijn van duurzamere materialen, heeft Mastercard de Sustainable Materials Directory gelanceerd, wat moet resulteren in een bredere adoptie van milieuvriendelijke oplossingen.
  • Tot nu toe heeft Mastercard 34 verschillende duurzame kaartproducten goedgekeurd die door meer dan 60 financiële instellingen worden uitgegeven. Mastercard blijft zich richten op het verminderen van polyvinyl chloride (PVC) en blijft alternatieven onderzoeken, zoals recyclebaar, biologisch geproduceerd en biologisch afbreekbaar materiaal. Dit gebeurt in samenwerking met toonaangevende leveranciers via het Greener Payments Partnership (GPP).
Bezoek PricelessPlanet.org om meer te weten te komen over de Priceless Planet Coalition, en volg de coalitie op sociale media via #pricelessplanet.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Mastercard
Mastercard (NYSE: MA), is een wereldwijd betalings- en technologiebedrijf. We beheren ’s werelds snelste betaalverwerkingsnetwerk, waarmee we consumenten, financiële instanties, winkeliers, overheden en bedrijven verbinden in zeer veel landen en gebieden. De producten en oplossingen van Mastercard maken dagelijkse commerciële activiteiten -zoals winkelen, reizen, het runnen van een bedrijf en het beheren van financiën- gemakkelijker, veiliger en efficiënter voor iedereen.
Meer over Mastercard
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.