Check Point Software Technologies neemt Secure Remote Access-startup over

Clientless, cloud-delivered secure remote access-technologie integreert met Check Point Infinity-architectuur voor meest eenvoudige en veilige toegang op afstand

| Check Point | 3 min | 21 oktober 2020 19:38
Copyright: Check Point
Check Point Software Technologies Ltd., leverancier van wereldwijde cybersecurityoplossingen, kondigt aan dat het de nieuwe cloud-gebaseerde technologie voor veilige toegang op afstand, ontwikkeld door Odo Security, heeft overgenomen. Deze technologie zal integreren met de Infinity-architectuur van Check Point en wordt de eenvoudigste en veiligste oplossing voor bedrijven die hun medewerkers veilige toegang tot elke applicatie op afstand moeten bieden.

COVID-19 heeft bedrijven overal ter wereld aangezet om thuiswerken in zijn beleid op te nemen – van 30% voor de pandemie tot 81% vandaag. Liefst 74% is van plan om werken op afstand permanent op grote schaal mogelijk te maken. Aangezien de meeste organisaties versneld op thuiswerken moesten overschakelen, zijn security-aspecten vaak over het hoofd gezien. Daardoor zijn organisaties veel kwetsbaarder geworden voor cyberaanvallen en moeten ze meer dan ooit hun verbindingen op afstand beveiligen.

“Veel organisaties zetten hun beveiliging op het spel om de connectiviteit te bieden die ze nodig hebben voor hun bedrijfsactiviteiten”, zegt Dr. Dorit Dor, VP of Products bij Check Point Software Technologies. “Door de unieke clientless, cloud-delivered beveiligde toegang op afstand van Odo Security in ons portfolio van dreigingspreventie op te nemen, helpen we organisaties dit dilemma op te lossen. Check Point levert zo een geconsolideerde oplossing die bedrijven ondersteunt een willekeurig aantal medewerkers vanaf elke locatie op een veilige manier met elkaar te verbinden. Zo wordt werken vanuit huis gemakkelijker en veiliger dan ooit.”

Odo Security is een Israëlische startup, opgericht in 2017. Het bedrijf ontwikkelde cloud-gebaseerde, clientless ‘secure access service edge’-technologie (SASE) die veilige toegang op afstand biedt. In tegenstelling tot traditionele oplossingen maakt deze technologie de volgende zaken mogelijk: Gebruikers eenvoudig verbinden via een uniform platform met een breed scala aan toepassingen, zoals desktops op afstand, webapplicaties, databaseservers, cloud- en bedrijfsservers, zonder dat er een client of software wordt geïnstalleerd. Security-beheerders implementeren een oplossing in slechts vijf minuten vanuit de cloud. Ze krijgen ook een beter overzicht, inclusief een volledige audit van de gebruikersactiviteit. Zero Trust Architecture voor een granulair toegangsbeleid dat de juiste mensen in de juiste context de minst geprivilegieerde toegang tot applicaties geeft en zo het aanvalsoppervlak verkleint.

Check Point zal de technologie van Odo Security in zijn Infinity-architectuur en SASE-visie opnemen. Deze geconsolideerde oplossing zorgt voor de eenvoudigste toegang op afstand met ongeëvenaarde beveiliging, gebaseerd op securitydiensten voor dreigingspreventie met de hoogste NSS-waardering.

Over Odo Security

Odo is een toonaangevende speler op het gebied van Zero Trust Network Access. Het bedrijf introduceert een naadloze oplossing om op een veilige manier te verbinden met elke bron in een organisatie, waar die ook is gehost, op ieder apparaat en vanaf elke locatie. OdoAccess, de oplossing van Odo, is een gecentraliseerd clientless en agentless SaaS-platform dat in slechts enkele minuten kan worden uitgerold. Het vergroot de security door het blokkeren van iedere ongeautoriseerde toegang, het verwijderen van alle toegang tot de netwerklaag en het voorkomen van laterale bewegingen in de organisatie. OdoAccess biedt ook een volledig overzicht van alle gebruikersactiviteit, inclusief de mogelijkheid om complexe beleidsregels op te stellen en gebruikersacties in real-time te blokkeren.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Check Point
Check Point Software Technologies (NASDAQ: CHKP) biedt cybersecurity-oplossingen voor overheden en enterprises wereldwijd. Het beschermt klanten tegen cyberaanvallen met een ongeëvenaarde vangstratio van malware, ransomware en andere soorten aanvallen. Check Point biedt een multi-level security-architectuur die de netwerken tot en met de mobiele toestellen van bedrijven beschermt.
Meer over Check Point
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.