Unit4 breidt FP&A-oplossing voor middelgrote organisaties uit met nieuwe prognose- en planningsmogelijkheden op basis van AI

| Unit4 | 2 min | 22 oktober 2020 11:37
Copyright: Unit4
Unit4, leverancier van zakelijke software in de cloud voor dienstverlenende organisaties, kondigt de nieuwste versie aan van Unit4 Financial Planning & Analysis (FP&A). Deze nieuwe versie bevat mogelijkheden op basis van kunstmatige intelligentie (AI) waarmee financiële teams intelligenter kunnen prognosticeren en plannen, zodat hun organisaties sneller en effectiever beslissingen kunnen nemen.

Smart Forecaster

Hoewel veel leveranciers tegenwoordig oplossingen op basis van AI bieden, maakt Unit4’s nieuwe tool Smart Forecaster intelligent voorspellen beschikbaar voor zakelijke gebruikers in de hele organisatie. Deze nieuwe functionaliteit gebruikt AI waarmee financiële teams vaker en nauwkeuriger prognoses kunnen opstellen op basis van historische gegevens, invloedsfactoren en scenario's. Smart Forecaster is beschikbaar voor klanten via het early-adopterprogramma van Unit4.

Solution Builder

Behalve Smart Forecaster maakt Unit4 bekend dat de Solution Builder, een tool voor snel modelleren, beschikbaar is. Daarmee kunnen financiële teams reageren op nieuwe zakelijke vereisten, zoals kostenplaatsberekeningen, wijzigingen in de winst-en-verliesrekening of het plannen van scenario's in een veilige offline omgeving. Na voltooiing kan de tool snel en veilig enkele of meerdere elementen overbrengen naar de live productie-omgeving, zoals aangegeven door de gebruiker.

Dashboard voor inzichtelijke rapporten

Naast Smart Forecaster en Solution Builder levert Unit4 FP&A verbeterde dashboarding- en visualisatiemogelijkheden. Daarmee kunnen financiële teams rapporten maken voor niet-financiële gebruikers met flexibele, gemakkelijk te begrijpen bedrijfsinformatie die zich vertaalt in bruikbare inzichten en solide, op data gestuurde besluitvorming.

Bedrijven zoals Swiss Life, Villeroy & Boch, het Britse Magnox en de Zwitserse detailhandelaar Migros Aare hebben Unit4 FP&A gekozen voor het opstellen van hun bedrijfskritische prognoses en planningen. Unit4 FP&A is een scherp geprijsde oplossing voor middelgrote, mensgerichte en dienstverlenende organisaties. Klanten van Unit4 creëren sneller waarde dankzij de kant-en-klare zakelijke content in de oplossing. Deze functionaliteit is niet beschikbaar in de producten van andere leveranciers die momenteel verkrijgbaar zijn. De oplossing is standalone beschikbaar of volledig geïntegreerd in de People Experience Suite van het bedrijf, die ook ERP en HCM bevat.

Gordon Stuart, CFO van Unit4, zegt: “Financiële teams hebben door de aard van hun functie altijd een centrale rol gespeeld bij het bepalen van de strategie en het opstellen van plannen. Door de veranderende markt als gevolg van COVID-19 moeten FP&A-teams die plannen steeds evalueren en vaak bijstellen, meestal op korte termijn. De nieuwe Smart Forecaster en Solution Builder in Unit4 FP&A bieden functionaliteiten waarmee ze dat snel en nauwkeurig kunnen doen. Daarnaast maken de verbeterde dashboard- en visualisatiemogelijkheden complexe gegevens toegankelijk en begrijpelijk voor mensen die inzicht in die informatie moeten hebben. Daardoor wordt het besluitvormingsproces korter en kunnen nieuwe of herziene strategieën sneller in de praktijk gebracht worden.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Unit4
De next-generation bedrijfssoftware van Unit4 is de drijvende kracht achter veel van ’s werelds meest mensgerichte middelgrote dienstverleners. Het cloudplatform, ERPx, brengt de mogelijkheden van financieel-, inkoop- en projectmanagement, HR en FP&A samen binnen een geïntegreerd cloudplatform dat voorziet in real-time informatie. De software helpt om het inzicht, de effectiviteit en betrokkenheid van het medewerkers te vergroten. Het ondersteunt snelle en voortdurende veranderingen door maatwerk op schaal te leveren voor elke klant, het biedt de juiste tools om de processen in de gehele organisatie te verenigen en mensen met elkaar te verbinden.
Meer over Unit4
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.