Microsoft Nederland versterkt managementteam met drie nieuwe leden

Rob Elsinga start als National Technology Officer, Hermien Roebersen leidt de One Commercial Partner Organization en Michael Kimmijser wordt Small & Medium Corporate Business Lead

| Microsoft | 3 min | 22 oktober 2020 11:50
Microsoft Nederland heeft per 1 oktober drie nieuwe leden toegevoegd aan het managementteam. Rob Elsinga (56) is benoemd tot National Technology Officer (NTO) voor Microsoft Nederland om de impact van opkomende en innovatieve technologieën op de maatschappij, klanten en partners voor de Nederlandse markt te overzien. Tegelijkertijd met Rob Elsinga, start Hermien Roebersen (53) als Commercial Partner Organization Lead waarin ze met haar team, samen met het partner eco-systeem, klanten door de digitale transformatie helpt navigeren. De derde aanwinst is Michael Kimmijser (49) die als Small & Medium Corporate Business Lead is aangesteld om groei en versnelling van de digitale transformatie bij MKB-klanten van de Nederlandse tak van Microsoft te stimuleren.

Rob Elsinga overziet het volledige landschap en impact van nieuwe technologieën als nieuwe NTO

Rob Elsinga werkt al 17 jaar bij Microsoft en bekleedde diverse rollen en functies binnen de organisatie, waaronder Managing Architect en Delivery Executive voor de klant Shell. Hij groeit door vanuit zijn rol als Chief Technology Officer Public Sector, een rol waarin zijn expertise als intern en extern adviseur de afgelopen drie jaar enorm werd gewaardeerd.

Rob over zijn aanstelling: “Het voelt als een privilege om deze nieuwe rol voor Microsoft Nederland op me te nemen en deel uit te maken van dit geweldige team. Nieuwe ontwikkelingen in technologieën en vraagstukken zoals AI, Block Chain, Open Source en Quantum Computing zullen een enorme impact hebben op onze maatschappij en onze klanten. Deze ontwikkelingen zijn een kans, maar ook zeker een verantwoordelijkheid. Het is dan ook mijn ambitie om het gesprek met de Nederlandse overheid, toezichthouders en klanten aan te blijven gaan om een betrouwbare technologiepartner die verantwoordelijkheid neemt te blijven.”

Hermien Roebersen zet ervaring in voor nieuwe rol als Commercial Partner Organization Lead

Hermien Roebersen heeft meer dan 20 jaar ervaring in Senior/Executive functies in (voornamelijk) de IT-industrie met een brede achtergrond in Enterprise Sales Management en Digitale Transformatie en Innovatie. De afgelopen 7 jaar werkte Hermien binnen Microsoft Nederland en Duitsland met groot succes als Modern Work lead.

Hermien over haar nieuwe rol: “Ik kijk enorm uit naar het deze nieuwe rol en uitdaging binnen Microsoft Nederland. We willen samen met onze partners de digitale transformatie blijven stimuleren en versnellen. Het belang van cloud computing is daarbij key en ook duidelijk in de Covid-19 crisis. In deze uitzonderlijke tijd moeten wij er samen met onze partners voor onze klanten zijn om hen te ondersteunen in deze nieuwe realiteit en zorgen dat ze voorbereid zijn op de toekomst.

Michael Kimmijser groeit door als pionier binnen Small & Medium Corporate Business

Michael Kimmijser groeit vanuit zijn vorige rol als SMC-leider door naar Small & Medium Corporate Business Lead. Michael begon in 2002 bij Microsoft als enterprise account manager en groeide door richting verschillende Sales en Delivery management rollen. Hij werkte tevens een aantal jaar voor Microsoft vanuit Jakarta, waar hij verantwoordelijk was voor Emerging Markets in Asia Pacific.

Michael over zijn aanstelling: “Ik ben bijzonder vereerd en trots om onderdeel uit te maken van het lokale managementteam en samen te werken aan de verdere ontwikkeling en groei van het Nederlandse MKB. Het MKB en de zakelijke markt vormen de ruggengraat van onze Nederlandse economie. Ik kijk er enorm naar uit om mijn werk met dit team en partners voort te zetten om onze zakelijke en MKB-klanten te kunnen helpen bij het bereiken van hun doelen, door het samenbrengen van zakelijke en sociale netwerken om onze impact in de markt te vergroten.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Tags

Microsoft

Over Microsoft

Microsoft Corporation is een Amerikaans multinationaal technologiebedrijf met hoofdkantoor in Redmond, Washington. Het ontwikkelt, produceert, licentieert, ondersteunt en verkoopt computersoftware, consumentenelektronica, personal computers en aanverwante diensten.
Meer over Microsoft

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.