HPE biedt consistente cloudervaring met next-gen hybrid cloudplatform

Nieuw platform bouwt verder op HPE GreenLake as-a-Service om klanten meer snelheid, eenvoud, keuze en controle te bieden over edge-to-cloud

| HPE | 4 min | 5 december 2019 17:13
Afbeelding: HPE Greenlake | Copyright: HPE
Hewlett Packard Enterprise (HPE) kondigt vandaag de volgende belangrijke mijlpaal aan in de ‘as-a-Servicestrategie’ van het bedrijf. Met de lancering van HPE GreenLake Central biedt het technologiebedrijf een geavanceerde softwareoplossing die zorgt voor een consistente cloudervaring voor applicaties en data. Dit gebeurt met een operationele console die het hele hybride IT beheert, optimaliseert en laat draaien.

Voortbouwend op de kracht van HPE GreenLake, HPE's toonaangevende IT as-a-Serviceaanbod, biedt HPE GreenLake Central klanten een uniform digitaal front-end en een besturingsplatform over de publieke en private cloud-, datacenter- en edge-workloads. Dit as-a-Serviceplatform biedt de basis voor een succesvolle digitale transformatie door developers en managers meer snelheid, eenvoud en keuze te geven. Bovendien hebben financiële, IT-, juridische en securityteams meer inzicht, flexibiliteit en controle over kosten en compliance.

Ondanks de belofte van de cloud om de levering van nieuwe applicaties te versnellen, zijn de digitaliseringsinspanningen van organisaties complexer, duurder en trager geworden. De overgrote meerderheid van de applicaties en data blijven in het datacenter en zijn onderling afhankelijk van meerdere systemen. Bedrijven worstelen met niet te verenigen silo's, meerdere operatingmodellen en het gebrek aan een consistente ervaring, inzicht en controle in publieke, private en hybride omgevingen. Dit vertraagt mogelijke innovaties en verhoogt bovendien de kosten en risico's.

Met HPE GreenLake Central kunnen klanten deze uitdagingen aanpakken door een consistente cloudervaring te bieden voor alle applicaties en data. Klanten krijgen daardoor meer keuze, flexibiliteit en controle. HPE GreenLake Central maakt initiatieven voor digitale transformatie mogelijk door taken in een organisatie op elkaar af te stemmen.
 
  • Business, developers en IT kunnen gebruikmaken van een selfservice-managementportaal waarmee gebruikers de infrastructuurdiensten kunnen kiezen die zij nodig hebben. De diensten zijn eenvoudig te selecteren en worden naar gebruik betaald. Klanten kunnen de tools gebruiken en hun applicaties, containers, workloads en virtuele machines uitvoeren in de omgeving die het beste aan hun behoeften voldoet. Denk hierbij aan flexibiliteit, performance en innovatiemogelijkheden.
  • Financiële, IT-, juridische en securityteams krijgen een geïntegreerd overzicht van de kosten-, governance-, performance- en securitystatus van de hybride omgevingen van een organisatie. Daaronder vallen ook uitgebreide compliancemogelijkheden, meer inzicht in kosten en analytics. Klanten kunnen HPE GreenLake Central gebruiken om vat te krijgen op de kosten, deze te beheren, compliance na te leven en de optimale mix van publieke, private en on-premiseworkloads te combineren.
  • Developers krijgen toegang tot een breed scala aan tools om meer codes te schrijven en vrij te geven via een marktplaats waarmee applicaties en services van HPE en partners worden aangeboden en geïmplementeerd. Hierdoor wordt de keuze, flexibiliteit en innovatie van de klant gemaximaliseerd.
  • Alle gebruikers profiteren van een consistente cloudervaring in alle omgevingen, die ‘as-a-Service’ geleverd en beheerd wordt door HPE. Daardoor worden IT-teams vrijgemaakt van routinematige operations waardoor zij zich kunnen richten op de business en innovatie. Alle operations zijn sterk geautomatiseerd en cloud-native, zodat klanten niet meer voor ieder platform afzonderlijke en vaak dure skills nodig hebben.
“Organisaties hebben tegenwoordig een geweldige kans om al hun applicaties en data – van de edge tot de cloud – te gebruiken voor innovatie. Hierdoor kunnen ze beter concurreren op de markt en klanten op een goede manier betrekken”, aldus Antonio Neri, President en CEO van HPE. “Maar afzonderlijke dure systemen in silo’s in het hybride clouddomein zorgen ervoor dat kosten en complexiteit toenemen en de flexibiliteit en eenvoud juist verdwijnt. HPE GreenLake Central legt de kracht van de cloud weer terug in handen van de klant. Door een consistente cloudervaring te leveren, resulteert het in meer snelheid, eenvoud, controle en keuze bij het aansturen van zijn digitale transformatie.”

De aankondiging van vandaag bouwt voort op de gedachte van HPE GreenLake en HPE's visie om het volledige portfolio in 2022 as-a-Service aan te bieden. HPE loopt voor met het aanbieden van IT on-premises as-a-Service, vanwege de meetbaarheid, controle over kosten en gepatenteerde software.

HPE GreenLake is een van de snelstgroeiende producten binnen HPE met meer dan 740 klanten wereldwijd. In 2019 zag HPE GreenLake de orders via de channel groeien met 200 procent.

Beschikbaarheid

HPE GreenLake Central werd in november 2019 getest bij een aantal klanten. De bètapreview wordt nu uitgerold bij 150 klanten. HPE GreenLake Central is in de tweede helft van 2020 beschikbaar voor alle HPE GreenLake-klanten. Hieraan zijn geen additionele kosten verbonden.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over HPE
Hewlett Packard Enterprise (HPE) (NYSE: HPE) is een wereldwijde marktleider op het gebied van technologische oplossingen waarmee klanten data uit de ‘edge’, de ‘core’ en de cloud kunnen verwerken, analyseren, gebruiken en toepassen. Zo stelt HPE klanten in staat om sneller nieuwe businessmodellen te ontwikkelen, klant- of werknemerservaringen te verbeteren en de operationele efficiëntie te verhogen - nu en in de toekomst.
Meer over HPE
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.