Amsterdam helpen bij innovaties op het gebied van mobiliteit? Geef je op voor de Citython

| EIT | 3 min | 23 oktober 2020 11:15
Copyright: EIT
EIT Urban Mobility is een Europees initiatief dat steden, universiteiten, onderzoekscentra en bedrijven bij elkaar brengt om samen te werken aan innovaties op het gebied van mobiliteit die steden leefbaarder maken. Vanaf woensdag 28 organiseert EIT Urban Mobility de derde online 2020 Citython in Europa en deze keer in Amsterdam. Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met CARNET (een initiatief dat gecoördineerd wordt door CIT UPC) en de gemeente Amsterdam. Na het succes van eerdere edities zal de Citython zich deze keer focussen op het verbeteren van duurzame mobiliteit in de stad met de inzet van digitale tools. De wedstrijd is toegankelijk voor inwoners uit heel Europa, met een achtergrond in stedelijke mobiliteit en planning.

Citython Amsterdam 2020 vindt plaats van 28 oktober tot 6 november 2020. Tijdens de openingssessie zullen drie uitdagingen voor de stedelijke mobiliteit worden gepresenteerd door erkende experts op het gebied van stedenbouw en mobiliteit. Waarna de deelnemende teams de opdracht krijgen hun ideeën op te zetten en uit te werken.

Onze samenleving verschuift naar een digitale wereld. Voor deze nieuwe editie van Citython wil de organisatie daarom virtuele tools maken en fysieke toepassingen minimaliseren, omdat deze vaak duur en moeilijk te onderhouden zijn. In een stad waar de fiets het meest gebruikte vervoermiddel is, zet de organisatie dan ook in op duurzame oplossingen die aansluiten bij huidige mobiliteitstrends.

De drie uitdagingen die teams aangaan bij deze nieuwe editie van Citython zijn:
  1. Groene en efficiënte leveringen voor een betere buurt – Bedenk een oplossing voor een efficiëntere, en bij voorkeur emissievrije, levering van goederen en diensten in drukke delen van de stad. Er moet hierbij rekening worden gehouden met de leefbaarheid van de wijk en de (financiële) gevolgen voor de klant die de goederen of diensten afneemt.
  2. Parkeer de fiets juist – Ontwikkel een oplossing die het stallen van de fiets verbetert, waarbij de nadruk ligt op gedragsbeïnvloeding en/of kleine technische of fysieke oplossingen. Dit dienen geen oplossingen te zijn voor grote fietsenstallingen of andere grote fysieke parkeergelegenheden.
  3. Reissimulator – Bedenk een reissimulator voor het mobiliteitsnetwerk van de regio Amsterdam dat zich richt op (potentiële) bereikbaarheidsproblemen die zich tijdens de reis voor kunnen doen. De simulator moet up-to-date zijn en het moet voor de gebruiker mogelijk zijn om feedback te geven.
De deelnemers werken tot 6 november aan hun oplossingen, waarna de uiteindelijke ideeën worden gepresenteerd aan de vakjury. Tijdens de hackathon dagen worden alle groepen in de gelegenheid gesteld om via online mentorsessies feedback te krijgen op hun werk en deel te nemen aan co-creatie en een samenwerkingsomgeving. Voor elke uitdaging wordt €1500 euro uitgereikt aan de winnaar.

Registratie en overige informatie:

  • Gratis registratie via de website: http://citython.eu/amsterdam
  • Registratie deadline: 28 oktober
  • Hacking days: 28 oktober – 6 november (de volledige agenda is te vinden op http://citython.eu/amsterdam)
  • Deelname eisen: je moet tenminste 18 jaar oud zijn tijdens het event. Tevens moet je een achtergrond hebben in stedenbouw of data/planning of beide. Meer informatie over de vereiste vaardigheden op elk gebied kunnen gevonden worden op onze website (http://citython.eu/amsterdam). Deelname is mogelijk voor inwoners uit heel Europa.
Citython Amsterdam wordt, net als eerdere Citython 2020-edities, online gehouden om de veiligheid te waarborgen voor alle deelnemers gezien de recente situatie.

Meer informatie over Citython Amsterdam: http://citython.eu/amsterdam.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over EIT
Het Europees Instituut voor innovatie en technologie (EIT) is een EU-orgaan dat in 2008 door de Europese Unie is opgericht om het innovatievermogen van Europa te versterken.

Het Instituut is een uniek EU-initiatief dat in heel Europa innovatie stimuleert door bedrijven, onderwijs en onderzoek te integreren om oplossingen te vinden voor urgente wereldwijde uitdagingen.

Wij ondersteunen de ontwikkeling van dynamische, pan-Europese partnerschappen op lange termijn tussen toonaangevende bedrijven, onderzoekslaboratoria en andere bedrijven. Deze partnerschappen worden innovatiegemeenschappen genoemd. Elke innovatiegemeenschap is gericht op het vinden van oplossingen voor een specifieke wereldwijde uitdaging, gaande van klimaatverandering en duurzame energie tot gezond leven en voedsel.
Meer over EIT
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.