Cloudgaming is de toekomst: de noodzaak van een krachtig thuisnetwerk

| devolo | 2 min | 5 december 2019 17:22
Afbeelding: Devolo Magic Gaming | Copyright: devolo
Altijd en overal computer- en videogames kunnen spelen, dat is wat de moderne gamer wil. Cloudgaming is dan ook de toekomst: steeds meer grote platformbeheerders werken aan streamingdiensten die het mogelijk maken om te gamen zonder een krachtige computer of de nieuwste spelconsole. Maar als je vanuit elke kamer in je huis wilt gamen, heb je wel nog steeds een snel en stabiel thuisnetwerk nodig.

De toekomst van cloudgaming

Google® en Apple® hebben zich met hun platformen Stadia® en Arcade® op de gamingsector gestort. Zij waren de eersten om hun platformen te baseren op cloudgaming. De high-performance servers in die cloud zorgen voor de benodigde rekenkracht. Daardoor kunnen gebruikers de games spelen op zowat elk gewenst apparaat. 

Veel ambities, één obstakel

Dure computers of consoles kopen, of je hardware updaten: dankzij de cloud is het niet meer nodig. Games draaien vloeiend en in de hoogste kwaliteit op elke laptop, tablet of smart-tv. Ten minste… als je goed internet hebt. Zonder een snel en stabiel wifinetwerk bij je thuis kan een onscherp beeld en – de grootste ergernis van elke gamer – constante buffering je avond gamen gemakkelijk verpesten. 
 
Daar zijn echter oplossingen voor. Zo biedt devolo Magic dankzij de krachtige combinatie van hoogwaardige Powerline-technologie en geavanceerde wifi-functionaliteit de prestaties en stabiliteit die gamers nodig hebben. Je wilt tenslotte tijdens een belangrijke race geen obstakel raken of een online gevecht verliezen, simpelweg omdat je wifinetwerk niet naar behoren werkt. 

Prijzen en verkrijgbaarheid

De Magic-adapters van devolo zijn verkrijgbaar in twee varianten, Magic 1 (snelheid tot 1.200 Mpbs) en Magic 2 (snelheid tot 2.400 Mpbs). De adapters koop je online, bij speciaalzaken en via www.devolo.be. Voor het opzetten van een nieuw Magic-thuisnetwerk is de Starter Kit met twee adapters een perfecte optie. De aanbevolen verkoopprijs is 199,90 euro voor devolo Magic 2 WiFi en 149,90 euro voor devolo Magic 1 WiFi. De adapters zijn ook afzonderlijk verkrijgbaar, zodat je ze naar eigen inzicht aan je Magic-netwerk kunt toevoegen.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over devolo
devolo maakt de woning intelligent en het stroomnet slim. Privéklanten brengen met Powerline-adapters van devolo highspeed dataverbindingen in elke ruimte. Internationaal zijn er ongeveer 40 miljoen dLAN®-adapters in gebruik. Bovendien ontdekken klanten met devolo Home Control de mogelijkheden van het Smart Home – snel in te richten, naar wens uitbreidbaar en makkelijk per smartphone te bedienen. Als OEM-partner past devolo zijn producten en oplossingen aan de individuele behoeften van internationale telecombedrijven aan. Op professioneel terrein biedt de ombouw van de energievoorzieningsinfrastructuur bovendien kansen: met devolo-oplossingen kunnen nieuwe Smart Grids realtime bewaakt en geregeld worden, en zijn volledig nieuwe diensten te realiseren.
Meer over devolo
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.