Videoplatform WaterBear stroomlijnt marketing en finance met SAP

| SAP | 4 min | 27 oktober 2020 12:05
Afbeelding: Victor Eckard, managing director van WaterBear
Het nieuwe streamingplatform WaterBear Network heeft SAP gekozen als technologiepartner. In recordtijd implementeerde de organisatie zowel SAP Marketing Cloud als SAP Business ByDesign. Daarmee legt WaterBear een solide basis voor een succesvolle lancering eind 2020 en een snelle groei in de komende jaren.

WaterBear Network is het eerste interactieve streamingplatform dat volledig gericht is op de toekomst van onze planeet. Het platform biedt inspirerende content, maakt gebruik van innovatieve technologie die actie faciliteert en werkt samen met een wereldwijd netwerk van meer dan 70 ngo’s, waaronder GreenPeace, het WWF en de World Fair Trade Organization. WaterBear stelt kijkers in staat direct in actie te komen om deze goede doelen te ondersteunen en zo bij te dragen aan een betere toekomst.

Eenvoudig doneren

Met WaterBear krijgen de non-profitorganisaties één centraal platform dat hen dichter bij de consument brengt. Het doel is om kijkers te inspireren met de verhalen en hen te informeren over de initiatieven van de goede doelen. Dankzij WaterBear wordt het ook veel makkelijker om zelf een steentje bij te dragen. Via het platform kunnen kijkers bijvoorbeeld eenvoudig doneren, waarbij het volledige bedrag rechtstreeks naar de organisaties gaat.

WaterBear legt de lat hoog. In het eerste jaar moet het platform 700.000 leden hebben, en na vijf jaar zelfs vijf miljoen. “Wij willen onze leden en de NGO’s de best mogelijke ervaring bieden. Dat vraagt om een moderne marketingoplossing die relevante en persoonlijke communicatie mogelijk maakt”, vertelt Victor Eckard, managing director van WaterBear. “Daarnaast hebben we een toekomstvast ERP-systeem nodig dat bedrijfsprocessen stroomlijnt en groei faciliteert.”

Meer dan functionaliteit

In de zoektocht naar een technologiepartner kwam WaterBear uit bij SAP. “SAP Marketing Cloud en SAP Business ByDesign sloten het beste aan bij de functionele eisen en SAP is een groot bedrijf met een uitstekende reputatie”, legt Eckard de keuze voor SAP uit. “Maar WaterBear en SAP hebben ook gedeelde waarden. Zo is SAP zeer actief in maatschappelijke projecten. Net als WaterBear gebruiken zij hun expertise om een positieve impact te realiseren.”

Eckard is enthousiast over beide oplossingen. “SAP Business ByDesign geeft ons grip op financiële processen en rapportage, maar helpt ook bij het projectmanagement rond het produceren van nieuwe videocontent. Ook SAP Marketing Cloud heeft grote voordelen. Door de integratie met het WaterBear-platform kunnen we onze leden segmenteren op basis van interessegebieden en het type content. Dat maakt betere aanbevelingen en gerichte communicatie mogelijk.”

Drie partners met één doel

Bij het project waren drie partners betrokken: Xperi, Elision, en INSynQ.

Xperi was vanaf het eerste moment samen met SAP betrokken. “Ons eerste contact met WaterBear is al van twee jaar geleden”, vertelt Patrick Jansen, manager sales en marketing van Xperi. “Na verloop van tijd kregen we steeds beter zicht op de uiteindelijke scope en hebben we geconcludeerd dat een samenwerking tussen drie SAP-partners voor de klant het beste zou werken. Het belang van de klant staat altijd voorop, daarom hebben we WaterBear ook in contact gebracht met Elision en INSynQ.”

Elision was verantwoordelijk voor de implementatie van SAP Marketing Cloud. “We zijn in juli gestart met workshops om de scope in kaart te brengen”, zegt business development representative Raymond van de Steeg van Elision. “Vervolgens hebben we in drie maanden tijd de implementatie en de integratie met het WaterBear-platform afgerond. Daardoor kan Waterbear nu de interacties van de gebruikers vertalen naar gepersonaliseerde communicatie op het juiste moment.”

INSynQ nam de implementatie van SAP Business ByDesign voor zijn rekening. Het team leverde een bijzondere prestatie door de belangrijkste functionaliteiten in een maand tijd op orde te brengen. “WaterBear had zo snel mogelijk een financesysteem nodig en die basis ligt er nu”, zegt projectmanager Barbara Schoones van INSynQ. “Tegelijkertijd heeft WaterBear de flexibiliteit om het ERP-systeem uit te breiden als de behoeften van de business veranderen.”

Klaar voor de lancering

Nu de implementaties grotendeels afgerond zijn, verlegt WaterBear de focus naar de lancering. Vanaf eind 2020 is WaterBear in acht landen beschikbaar, waaronder Nederland. De rest van Europa en Azië volgen later. “Op termijn overwegen we ook de e-commerceoplossing en het ticketingsysteem van SAP te implementeren”, laat Eckard weten. “Maar op dit moment zijn we vooral heel blij dat alles op tijd af is voor de lancering, dankzij het harde werk van onze partners.”

Wilt u als eerste horen wanneer WaterBear Network wordt gelanceerd? Meld u dan aan via deze link.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
SAPERP
Over SAP
SAP, de Experience Company, helpt organisaties van iedere omvang en in alle branches optimaal te presteren. Met technologieën voor machine learning, Internet of Things (IoT) en geavanceerde analytics veranderen onze klanten in intelligente ondernemingen. SAP verschaft mensen en organisaties gedetailleerde businessinzichten en stimuleert samenwerking waardoor ze de concurrentie voor blijven. We vereenvoudigen technologie voor bedrijven, zodat ze hun software kunnen gebruiken zoals ze dat wensen, zonder onderbrekingen. Met onze end-to-end applicatiesuite en diensten versoepelen we de bedrijfsvoering van zeer veel bedrijven en publieke organisaties. Met onze oplossingen kunnen zij zich continu aanpassen, rendabel werken en het verschil blijven maken. Ondersteund door een wereldwijd netwerk van klanten, partners, medewerkers en opinieleiders draagt SAP bij aan een betere wereld en een beter leven.
SAP and other SAP products and services as well as their respective logos are trademarks or registered trademarks of SAP SE in Germany and other countries.
Meer over SAP
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.