Accenture en ServiceNow lanceren Business Group om organisaties te helpen werk te veranderen

Miljoeneninvestering in Accenture ServiceNow Business Group zal het bieden van bedrijfskritische digitale workflowoplossingen versnellen en uitbreiden

| ServiceNow | 4 min | 27 oktober 2020 13:00
Copyright: ServiceNow
Accenture en ServiceNow investeren de komende vijf jaar miljoenen dollars in de Accenture ServiceNow Business Group, om klanten uit zowel de private als de publieke sector te helpen hun digitale transformatie te versnellen en hun operationele uitdagingen beter aan te pakken.

De aanleiding is het feit dat organisaties in het COVID-19-tijdperk meer dan ooit onder druk staan om sneller te innoveren, kosten te verlagen, productiviteit te verhogen en te voldoen aan de behoeften van hun klanten. De Accenture ServiceNow Business Group is in het leven geroepen om organisaties te helpen bedrijfsprocessen te ontwikkelen en de investeringen in technologie te gelde te maken door middel van digitale workflows die moderne gepersonaliseerde klant- en werknemerservaringen bieden.

Een belangrijk doel van dit Business Group-concept is werknemers en klanten meer flexibiliteit, mobiliteit en keuzevrijheid te bieden door middel van tools die zelfstandig en thuis werken faciliteren. Door een modernere werkplek te creëren met platformgebaseerde, technologiegestuurde workflows zijn organisaties beter in staat om hun zakelijke behoeften in evenwicht te brengen, te voldoen aan de eisen van klanten, de betrokkenheid van medewerkers te stimuleren, productiviteitsverwachtingen te realiseren en kostenoptimalisatie op de werkplek te realiseren.

"Door onze strategische alliantie met ServiceNow verder te versterken, stellen we onze klanten in staat om sneller veranderingen door te voeren ", aldus Julie Sweet, chief executive officer, Accenture. “Met een overstap naar de cloud kunnen ze hun bedrijfsvoering opnieuw vormgeven, hun werknemers bijscholen en duurzamer worden. Door samen te werken met ServiceNow voor het automatiseren van complexe processen en het creëren van betere ervaringen in verschillende sectoren, helpen we organisaties meerwaarde te bieden die iedereen ten goede komt: hun klanten, medewerkers, aandeelhouders, partners en communities."

Bill McDermott, CEO van ServiceNow: “CEO’s weten dat hun twintigste-eeuwse technologieën te traag, te verzuild, en te vastgeroest zijn om te voldoen aan de dynamische digitale eisen van de werknemers en klanten van vandaag. Snelheid, flexibliteit en veerkracht is waar het nu om gaat. Dankzij onze samenwerking worden geweldige teams, enorme expertise en ons moderne workflowplatform gecombineerd om de digitale transformatie binnen elke organisatie te versnellen. De Accenture ServiceNow Business Group kan van elke organisatie een 21e-eeuws digitaal bedrijf maken."

De Accenture ServiceNow Business Group zal industrie- en domeinspecifieke oplossingen en diensten leveren aan klanten. Samen zullen ServiceNow en Accenture in eerste instantie ondersteunen bij het versnellen van digitale transformatie programma’s voor klanten in de telecommunicatie, de financiële dienstverlening, de overheid, de maakindustrie, de gezondheidszorg en de biowetenschappen. Workflowinnovatie richt zich op medewerkersbetrokkenheid, klantenservice en operations, kunstmatige intelligentie voor IT-projecten en security en risk. In de toekomst zullen aanvullende brancheoplossingen worden ontwikkeld.

De Business Group leunt zowel op de expertise van ongeveer 8.500 Accenture-mensen met ervaring met de ServiceNow-oplossingen als op professionals van beide organisaties met expertise op het gebied van transformationele workflow- en platformontwikkeling, marketing, sales en business development in tal van sectoren. De business group zal geavanceerde industrie- en domeinspecifieke oplossingen ontwikkelen die zijn ontworpen om op grote schaal tastbare, positieve resultaten te leveren voor klanten.

Een voorbeeld is ServiceNow- en Accenture-klant Boehringer Ingelheim, een toonaangevende, onderzoeksgedreven farmaceut met meer dan 51.000 werknemers. Zij maken gebruik van de technologie van ServiceNow en de diensten van Accenture voor het leveren van een naadloze, consumentachtige ervaring voor werknemers en klanten wereldwijd.

“De samenwerking met Accenture en ServiceNow heeft onze innovatiekracht gestimuleerd. Door onze wereldwijde werknemerservaring te optimaliseren, hebben we onze werkprocessen voor alle bedrijfsfuncties sneller en efficiënter gemaakt, en dat heeft uiteindelijk gezorgd voor betere patiëntresultaten,” zegt Andreas Henrich, corporate vice president of IT Enterprise Data Services bij Boehringer Ingelheim. "We hebben de complexiteit van onze versnipperde, op maat gemaakte systemen verminderd en daarmee ons bedrijf getransformeerd met het oog op groei."

De strategische inzet van ServiceNow-oplossingen is ook voor Accenture zelf van grote waarde gebleken, en wel op het gebied van medewerkersbetrokkenheid, factuurverwerking, activabeheer, kunstmatige intelligentie voor IT-projecten en voor de servicedesk. Accenture heeft onlangs de Now Mobile-app beschikbaar gemaakt voor zijn ruim 500.000 medewerkers.

Accenture is ServiceNow Global Elite Partner, een van ServiceNow's grootste go-to-market-partners en winnaar van de Global Partner of the Year-prijs in 2020.
Meer informatie over de Accenture ServiceNow Business Group is te vinden op:

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over ServiceNow
ServiceNow (NYSE: NOW) laat werk beter werken voor mensen. Ons cloudbased platform en onze oplossingen bieden een digitale workflow die de ervaring en productiviteit van zowel werknemers als organisaties verbetert. 
Meer over ServiceNow
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.