Parkeertransacties afgelopen week opnieuw gedaald

Uitzondering voor Amsterdam: ruim 4% meer parkeertransacties

| Parkmobile | 2 min | 27 oktober 2020 16:15
Afbeelding: Coronabarometer week 43 | Copyright: Parkmobile
De gedeeltelijke lockdown heeft afgelopen week gezorgd voor een lichte daling van het aantal parkeertransacties in Nederland, zo blijkt uit de parkeerbarometer van Parkmobile. De dalende trend lijkt te stabiliseren ten opzichte van week 39, toen de eerste verscherpte maatregelen zijn ingegaan. Afgelopen week was er namelijk sprake van een minder grote daling (-0,6%) in het aantal parkeertransacties ten opzichte van week 42.

Opvallend is dat grote steden als Den Haag, Rotterdam en Utrecht vaker werden vermeden dan de week ervoor, maar Amsterdam niet; hier vond juist een stijging van 4,2 procent plaats.

Parkmobile heeft ruim 2 miljoen actieve gebruikers in Nederland en heeft daarmee goed inzicht in de ontwikkeling van de Nederlandse mobiliteit. De parkeerdata laten op zowel nationaal als lokaal niveau zien hoe Nederlanders zich met de auto bewegen.

Meer parkeertransacties in Amsterdam

Wanneer er wordt gekeken naar grote steden als Den Haag en Rotterdam (-3,4%), ziet Parkmobile de grootste daling in parkeertransacties in Den Haag met -4,7 procent. Dit gold vorige week ook nog voor Amsterdam; in de hoofdstad vond toen een daling van +15 procent plaats vergeleken met week 39. Afgelopen week is het aantal parkeertransacties in Amsterdam juist met +4,2 procent gestegen ten opzichte van de week daarvoor. Voor de rest van Nederland geldt een daling van -0,9 procent.

De app van Parkmobile is verkrijgbaar in de App Store en Google Play.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Parkmobile
Parkmobile is onderdeel van PARK NOW Group, een toonaangevende aanbieder van mobiele betalingen voor parkeren. Met digitale parkeeroplossingen onder de merken PARK NOW, Parkmobile, RingGo en Park-line bedient de organisatie momenteel miljoenen gebruikers in Europa en Noord-Amerika. Het is de missie van de PARK NOW Group is om steden schoner, gezonder en leefbaarder te maken. PARK NOW Group is onderdeel van YOUR NOW, de door BMW GmbH en Daimler AG opgerichte wereldwijde leider in mobiliteitsoplossingen.
Meer over Parkmobile
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.