Nederlanders doen sinterklaasinkopen tijdens werktijd

| Zscaler | 1 min | 5 december 2019 17:37
Copyright: Zscaler
In de afgelopen weken is er volop online geshopt tijdens werktijd. Cloudsecurity-speler Zscaler zag het percentage online winkelbezoeken sterk toenemen in zijn Zscaler-securitycloud. Grootste piek in Nederland werd geregistreerd op 28 november waarbij gedurende lunchtijd bijna 5 % van alle websitebezoeken shopping-gerelateerd was. In Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk kwam de grootste shopping-piek pas in de avond van 29 november.

Winkelbezoeken in Nederland

Onderstaande grafiek laat het aantal bezoeken zien aan enkele populaire online winkels, waaronder Bol.com, Zalando, Mediamarkt en Wehkamp. De bezoeken zijn sterk toegenomen tijdens Black Friday, Cyber Monday en de dagen voor sinterklaas. Hoewel niet zichtbaar in deze grafiek, registreerde de Zscaler-cloud tevens honderdduizenden bezoeken aan Marktplaats en Amazon.

Phishing-activiteit

Het aantal phishing-aanvallen nam eveneens toe. In onderstaande grafiek is te zien dat de Zscaler-cloud een enorme piek detecteerde op Cyber Monday. Onlangs waarschuwde Zscaler ook al voor de toegenomen phishing-activiteit gericht op de bekende online winkels. Ook was er een toename in phishing-aanvallen op mobiele telefoons, skimming op websites, cadeaubon fraude-sites en banking Trojans. 

Zscaler-cloud

De Zscaler-cloud verwerkt ongeveer 75 miljard transacties per dag voor zakelijke klanten, en hoewel het grootste deel van het verkeer bedrijfsgerelateerd is, geeft het enorme volume Zscaler goed inzicht van de activiteit op internet. 

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Zscaler
Zscaler stelt grote, wereldwijde organisaties in staat om veilig hun netwerken en applicaties te transformeren voor een mobile- en cloud-first wereld. De belangrijkste services, Zscaler Internet Access en Zscaler Private Access, zorgen voor snelle, veilige verbindingen tussen gebruikers en applicaties, ongeacht apparaat, locatie of netwerk. Zscaler-services zijn 100% cloud-gebaseerd en bieden de eenvoud, verhoogde beveiliging en verbeterde gebruikerservaring die traditionele appliances of hybride oplossingen niet kunnen evenaren. Zscaler wordt gebruikt in zeer veel landen en heeft een multi-tenant, gedistribueerd cloudbeveiligingsplatform dat duizenden klanten beschermt tegen cyberaanvallen en dataverlies.
Meer over Zscaler
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.