NorthC Datacenters benoemt Bart van Aanholt tot Chief Commercial Officer

| NorthC | 3 min | 29 oktober 2020 10:45
Afbeelding: Bart van Aanholt, CCO NorthC Datacenters | Copyright: NorthC
NorthC Datacenters, de grootste regionale datacenterprovider van Nederland, heeft Bart van Aanholt (48) aangesteld als Chief Commercial Officer (CCO). Van Aanholt is in zijn nieuwe functie verantwoordelijk voor de commerciële strategie en verdere groei van NorthC. Hiervoor was hij 16 jaar werkzaam bij Level3 Communications/CenturyLink/ Lumen Technologies. Daar heeft hij in zijn voorlaatste functie als Country Director Benelux & Nordics een centrale rol gespeeld in de transitie van een centraal aangestuurde organisatie naar zelfstandig opererende lokale vestigingen. In zijn laatste functie heeft Bart leiding gegeven aan sales, pre-sales en field marketing voor de EMEA-markten buiten de UK.

“De datacenterindustrie en vooral NorthC kenmerken zich door een sterke groei en enorme innovatiedrang. Het datacenter is het hart van iedere cloudomgeving en dat besef begint bij steeds meer organisaties door te dringen. Waar ICT en de cloud vroeger vooral op de agenda van de ICT-manager en de CIO stonden, is het inmiddels een strategisch onderwerp voor de CEO of MD”, zegt Van Aanholt. “Daarmee zien we ook dat de traditionele rol van NorthC als aanbieder van co-locatiediensten veranderd is in de richting van vertrouwd adviseur op het gebied van digitale transformatie, transitie naar de cloud en connectiviteitsvraagstukken. Er is hier een enorme wil om te investeren en we zijn aan het kijken waar we kunnen uitbreiden. Daarbij is het geweldig om te merken dat hier een soort startup mentaliteit heerst, met een enorme energie en drive om iets nieuws op te bouwen, ook al telt NorthC inmiddels tien datacenters in het hele land.”

Van Aanholt ziet de regionale focus van NorthC als een belangrijke USP en als vertrekpunt voor het uitbreiden van regionale samenwerkingsverbanden. “De propositie en strategie van NorthC is erop gericht om klanten in de regio de digitale infrastructuur en diensten te bieden die ze nodig hebben, dichtbij en afgestemd op de lokale behoeften. Die propositie wil ik verder versterken en uitbouwen, zodat klanten bij ons en onze regionale partners terechtkunnen voor alle zaken die nodig zijn voor een solide digitale strategie, van connectiviteit en hybride clouddiensten tot backup en security.”

“In Bart van Aanholt hebben we een ervaren professional met een zeer lang track record in de ICT-industrie aangetrokken. Ik ben ervan overtuigd dat zijn kennis en ervaring een belangrijke bijdrage gaan leveren bij het realiseren van onze groeidoelstellingen en bij het aanboren van nieuwe markten”, zegt Alexandra Schless, CEO van NorthC Datacenters. “Wij willen onze regionale focus verder versterken en onze klanten ondersteunen en ontzorgen bij hun digitale transformatie. Dat gaan we doen met een sterk en compleet ecosysteem van partners, carriers en cloudaanbieders. Bart gaat een belangrijke rol spelen in het sluiten van nieuwe partnerschappen en het verder aanscherpen van onze strategie. Daarnaast gaat hij zich ook bezighouden met internationale partners en klanten.”

Bart van Aanholt is getrouwd en woont met zijn vrouw en dochter in Amstelveen. In zijn vrije tijd is hij vaak op de tennis- of golfbaan te vinden.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over NorthC
NorthC een regionaal datacenterbedrijf in Nederland, dat zowel grote organisaties en overheidsinstellingen bedient, als cloud- en IT-dienstverleners en kleinere ondernemingen. NorthC onderscheidt zich onder andere door een sterke lokale aanwezigheid in de verschillende regio’s, kwalitatief hoogwaardige diensten en maatwerk op het gebied van connectiviteit en hybride cloudoplossingen. Dankzij nauwe samenwerking met regionale IT-partners kan NorthC totaaloplossingen aanbieden die klanten helpen bij hun digitale transformatie.
Meer over NorthC
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.