Kennis is macht: Kaspersky's topexperts geven kijkje in de cyberkeuken van GReAT

| Kaspersky | 2 min | 29 oktober 2020 13:27
Copyright: Kaspersky
Altijd al willen weten hoe cyberbeveiligingsexperts te werk gaan? Op 12 november om 18:00 uur kunnen Reddit-gebruikers hun vragen rechtstreeks stellen aan Kaspersky's Global Research and Analysis Team (GReAT) en zo alles te weten komen over de meest geavanceerde hackeractiviteiten van dit moment, hoe het team opereert en hoe zij zelf een elite threat hunter kunnen worden.

Kaspersky's GReAT is een elitegroep van meer dan 40 threat hunters verspreid over 22 landen die zich dagelijks toelegt op het ontdekken van de meest geavanceerde bedreigingsactiviteiten: van cyberspionagecampagnes en geavanceerde persistente dreigingsactoren (APT), tot wereldwijde ransomware-epidemieën en ondergrondse cybercrime trends.

Sinds de oprichting in 2008 heeft GReAT veelvuldig kritische details onthuld over APT-campagnes en cybercriminele groepen, zoals de inmiddels bekende bende cyberovervallers Carbanak en de beruchte Equation. Ook toen de hackersgroep Cozy Duke / Cosy Bear in 2016 in het nieuws kwam vanwege de aanval op DNC-servers, had GReAT hun activiteiten al gevolgd, nadat ze er een jaar eerder over had geblogd.

Antwoord op al je cybersecurity-vragen

Nu, op 12 november, krijgen Reddit-gebruikers een kijkje in de keuken van GReAT met inzichten uit eerste hand over hoe ze doen wat ze doen, maar ook tips en tricks met betrekking tot het vak. Bovendien is het, voor wie een ??carrière in cyberbeveiliging overweegt, een geweldige kans om te ontdekken wat er nodig is om het veld te betreden en waardevol advies te krijgen van de topexperts van dit moment.

Vragen posten op AMA-pagina

Gebruikers kunnen hun vragen posten vanaf 12 november om 18:00 uur. Het enige dat ze hoeven te doen, is inloggen op hun Reddit-account en hun vraag posten op de speciale 'Ask Me Anything' AMA-pagina. Deze wordt dan direct beantwoord door een van Kaspersky's GReAT-teamleden.

De live AMA-sessie eindigt om 21:00 uur.

"Sommige van de grootste veldslagen van vandaag worden niet op de grond, maar in cyberspace uitgevochten in een dreigingslandschap dat alleen maar uitdagender wordt om te ontrafelen. Cybercriminelen upgraden regelmatig hun toolsets en beheersen nieuwe, meer geavanceerde manieren om hun doelen aan te vallen. We kunnen de wereld niet in ons eentje beschermen. De wereld heeft meer threat hunters nodig, dus kom alsjeblieft je vragen stellen”, zegt Costin Raiu, directeur van GReAT.

Lees het laatste bedreigingsonderzoek van GReAT hier: https://securelist.com/.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Kaspersky
Kaspersky is een wereldwijd opererend cybersecuritybedrijf opgericht in 1997. Zowel consumenten, overheidsinstanties als bedrijven vertrouwen op de uitgebreide expertise op het vlak van dreigingsinformatie en de meest geavanceerde beveiligingsoplossingen en -diensten van Kaspersky ter bescherming van kritieke infrastructuren en (eco)systemen.
Meer over Kaspersky
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.